Hükümet tezkerenin kullanılmasında kararlı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet yetkinin kullanılmasında kararlı

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "PKK terör yuvalarına karşı mücadele amacıyla TBMM'nin verdiği yetkinin kullanılması yönünde hükümetimizin siyasi, diplomatik ve askeri adımları atma kararlılığı devam etmektedir" denildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı görüşmede, her iki ülkenin terörle mücadelede ortak siyasi iradesinin sergilendiği ifade edildi.

Görüşmede, PKK terör örgütüne karşı iki ülkenin siyasi, diplomatik ve askeri işbirliğini daha da geliştirmesi amacına odaklanıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Nitekim, Başkan Bush'un görüşmeyi takiben yapmış olduğu açıklamada PKK terör örgütünü Türkiye, ABD ve Irak'ın ortak düşmanı olarak tanımlamış olması, ortaya çıkan bu iradenin bir başka tezahürüdür. Bu görüşmede PKK terörizmine karşı yürütülecek çok yönlü ve kapsamlı işbirliğinin temel esasları üzerinde durulmuştur. Her iki taraf, bu konuda acil adımlar atılması hususunda mutabık kalmıştır.

Konuya tüm veçheleriyle bakılmış ve Türkiye ile ABD arasındaki ortak iradeye uygun olarak, askeri tedbirler meyanında, makamlarımız arasında operasyonel koordinasyonun sağlanması amacıyla doğrudan iletişim kanallarının güçlendirilmesi kararlaştırılmıştır. Bu bağlamda, iyi, sağlam, zamanlı ve modern teknoloji kullanan istihbarat paylaşımının acil olarak gerçekleştirilmesi üzerinde durulmuştur.

Aynı şekilde, PKK ile mücadelede diplomatik ve siyasi anlamda alınabilecek önlemler de gözden geçirilmiş ve bu amaçla Ankara ile Washington arasında iletişim kanallarının takviyesi üzerinde görüş birliğine varılmıştır.

PKK terör yuvalarına karşı mücadele amacıyla TBMM'nin verdiği yetkinin kullanılması yönünde hükümetimizin siyasi, diplomatik ve askeri adımları atma kararlılığı devam etmektedir."


Kuzey Irak'ta dazlak peşmergeler, Kürt SWAT timi...

Ramazan YAVUZ/ZAHO, (DHA)

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı George W.Bush ile görüşmesinden sonra, hedeflerinin Kuzey Irak halkı olmadığı, sadece terör örgütü PKK'ya yönelik bir operasyon düzenlenebileceğine ilişkin sözleri bölgede memnuniyetle karşılandı. Türkiye'nin hen an bir sınır ötesi operasyon yapacağı endişisini taşıyan Kuzey Irak'taki kentlerde ?Rambo' görünümündeki dazlak peşmergelerin yanı sıra, başta ABD olmak üzere birçok ülkedeki polis teşkilatlarında kullanılan özel silah ve taktik timleri (SWAT-Special Weapons And Tactiks) boy gösteriyor.

Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik düzenleyebileceği olası bir operasyonla ilgili Kuzey Irak'taki kentlerde hareketlilik sürüyor. Süleymaniye, Erbil, Duhok kentlerinden özel eğitimli silahlı peşmergeler Türkiye sınır kesimindeki stratejik noktalara gönderilirken, kent merkezlerinde de hareketlilik görülüyor. Zaho İlçesi ile sınır kesimindeki kasabalarda gezen peşmergeler hayli dikkat çekiyor. Caddelerde gezen çelik yelekli, ellerinde Kalaşnikof tüfek, güneş gözlükleri ve sarkık bıyıkları ile dazlak Peşmergeler ilginç görüntü oluşturuyor.

KÜRT SWAT TİMİ

Kuzey Irak'ta en ilgi çeken güvenlik güçlerinin başında ise başta ABD olmak üzere bir çok ülkedeki polis teşkilatında bulunan ve kısa adı SWAT olan Özel Silah ve Taktik Timleri (Special Weapons And Tactiks) geliyor. Kullandıkları araçların üzerinde ve sol omuzlarının üzerinde İngilizce SWAT yazısı, sağ omuzlarında bölgede kullanılan Kürt bayrağı bulunan Kürt polis timleri, hemen dikkat çekiyor. Her an çatışmaya girebilecek şekilde silahlarla donatılan Kürt SWAT'ları, üstlendikleri görevlerde ön plana çıkıyor.

SWAT NEDİR?

Başta ABD olmak üzere bir çok ülkedeki polis teşkilatları tarafından özel operasyonlarda kullanılan SWAT (Special Weapons And Tactiks) timleri çok ağır fiziksel testlerden geçiriliyor ve iyi silah kullanması gerekiyor. Özellikle rehine kurtarma, silahlı direnişi kırma, terörist saldırılar ve ağır silahlı suçlarla mücadelede için eğitilen SWAT'lar, yarım makinalı tabancalar, pompalı tüfekler başta olmak üzere özel hafif silahları rahatlıkla kullanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber