Yamanlar Koleji'ne dünya kalite belgesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, eğitim sistemine getirdiği kalite anlayışıyla ISO 9001 Kalite Yönetim ve ISO 22000 Gıda Güvenliği sistem belgelerini almayı hak kazandı.

Uluslararası bilim olimpiyatlarında elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren ve kuruluşunun 25. yılında eğitim, sanat, spor ve bilimde başarıdan başarıya koşan Yamanlar Koleji, Türkiye'de ISO 9001 ve ISO 22000 kalite belgesi alan sayılı okullarından oldu.

KAS Uluslararası Sertifikasyon Genel Müdürü Yusuf Arpacıoğlu, "Çalışmalara 3.5 ay önce başladık. ISO uygulaması, eğitim kurumlarını yarış haline sokan bir kalite anlayışını getiriyor. Yamanlar Eğitim Kurumları, bu belgenin bütün gereklerini yerine getirmiştir. Birçok okul müracaat etmesine rağmen başaramadı. Bundan sonraki iş, belgenin gerekliliğini yerine getirmektir. Biz de bunun takipçisi olacağız." dedi.

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise "3 lisemiz ve 6 ilkokulumuzla kurumsallaşmayı hızlı bir şekilde gerçekleştirmek ve uluslararası kriterlere uyum sağlamak için ISO 9001 ve ISO 22000 belgeleri müracaatında bulunduk. Okulumuzun çalışanları, kalite hedeflerinin içselleştirilmesi amacıyla yoğun hizmet içi eğitime ve oryantasyon programına tâbi tutuldu ve hayalimizdeki sistem aksaksız uygulanmaya başladı. Ne mutludur ki denetimler sonucunda belgeyi almaya hak kazandık." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber