Ormancılara 'kaçak Noel ağacı' alarmı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni yıla yaklaşılırken, ormancılar 'Noel ağacı' özellikleri taşıyan bölgelerde alarma geçti. Orman Bölge Müdürlükleri, küçük çam ağaçlarının yoğun olarak bulunduğu ormanlık alanlarda kaçak ağaç kesimini önlemek için görevli sayısını artırdı.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, yaklaşan yeni yıl kutlamaları nedeniyle, kaçak çam ağacı kesimini önlemeye yönelik önlem aldıklarını söyledi. Yıldız, yaptığı açıklamada, her yıl kasım ve aralık aylarında yeni yıl kutlamalarının simgesi haline gelen çam ağaçlarına yönelik kaçak kesimler olduğunu, bu kesimleri gidermek için bazı önlemler aldıklarını kaydetti. Yeni yıl ağacı olarak değerlendirilebilecek nitelikteki ormanlık alanlarda, görevli sayısının yükseltildiğini kaydeden Yıldız, şu uyarılarda bulundu: "Yeni yıl kutlamalarını fırsat bilerek orman alanlarına zarar veren kişilere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Görevli sayısını artırdığımız gibi, bu konuda jandarma ile de işbirliği yapıyoruz. Ormanlara zarar vererek, kestikleri genç ve verimli çam ağaçlarını vatandaşlara satan kişiler Türkiye'nin geleceğini de tehdit etmektedirler. Bu nedenle vatandaşları bu tür fırsatçılara karşı dikkatli olmaları yolunda uyarıyoruz."

Yıldız, bölge müdürlüğüne ait fidanlıklarda yeni yıl ağacı olabilecek nitelikte çamların üretilip, satıldığını da hatırlatarak, vatandaşlardan boyları ve nitelikleri uygun bu ağaçları tercih etmelerini istedi. Yıldız, yeni bir yıla ağaç keserek değil, yeni bir fidan dikerek girilmesi çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber