Aşırı 'ders çalış' uyarısı zararlı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2008 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakfıkebir Zafer Fen Dershanesi, Giresun'un Eynesil ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 'Sınav başarısı ve sevginin gücü altında' seminer düzenledi. Orjinal film ve skeçlerin de renklendiği seminere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde konuşan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uzmanı Yakup Büyükay, yapılan araştırmalarda motive olamamanın, zamanı kullanamamanın ya da sınav kaygısının başarıyı olumsuz etkilediğini belirtti. Büyükay, şunları söyledi: "Ancak en önemli etken aile içi sevgi saygı ve güven bağının derecesidir. Bir filozofun dediği gibi bize düşen insandaki var olan öğrenme isteğini köreltmemektir. Aşırı 'ders çalış' uyarısının faydası değil zararı vardır. Hayatı amaç üzerine bir planlamayı sürdürebilirsek bu sözlere gerek kalmayacaktır. Başarılı olan çocuklar yaşamın tüm kısmını ders çalışmaya ayıran değil, aynı zamanda kendine zaman ayıran çocuklardır."

Öğrenciden beklentilerin fazla olmasının ona karşı yapılan olumsuz davranışları artırdığının altını çizen Büyükay, sözlerine şöyle devam etti: "Kısaca başkalarının yanında eleştiri, güven duygusunun eksik olması, başarılarının sadece karnede takip edilmesi, sorunları çözme yerine onu suçlama, ders çalışma ortamı oluşturmama, televizyon açıkken onun ders çalışmasını bekleme gibi olumsuz davranışlar olumsuz gerçeklerin ortaya çıkmasına zemin hazırlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber