Kadın sığınma evine evlilik teklifi yağıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Kadın Sığınma Evi'nde ülkelerinden kaçan Afrikalı mülteci kadınlar da çocuklarıyla birlikte kalıyor.

Şefkat-Der'in kadın sığınma evindeki kadınlara, evlilik teklifleri yağıyor. Bir yıl içinde 350 kadının giriş-çıkış yaptığı sığınma evinin sakinlerine 3 bin 500 evlilik teklifi yapıldığı aktarıldı.

Konya'da, evsiz, kimsesiz, aldatılmış, şiddete ve cinsel istismara maruz kalmış kadınlara yardım amacıyla kurulan Şefkat-Der'in kadın sığınma evine, yardım yerine evlilik teklifleri geliyor. Bir yıl içinde 350 kadının giriş-çıkış yaptığı derneğe 3 bin 500 evlilik teklifi yapıldı. Savaşlar nedeniyle Türkiye'ye göç eden ve kadın sığınma evinde barınan Afrikalı mülteci kadınlar da evlenme teklifleri alıyor. Şefkat-Der yaklaşık 6 yıl önce birkaç arkadaşın Ramazan aylarına mahsus ihtiyaç sahibi insanların gıda, yakacak ve nakit para ihtiyaçlarını temin edebilmek için kurulmuştu.

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, derneğin yerli ve yabancı binlerce insanın sığınağı olduğunu belirtiyor. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadıklarını ifade eden Bulan, son dönemde evlenmek için derneğe başvuranların sayısında büylük artış yaşandığını kaydediyor. Derneklerine hayırsever ve mağdur insanlar dışında babalarına eş bulmak isteyen insanların da oldukça sık başvurduğunu ifade eden Bulan, "Bu insanlar, annelerinin öldüğünü, bu nedenle de yalnız kalan babaları için merkezde uygun eş olup olmadığını soruyorlar. Sadece Türk kadınları için değil, mağdur durumdaki Somali, Etiyopya ve diğer Afrika ülkelerinden gelen mülteciler için de evlenme talebi alıyoruz. Türk ve yabancı uyruklu kadın ve kızlar için bugüne kadar 3 bini aşkın kişi, derneğimize başvurarak babaları için eş istedi. Ancak derneğimiz, evlendirme derneği olmadığı için bu talepleri reddettik." şeklinde konuşuyor. Hayrettin Bulan, eş bulma amacıyla gelenlerin büyük çoğunluğunun Konya dışından olduğunu ifade ediyor. Kadın sığınma evindeki kadınlardan kendi istekleriyle birkaç kişinin evlendiğini anlatan Bulan, sevip de evlenmeye karar veren kadınlara engel olmadıklarını belirtiyor.

Dernekleri bünyesinde bulunan kadın ve erkek sığınma evlerinde kalan insanların evlenmeye değil, maddi yardıma ihtiyaçları olduğunu ifade eden Bulan, bu nedenle insanlardan daha çok kendilerine bağış için başvurmalarını umduklarını ifade ediyor. Kadın ve erkek sığınma evlerinin elektrik ve su giderlerini ödeyemez duruma düştüklerini söyleyen Bulan, yetkililerin ve toplumun derneğe ekonomik yardım konusunda duyarsız kalmasından yakınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber