Dinlemeye işadamı ve hâkim takıldı!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERDAL KILINÇ İstanbul

Cinayet, yağma, tehdit, haraç gibi 25 ayrı suç işlediği gerekçesiyle 39 kişiyle birlikte gözaltında alınan İsmail Hacısüleymanoğlu (Oflu İsmail) ve adamlarının telefon dinlemelerine, futbol camiasının önemli isimlerinden eski kulüp yöneticisi, işadamı E.G. ile İstanbul Sultanahmet Adliyesi'nde görevli mahkeme başkanı bir hâkim takıldı. İşadamı E.G.'nin, gazinoda iki kişiyi öldüren İsmail Hacısüleymanoğlu'nun tahliyesiyle ilgili hakim A. H. ile görüştüğü ileri sürüldü.

"Oflu İsmail" olarak bilinen Hacısüleymanoğlu ile 39 adamı organize suç örgütü kurdukları iddasıyla geçen pazartesi günü gözaltına alınmıştı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyona Oflu İsmail'in 28 yıl önce işlediği cinayetin tek tanığı olan ve 24 yaşında hayatını kaybeden "Esengül'ün ismi verildi.

8 ay boyunca dinlendi

"Esengül" operasyonunda alınan mahkeme kararıyla çete üyelerinin 8 ay boyunca telefonları dinlendi. Bu dinlemelere ilginç isimler takıldı. Bunlardan biri daha önce de ismi Alaattin Çakıcı ile yaptığı telefon konuşmalarında gündeme gelen G. oldu. G.'nin, Hacısülaymanoğlu'nun Türkiye'ye iade edilmesinin ardından 28 yıl önce işlediği cinayet davalarına bakan Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı hâkim A.H. ile görüştüğü ileri sürüldü. Bu görüşmelerde G.'nin, Hacısüleymaoğlu'nun ailesinin isteği üzerine aracı olduğu ve A.H. ile Hacısüleymanoğlu'nun serbest bırakılması için görüşmeler yaptığı iddia edildi. G.'nin bugün ifade vermek üzere emniyete getirileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber