Adli yargıya taze kan; 350 hakim ve savcı kura çekti

Haber Giriş : 24 Eylül 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslek öncesi eğitim sürelerini başarıyla tamamlayan 350 adli yargı hakim ve savcı adayı ad çekme töreniyle mesleğe kabul edildi.

209'u erkek 141'i bayan olmak üzere 188 savcı, 162 hakim Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen törenle mesleğe adım attılar. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Ahmet Alkış, HSYK Başkan Vekili Mahmut Acar, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Poyrazoğlu ve adli yargı temsilcilerinin katıldığı törenle 350 hakim ve savcı adayı kura çekerek görev yerlerini belirlediler.

Dönem birincisi Onur Büyükhatipoğlu yaptığı konuşmada, "Cübbelerimizi giymenin verdiği mutlulukla adalet dağıtacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi. Büyükhatipoğlu, görevlerini yaparken adil olmalarının erdem kabul edilmemesi gerektiğini, bunun bir zorunluluk olduğunun altını çizerek, "Adalet dağıtmada tarafsız davranarak ülkemizi hukuk alanında en üst seviyeye ulaştırmak için çalışacağız" diye konuştu.

-ŞAHİN: "TÜRKİYE'DE BİR HAKİM BİN 70 DOSYAYA BAKIYOR, BATIDA İSE 200"-

Törende konuşan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, hukuk devleti için her türlü imkanlarını seferber edeceklerini belirterek, "Türkiye'de yılda ortalama bir hamim bin 70 dosyaya bakıyor. Batıda ise bir hakim 200 dosyaya bakıyor. Hakim savcı açığımızı en kısa zamanda kapatmaya çalışacağız" diye konuştu. Şahin, zorlu bir adaylık ve sınav döneminin ardından son derece onurlu ve saygın bir mesleğe adım atan hakim ve savcılara seslenerek şunları söyledi:

"Hukukun hakim olmadığı bir devlette demokrasiden bahsedilemez. Hak arama yollarının açık tutulması, devletin hukuka bağlılığının güvence altına alınması yasalar ve bağımsız bir yargıyla mümkündür. Hukuk devleti devletimizin bekası için vazgeçilmezdir. Hukuku esas almayan toplumların istikbali parlak değildir."

Törende, dereceye giren hakim ve savcılara plaketleri verildi. Hakim adayı olarak dönem birincisi olan Deniz Keser'e plaketini Yargıtay Başkanı Osman Arslan verdi. Savcı adayı Hazım Aslancı da ödülünü Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in elinden aldı. Plaket töreni sonrası bilgisayarla ad çekme töreni yapıldı. Bakan Şahin, bilgisayara kura çekmeyi başlatma komutunu verdi. Aileleriyle birlikte töreni izleyen hakim ve savcı adaylarının bazıları çektikleri kura yerlerine sevinirken, bazılarının da üzüldüğü gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber