Başörtüsü tartışmasına jet soruşturma

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 08:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

?KUR'AN'da başörtüsünün yeri olmadığını? iddia eden Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şahin Filiz hakkında Dekanlık tarafından soruşturma başlatıldı. Gazetevatan.com'un yayınladığı habere göre, televizyon kanallarında mahalle baskısı ?Mikro Faşizm? hakkında açıklamalar yapan Filiz için ?İzinsiz olarak il dışına çıktığı ve televizyon kanallarında programlara katıldığı' gerekçesi ile disiplin soruşturması başlatıldı.

SKYTURK'E KONUŞMUŞTU

Filiz'in Ankara'da bulunan avukatı Ali Altay ise, müvekkilinin televizyon kanallarında programlara katılmadan önce dekanlığa yazılı dilekçe sunduğunu, ancak dekanlığın dilekçeyi daha sonraki bir tarihte işleme aldığını iddia etti. Soruşturmanın baskı kurmak amacıyla açıldığını ileri süren avukat Ali Altay, ?Müvekkilim 24 Kasım 2007 tarihinde SKY Türk'te Enver Arsever'in ve 25 Kasım 2007 tarihinde de Star TV'de Ruhat Mengi'nin programında yaptığı açıklamaların ardından hakkında soruşturma açıldığını hatırlattı.

BAŞÖRTÜSÜ YAHUDİ GELENEĞİ

Şahin Filiz, İslam dininde başörtüsünün yeri olmadığını ve Kuran'da da bir ayetin bulunmadığını ileri sürmüştü. Başörtüsünün Yahudilik te bir gelenek olduğuna dikkat çeken Filiz, bu geleneğinin İslam'ı etkilediğini iddia etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber