TBMM, sendikalardan sosyal güvenliği dinledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarıyla ilgili oluşturulan TBMM Plan Bütçe Alt Komisyonu, sosyal taraflar ile sivil toplum kuruluşlarını dinledi, önerilerini aldı.

TBMM Plan Bütçe Alt Komisyonu AKP Ankara Milletvekili Zekai Özcan başkanlığında toplandı. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının ilk görüşmesi, sivil toplum örgütlerinin sunuşlarıyla başladı.

TÜRK-İŞ, DİSK, HAK-İŞ, KAMU-SEN, MEMUR-SEN, KESK, TGS, TOBB yetkililerinin katıldığı toplantıda, Tüm İşçi Emeklileri Derneği,Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Türk Tabipler Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ile Sağlık İşletmeleri Federasyonu temsilcileri de hazır bulundu.

Toplantıda, sosyal taraflar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, tasarıya ilişkin görüşlerini aktardı, bazıları da tasarıda değiştirilmesini istedikleri konulara ilişkin önerilerini yazılı olarak sundu.

Komisyonun, tasarı üzerindeki çalışmalarına bayramdan sonra 25 Aralık

Salı günü devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber