Ankaralı itfaiyecilere Japonya'dan eğitim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazıcıya

Gönder!

Arkadaşına

Gönder!

Yorum Yaz

Ankara - Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan bir grup itfaiyeci, deprem ve tsunamiden en çok etkilenen Japonya'ya giderek eğitim alacak.

İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, Japonların doğal afet tecrübesinin fazla olduğunu belirterek, bu durumdan yararlanmayı planladıklarını söyledi.

Kurutuz, 18-28 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek ziyarette, itfaiyecilerin, Japonların yangın, deprem ve arama kurtarma sistemlerini inceleyeceklerini ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacaklarını bildirdi.

Japonlar afet mücadelesinde Türkiye'den çok ileri konumda olduğunu ifade eden Faruk Kurutuz, "Sistemlerini, Türkiye ile kıyaslama olanağı elde edecekleri gibi, bizlere de eğitim semineri verecek ve uygulamalı faaliyetlerde bulunacaklar. Japonlardan aldığımız eğitimi, döndüğümüz zaman, Ankara olarak diğer illerdeki itfaiyecilerle de paylaşmak istiyoruz" dedi.

Kurutuz, bu sayede itfaiye de "ortak bir eğitim standardı" yakalamayı hedeflediklerini, depremi önlemek ve durdurmak da mümkün olmadığı için, getireceği hasarları asgariye çekme yönteminin uygulanacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber