Asırlık Sıdıkka Nine, 115 yıldır hiç doktora gitmemiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'ta 115 yaşında, 8 çocuk annesi ve torunun torunu ile birlikte yaklaşık 150 torun sahibi Sıddıka Çelikel, hayatı boyunca hiç doktora gitmediğini söyledi.

Kendisinden 10 yaş küçük eşi Murat Çelikel'le 80 yıl önce Bitlis'in Mutki ilçesinde tanışarak evlendiğini belirten Sıddıka nine, aradan 80 yıl geçmesine rağmen hala çok mutlu olduğunu söyledi.

115 yaşında olmasına karşın sağlığının iyi olduğunu belirten Sıddıka Nine, "Şu ana kadar sağlığımla ilgili bir sorun yaşamadığım için hiç doktora gitmedim. 115 yıldır hiç ilaç kullanmadım. Bunun nedeni ise hep çalıştım. Bütün işleri eşimle birlikte yaptık. Halen eşimin tüm hizmetini ben yapıyorum ve sağlığım böyle devam ettiği sürece benden başka kimsenin yapmasına izin vermem. Çünkü halen eşimi çok seviyorum ve ona hala aşığım." dedi.

Aşık olduğu için Sıddıka Çelikel'in 3 yıl peşinde gezdiğini ve dönemin parası ile 100 kuruş başlık parası vererek aldığını belirten 105 yaşındaki Murat Çelikel, "Aslında 109 yaşındayım ama askere geç gitmem için yaşımı küçük yazdırmışlar. Eşimle 80 yıl önce evlendik. 80 yıldır aynı yastığa baş koyuyoruz. Eşimle aramızda yaş farkı olmasına rağmen ben ona aşık olmuştum. Ailesi karşı çıkması sebebiyle 3 yıl peşinde gezdim ve o dönemin parası ile 100 kuruş başlık parası verdikten sonra evlendik. Benimde eşimin de sağlığı oldukça iyi. Sürekli hareketlilik içerisindeyiz. Hayvancılık yaptığımız için tereyağı ve yoğurt yiyerek sağlımıza dikkat ettik. Şimdiye kadar hiç doktor yüzü görmedik. Biz bir birimizi kırmadık. Ben halen eşimi çok seviyorum, eşimde beni çok seviyor. Evde çocuklarım, torunlarım ve gelinlerim olmasına rağmen eşim kendi elleriyle bana hizmet ediyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber