KPSS-B Başvuruları 1-10 Eylül 2004 Tarihleri Arasında Yapılacak

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğretmenlik kadrolarına başvurular başlamış ve bazı kamu kurumları da KPSS-A kadrolarına (müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı) ilişkin duyurular yayımlamıştır. KPSS-B kadrolarına ilişkin başvurular ile 1-10 Eylül 2004 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar daha önce KPSS kılavuzunda yer alan kadrolardan durumlarına uygun olanları (puan sınırı olmaksızın) tercih edecek ve puan üstünlüğüne göre atama yapılacaktır.ÖSYM'nin bu konuya ilişkin açıklamasını görmek için tıklayın. ( Not: KPSS-B kadrolarına ilişkin ayrıntılı açıklama sitemizce 1 Eylül tarihinde yapılacaktır.)

Haber Giriş : 26 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından :

İLK DEFA DEVLET MEMURLUĞUNA ATANMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının açık kadrolarına ilk defa atanacak personelin seçme ve yerleştirme işlemleri, 3/5/2002 tarihli ve 24744 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan" Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" uyarınca Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanmak isteyen adaylar, 2004 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Tercih Kılavuzu ile 2004-KPSS Tercih Formunu, 1 - 10 Eylül 2004 tarihleri arasında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin açacakları başvuru bürolarından üç milyon TL ödeyerek alabileceklerdir. Adaylar, Tercih Formunu Kılavuzda yer alan kurallara göre dolduracaklar, yerleştirme ücretini yatırmak için T.C. Ziraat, Yapı ve Kredi, T. Vakıflar ve T. Halk Bankalarından birinin herhangi bir şubesindeki banka yetkilisine T.C. Kimlik Numaraları ile ad ve soyadlarını söyleyecekler, yerleştirme ücreti olan beş milyon TL'yi bankaya yatırarak (Banka Hesap Numaraları Tercih Kılavuzunun son sayfasında verilmiştir.) karşılığında iki nüsha banka dekontunu alacaklar, banka dekontunun bir nüshası ile Tercih Formunu 10 Eylül 2004 Cuma günü mesai bitimine kadar bu formu aldıkları ÖSYM başvuru bürolarına teslim edeceklerdir. Posta ile ÖSYM'ye gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

2004-KPSS Tercih Formunu doldurmak suretiyle ilk defa kamu kurum ve kuruluşlarına atanmak isteyen adayların aşağıdaki sınavlardan en az birine girerek ilgili puan türünde geçerli bir puana sahip olmaları zorunludur.

a) 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (2004-KPSS)

b) 23 Kasım 2002 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı-Sağlık Bakanlığı (KPSS-SB)

17 Ekim 1999 ve 12 Aralık 1999 tarihlerinde yapılan İlk Defa Devlet Memuru Olarak Atanacaklar İçin Seçme Sınavı (DMS), 7 - 8 Temmuz 2001 tarihlerinde yapılan Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) ile 6 - 7 Temmuz 2002 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları geçerliliğini yitirdiğinden, adayların bu sonuçlar ile bu yerleştirme işlemlerine kesinlikle başvurmamaları gerekir.

2004-KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan her kadronun birden fazla koşulu bulunmaktadır. Adayların bu koşulları titizlikle incelemeleri, koşullarını karşılayamadıkları kadroları kesinlikle Tercih Formunda göstermemeleri gerekir. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar yerleştirildikleri kadroların koşullarını karşılayamadıkları takdirde kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber