SSK'lı hastalar devlet hastanelerini altı ayda ele geçirdi

Haber Giriş : 16 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'lı hastalar devlet hastanelerini altı ayda ele geçirdi. Hastanelerin ortak kullanıma açıldığı 1 Ocak'tan bugüne Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelere 11.5 milyon SSK'lı başvurdu.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastaneleri artık neredeyse SSK'lı hastalara çalışıyor. Devlet hastanelerine başvuran SSK'lı sayısı son aylarda ikiye katlanırken, haziranda SSK'lı hastaların toplam hasta sayısı içindeki oranı yüzde 62'ye ulaştı. Ocak 2004'te Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile ortak kullanıma açılan devlet hastaneleri SSK'lı hastaların akınına uğradı. Ortak kullanım öncesinde daha çok Emekli Sandığı ve Bağ-Kur mensupları ile devlet memurlarına hizmet veren hastanelerde artık ağırlık SSK'lılara geçti.

Her 10 hastadan 6'sı SSK'lı

Sağlık Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, yılın ilk altı ayında bakanlığa bağlı sağlık ocakları ve hastanelere toplam 70 milyon 835 bin hasta başvurdu. Bu sayının 18 milyon 766 binini ise SSK'lı hastalar oluşturdu. SSK'lıların, 1, 2 ve 3. basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına gelen hastalar içindeki oranı da yüzde 26'ya yükseldi. Ortak kullanıma geçilmesiyle birlikte SSK'lı hastaların en çok rağbet gösterdiği sağlık kurumları ise devlet hastaneleri oldu. Devlet hastanelerinin hasta yükü, 11 milyon 540 bin SSK'lı hastanın eklenmesiyle 25 milyon 163 bine fırladı. Ocak ayında hastanelere 1 milyon 853 bin SSK'lı başvururken, bu sayı Mart ayında 2 milyon 451 bine çıktı. SSK'lı hasta sayısı katlanarak artarken, Haziran ayında hastanelere başvuran hastaların oranı yüzde 62'ye ulaştı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber