OKS şampiyonu Burdur, yeni döneme de iddialı giriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda Türkiye şampiyonu olan Burdur'da da yeni eğitim öğretim dönemi coşkuyla başladı. 41 bin 900 öğrenci için ilk ders zili çalarken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz verilen kitaplar yine sıraların üzerlerinde hazır bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, kurumsallaşan yapısı ile Burdur'un yine şampiyonluk için en büyük aday olduğunu açıkladı.

Burdur'da 28 bin 500 ilköğretim, 3 bin 500 okul öncesi eğitim ve 9 bin 900 ortaöğretim öğrencisi okula başladı. 2 bin 721 öğretmenin görev yapacağı Burdur'da 8 yeni bina ile eğitime başlanıyor. Uyguladığı projeler ile OKS ve ÖSS'de başarısını sürekli artıran Burdur'da sezon açılışı Mehmet Yıldızlı İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, Burdur'un elde ettiği başarılardan söz etti. Bu başarıların sürdürülebilmesi için herkesin aynı ciddiyetle çalışması gerektiğini savunan Yiğit, "Yine şampiyon olmamamız için hiçbir neden yok. Burdur'da eğitim kurumsallaştı ve rayına oturdu. İdareciler, öğretmenler, öğrenciler değişse bile Burdur, mevcut sistemle devam ettiği müddetçe başarıların ardı arkası kesilmeyecektir." diye konuştu. Okula başlayacak olan öğrenci ve öğretmen rakamlarını veren Yiğit, bu dönem 471 bin 154 kitabın yine ücretsiz olarak dağıtıldığını açıkladı.

Daha sonra kürsüye çıkan Vali Rasih Özbek, öğrencileri yanına çağırdı. Yaklaşık 30 kadar çocuk, çevresini sardıktan sonra konuşmaya başlayan Vali Özbek, "Burdur'un elde ettiği şampiyonlukta kolundaki bileziği, altındaki aracı satarak çocuğunun dershane parasını, okul parasını karşılayan fedakar velilerin büyük katkısı vardır. Ancak bu da yeterli değildir. Veliler çocuklarına her türlü güzel davranışta örnek olmalıdır. Örneğin kitap okuma saatlerinde çocukları ile birlikte kitap okumalıdır. Yerlere çöp atılmayacağını yaşayarak göstermelidir." şeklinde konuştu.

Programın sonunda zil çalınarak öğrenciler sınıflarına alındı. Burada öğrenciler yeni kitaplarını sıralarında buldu. Özellikle okula yeni başlayan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu.

Geçtiğimiz yıl eğitim öğretime güçlendirme çalışmaları nedeni ile yaklaşık 5 ay geç başlanan okuldaki törene Vali Mustafa Rasih Özbek, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, 58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanı Mehmet Hayta, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, birçok kamu çalışanı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber