Teknolojinin sınırı hayal gücü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Kasım 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelişen teknoloji üreticileri oldukça ilginç buluşlara yöneltiyor. Bu bazen komik bir şekilde karşımıza çıkıyor bazense gerçekten çok kullanışlı cihazları ortaya çıkarıyor

Gaz istemeyen çakmak

l Sigara içenler iyi bilirler ki her çakmak gazı bittiğinde ya işe yaramaz bir hale gelir ya da yeniden doldurulması gerekir. Eğer bir çakmağa devamlı ihtiyaç duyan biriyseniz bu durum aslında pek hoşunuza gitmez. Her defasında yeni bir çakmak satın almak ya da gaz doldurmak için cebinizden para çıkmasına sebep olur. Peki ya gaza ihtiyaç duymayan bir çakmağa ne dersiniz? Kool firmasının ürettiği bu çakmak klasik çakmaklardan biraz daha farklı çalışıyor. Alev çıkarmayan bu küçük cihaz elektrikle yanıyor. Çakmak, ateşi rezistans halkaları üzerinden veriyor. Alt tarafa gizlenmiş USB bağlantısı bilgisayara takılarak bataryayı şarj ediyor. Çakmağın diğer bir özelliğiyse aynı zamanda USB depolama aygıtı olarak kullanılabilmesi.

İsveç çakısı

İsveç çakılarının ünü herkes tarafından bilinir. Ünlü çakı üreticisi Victorinox'un içinde tam 80 adet alet barındıran çakısı 110 farklı işlevi yerine getirebilecek kapasitede. Yurt dışında 790 dolar civarında bir fiyata satılan bu ürün tabii ki

düşünüldüğü kadar kullanışlı değil. Ağırlığı ve boyutları bu çakının kullanımını imkansız kılıyor. İsveçli canavar çakı hediye olmaktan öteye gidemiyor.

Kendi çalıp, kendi oynuyor

l Miuro adı verilen bu robot, iPod MP3 çalarının yerleştirildiği bir yuva ile, Kenwood teknolojisiyle üretilmiş dört hoparlör ve bir ampflikatöre sahip. Müziğin ritmiyle dans eden, gezinen ışıklar yanan Miuro, 35 cm boyunda ve 5 kilo ağırlığında. Kablosuz erişime ile internete bağlanabiliyor, cep telefonu ile yönlendirilebiliyor.

Projektör cep telefonu

l GPP2 kod adıyla üretilen ürün ilk bakışta bir cep telefonundan farksız görünüyor. Ancak bu cep telefonunun iletişimi sağlamak dışında önemli bir marifeti daha var. Acil sunumlar yapmanız gerektiğinde bu ürün hemen yardımınıza koşuyor. Dokunmatik LCD ekran projektör için kullanılan menüyü kontrol etmenizi sağlıyor. Böylelikle resimleri, grafikleri ve diğer sunumları slaytlar eşliğinde gösterebiliyorsunuz.

UV SteriPen Water Purifier

l Yolculuğa çıktığınızda gittiğiniz her yerde musluktan akan suyun içilecek kadar temiz olup olmadığını bilemezsiniz. Ancak UV SteriPen Water Purifier adıyla sunulan bu ürünle artık içme suyunuz da yanınızda gelmiş olacak. Bir kalemden biraz daha büyük boyutlara sahip olan bu ürün 225 gramlık ağırlığıyla pantolon cebinize girebilecek türden. Cihazın kullanımı kolay. Tek yapmanız gereken SteriPen'i bir bardak suyun içine koymak. Cihazı

çalıştırdıktan sonra üzerindeki gösterge yeşile döndüğü zaman, sihirli UV ışığı parlak mavi rengiyle bakteri ve virüsleri yok etmeye başlıyor.

Zıplayan dijital kamera

l Dijital kameraların çeşitliliği üreticileri farklı beklentilere doğru yönlendirmeye devam ediyor. Su geçirmeyen kameralar, darbelere dayanıklı olanlar ve hatta ateşe karşı direnç gösteren dijital kameralar artık duyduğumuzda bizleri pek şaşırtmıyor. Ancak bu kamera gerçekten diğerlerinden farklı. Ortalama bir dijital fotoğraf makinasından çok daha küçük olan Bouncing Camera, onu bir top gibi fırlattığınızda 3 mega piksellik fotoğraflar çekebiliyor. Kamerayı fırlattıktan sonra her hangi bir yüzeye çarptığı anda fotoğrafınızı çekiyor. Sadece bununla da kalmıyor zamanlayıcısı sayesinde havaya fırlattığınızda kuş bakışı fotoğraflar da çekebiliyor. Aynı zamanda web kamera olarak da kullanabileceğiniz bu ürün kesinlikle darbelere karşı tam olarak korumalı.

Ailelere özel internet

TTNet, Türkiye'de tertemiz internet dönemini başlattı. TTNet'in ücretsiz sunduğu, kurulumu ve kullanımı çok kolay olan Aile Koruma Şifresi ile, çocuklarınız artık sizin belirleyeceğiniz zaman ve sakıncalı sitelere girmeden internetten faydalanıyor. ?Aile Koruma Şifresi' tüm TTNet abonelerine ücretsiz olarak veriliyor.

Daha kaliteli videolar

YouTube, Windows kullanıcıları için bir masaüstü yükleyicisi geliştiriyor. Kullanıcılar bu sayede çok sayıda dosya gönderebilecekler. Firma, 10 dakikalık süreyi değiştirmeden upload limitini de 100 MB'dan 1 GB'a çıkarıyor. Bu sayede YouTube'da artık daha kaliteli videoların izlenmesi mümkün olacak.

Kızıl tilki, Explorer'ı ısırıyor

Mozilla Firefox ile Internet Explorer'ın başı çektiği tarayıcı yarışında, Explorer'ın hala önde olmasına karşın geçen yıla göre yüzde 4'e yakın bir pazar payı kaybettiği belirtiliyor. NetApplications'ın yaptığı araştırmaya göre şu anda dünya genelindeki internet kullanıcılarının en fazla tercih ettiği web tarayıcısı yüzde 78.63'lük pazar payı ile Internet Explorer. Explorer'ın hemen arkasından yüzde 14.62'lik payla Mozilla Firefox geliyor.

Hackerlar'ın yeni hedefi Myspace

Hackerlar bu sıra kendilerine bütün dünyada yükseliş trendine giren sosyal ağ platformlarını hedef aldı. ?Alicia Keys' adı verilen bu saldırıyı yapanlar sitenin tüm arka planını, kullanıcının fare ile tıklayabileceği şekilde kontrol edebiliyor. Kullanıcı bir linke tıkladığı zaman Çin'de bulunan bir sunucuya yönlendiriliyor. Burada ise bir video codec eksikliğinden bahsediliyor ve yazılımın indirilmesi öneriliyor. Eğer kullanıcı kabul ederse zararlı yazılımı bilgisayarına indirmiş oluyor.

2007'nin ödüllü fotoğraf makinesi

Kodak EasyShare Z885, ABD'de düzenlenen 2007 Ödülleri'ni alan 25 üründen biri oldu. Popular Photography & Imaging (POP) editörleri tarafından yapılan elemede, fotoğraf sektörünün en seçkin ürünleri seçildi. Kodak EasyShare Z885, ABD'de düzenlenen POP (Photography's Outstanding Products) Ödülleri'ni alan 25 üründen biri oldu.

Sanal apartmanda odanız var mı?

Sanal apartman ?ZoomTheRoom' test yayınına başladı. Zoom the Room ile odanızı internete taşıyabiliyor, dilediğiniz gibi döşeyebiliyor ve çevrenizdekilerle paylaşabiliyorsunuz. Siteye girip apartmandaki boş odalardan birine yerleşiyorsunuz. Sitede 40 bini aşkın oda, 3 bini aşkın da kullanıcı bulunuyor. www.zoomtheroom.com

MURATHAN KULAÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber