Nüfus cüzdanlarından 'özürlü bilgisi yer almasın' davası

Haber Giriş : 13 Ocak 2008 20:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Engelliler veri tabanı oluşturulması ve engellilik bilgisinin nüfus cüzdanlarında yer almasına ilişkin tartışmalar yeniden gündeme gelecek. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanarak yürürlüğe giren ?Özürlüler Veritabanı Oluşturulmasına ve Özürlülük Bilgisinin Nüfus Cüzdanlarında Yer Almasına Dair Yönetmelik?in iptali davası, Danıştay 10. Dairesi'nde görülecek. İzmirli avukat Senih Özay'ın açtığı davada, yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması talebi Danıştay 10. Dairesi tarafından reddedilmişti. Yönetmeliğin iptali davası ise 5 Şubat günü Danıştay 10. Dairesi'nde duruşmalı olarak görülecek.

Avukat Özay, açtığı davada yönetmeliğin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, anayasaya, hukuka ve ahlaka aykırı olduğunu savunarak iptalini talep etmişti. Avukat Özay, yönetmeliğin iptalinin reddedilmesi halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağını açıkladı.

Özay, yönetmelik de yer alan, ?Özürlülük bilgisinin nüfus cüzdanlarında yer almasına ilişkin usul ve esasları kapsar?, ?Özürlü olduğunu istenen belgelerle beyan eden ve il müdürlüklerine başvuran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nüfus cüzdanlarının arka yüzünde ?? yüzde oranında özürlüdür' ifadesi yer alır? ibarelerinin iptalini talep etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber