İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bürokrat maaşlarına tırpan

Haber Giriş : 05 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'dan fazla maaş alan bürokratların sevinci kısa sürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 12 milyar liraya kadar aylık alan üst düzey yöneticilerin maaşlarında indirime gidilecek

Florya'daki Özürlüler Kampı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Başbakan'dan daha çok maaş alan bürokratların olduğu' yönündeki iddialara açıklık getirdi. Maaşlar konusunda inceleme başlattığını açıklayan Kadir Topbaş, ''Konuyu değerlendiriyorum. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlere de gerekli uyarıları yaptık' dedi. 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri'nin kendisinden daha fazla maaş aldığı'nın hatırlatılması üzerine Topbaş, konuyu doğruladı. Kişisel olarak bir kaygı taşımadığını ifade eden Kadir Topbaş, 'Hamdolsun, benim paraya ihtiyacım yok' dedi.

İştirakler Daire Başkanı, Genel Sekreter ve diğer yöneticilerin maaşlarının yeniden gözden geçirileceğini açıklayan Başkan Topbaş, 'Ancak, daha önce alınan maaşlardan daha az olmayacak. Çünkü, maaş bir önceki dönemin altına getirilirse, o zaman bürokrattan verim alamayız. Onların da kendilerine göre sorunları ve harcamaları var. Yüksek alanlar ile alçak alanlar arasındaki dengelemeyi yapmamız lazım' diye konuştu.

BORÇLU ÇIKIYORUM

Kadir Topbaş, danışman sayısın az olduğuna dikkati çekerek, 'Maliyeti ucuz bir yönetimiz. Ay başında maaş dağıtılırken, özel kalem müdürüm, bana 'maaşınızdan başka şu kadar daha borcunuz var' diyor. Her ay borçlu çıkıyorum'' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber