CHP'den okullardaki şiddete araştırma istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2007 13:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP, okullardaki şiddet ve madde bağımlılığının nedenlerinin araştırılması, bu konuda gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığına sunulan önergede, okullardaki şiddet olayları ve madde bağımlılığının, her geçen yıl arttığı ifade edildi.

Daha küçük yaşta ve daha fazla öğrencinin madde bağımlısı durumuna düştüğünün belirtildiği önergede, okullarda ve okul önlerinde yaşanan bu olayların, öğretmen, veli ve öğrencileri derinden etkilediği kaydedildi. Bu durumun, eğitim ve öğretimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini engellediği, gençleri ve ülkenin geleceğini tehdit ettiği vurgulanan önergede, şu görüşlere yer verildi:

"Okullarımızda meydana gelen şiddet olayları ve madde bağımlılığındaki artışın pek çok nedeni bulunmaktadır. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, yoksullaşma, göç nedeniyle başta büyük kentler olmak üzere çeşitli yerleşim birimlerinde oluşan kontrolsüz yapılaşma, bunların nedenlerinden bazılarıdır. Bununla beraber, mafya benzeri grupların sayısındaki artış, işsizlik, gelecek kaygısı, kültürel yozlaşma ve yabancılaşma, yazılı basının ve görsel medyanın şiddet unsurları içeren programları, diğer nedenler olarak gösterilebilir.

Sorunu çözmek, günübirlik müdahalelerle değil, uzun vadeli eğitim politikalarıyla mümkündür. Sosyal devletin zayıflatılması, eğitimin bir meta haline getirilmesi, milli gelirden eğitime ayrılan payın yetersizliği gibi nedenler, sorunun giderek yaygınlaşmasına ve içinden çıkılmaz bir boyuta sürüklenmesine neden olmaktadır.

Yeni bir öğretim yılına girerken, okullarımızda ortaya çıkacak şiddet olaylarının nedenlerinin araştırılması, bu olayların önlenmesi için gereken önlemlerin alınması, konuyla ilgili olarak doğru eğitim politikalarının oluşturulması, ülkemizin geleceği açısından yaşamsal önemdedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber