Eylül, memurun pazarlık ayı

Haber Giriş : 27 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, 15 Eylül'den itibaren memur sendikaları ile toplu görüşme masasına oturacak. 2005 yılı zamlarının görüşüleceği toplu görüşmelerde memuru, Kamu Sen, KESK ve Memur-Sen temsil edecek. Hükümetin, görüşmelerden önce yüzde 8'lik bir zammı telaffuz etmesi ise sendikaları kızdırdı. KESK Başkanı Sami Evren, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, 13 Eylül'de biraraya gelerek ortak bir strateji belirleyecek. Hükümetin yüzde 8'lik zam önerisine karşın memurlar yüzde 18'de ısrar edecek. Hükümetin yüzde 8'de ısrar etmesi halinde de memurlar sokağa çıkmayı planlıyor. Başkanlar, gerekirse eylem yapacaklarını belirterek, hükümeti uyardı. Yüzde 8'lik bir zammın kabul edilebilir olmadığını belirten Aksu, ?Eğer, hükümet bu zammı verecekse toplu görüşmeye ne gerek var? Toplu görüşme masaları, oturulup, sohbet edilip, çay içilen yerler değildir? diye konuştu.

% 8'i tartışmayız

KESK Başkanı Sami Evren, toplu görüşme masasına üç öneri ile gideceklerini kaydetti. Evren, memura yapılacak zam oranının yanı sıra, Kamu Personel Rejimi Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi ve sosyal güvenlik sisteminin yeniden masaya yatırılmasını talep edeceklerini söyledi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız da, yüzde 8 dayatmasını kabul etmeyeceklerini vurguladı. AKP'nin oyalama taktiği içinde olduğunu iddia eden Akyıldız, ?Geçen sene Devlet Bakanı Ali Babacan, 2004'ün sonunda IMF ile görüşmelerin biteceğini ve bir sonraki yapılacak toplu görüşmede de daha rahat olunacağını söylemişti. Ancak, yine Stand-by Anlaşması imzalandı? diye konuştu.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber