Piyango cinayetinde psikiyatrik kuşku

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Kasım 2007 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ PİYANGO GENEL MÜDÜRÜ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Piyango cinayetinde psikiyatrik kuşku

Soruşturma makamları, katil Öztürk'ün, az ceza almak için "akıl sağlığı yerinde değil" gerekçesine sığınmayı planladığından kuşkulu

Gökçer Tahincioğlu - Ankara

Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü İhya Balak'ı makamında öldüren Ahmet Öztürk'ün ilk sorgusundaki bazı davranışları ve cinayeti işlemeden kısa bir süre önce psikiyatri servisine sevk alması kuşku yarattı. Soruşturma makamları, Öztürk'ün, işlediği cinayetin cezasını çekmekten, "akıl sağlığının yerinde olmadığı" gerekçesiyle kurtulmayı tasarlamış olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Öte yandan Öztürk'ün sadece Balak ile genel müdür yardımcılarını değil, hakkında karar veren tüm yönetim kurulu üyelerini hedef aldığı da öne sürüldü.

Müebbet yerine 20 yıl

MPİ'deki müfettişlik görevinden, kızak görev olarak nitelendirilen APK Uzmanlığı'na kaydırılmasının sorumlusu olarak gördüğü Balak'ı önceki gün makamında iki kurşunla öldüren Öztürk, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Emekliye ayrılmaya hazırlanan ve bu sürede çalışmamak için 20 günlük sağlık raporu alan Öztürk'ün, raporla birlikte psikiyatri servisine sevk kararı alması kuşkulara yol açtı.

Geçmişte bazı psikolojik rahatsızlıklar yaşadığı öne sürülen Balak, ilk sorgusunda, oturduğu semti ve bu semte hangi otobüsle gidildiğini bilmediğini söyledi. Sorulara çelişkili yanıtlar veren Balak'ın bu tavrı da kuşku yarattı. Kaynaklar, Balak'ın cinayeti işleme kararı aldıktan sonra, düşük bir ceza almak için akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia etmeyi planlamış olabileceğini belirtti.

Türk Ceza Kanunu'na göre, akıl sağlığı, eyleminin sonuçlarını bilemeyecek ölçüde yerinde olmayanlara ceza verilemiyor. Bu oranda olmasa bile psikolojik rahatsızlıkları bulunanların cezasında da indirim yapılıyor. Bu kişilere müebbet hapis cezası yerine 20 yıl hapis cezası veriliyor.

'Melekler hep yanında olsun'

ANKARA Milliyet

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak (55), dün genel müdürlük binasından ve görev yaptığı Maliye Bakanlığı'ndan gözyaşlarıyla uğurlandı. MPİ çalışanları ve sporcuları, genel müdürlük binası önünde Balak için gözyaşları dökerken, ailesi güçlükle sakinleştirildi. Bir MPİ personelinin Barış isimli oğlu tarafından tabutun üzerine konulan, "Mekânın cennet olsun, melekler yanında olsun" notu herkese duygulu anlar yaşattı. Balak'ın, yardımla ayakta durabilen annesi Müzeher, eşi Necla ve kızları Burcu ile Eda, tabutu öperken gözyaşlarına boğuldu.

Balak'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Çanakkale'ye gönderildi. Balak'ın cenazesi bugün Seddülbahir Köyü Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber