Kilo Vermenizi Engelleyen 10 Gizli Neden

Kilo vermek aslında o kadar da zor değil.

  1. Gerçekçi olmayan hedefler koymak.  <br>  Kendinize "Bu ay 20 kilo vereceğim." gibi gerçekçi olmayan hedefler koyarsanız zamanla başarısızlığa uğradığınızı düşünerek motivasyonunuz düşecektir. En iyisi sağlıklı ve gerçekçi hedefler koyarak rejim yapmak.

    Gerçekçi olmayan hedefler koymak.
    Kendinize "Bu ay 20 kilo vereceğim." gibi gerçekçi olmayan hedefler koyarsanız zamanla başarısızlığa uğradığınızı düşünerek motivasyonunuz düşecektir. En iyisi sağlıklı ve gerçekçi hedefler koyarak rejim yapmak.

  2. Ayaküstü atıştırmak.<br>    "Ayaküstü atıştırayım da açlığım yatışsın." diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ayakta yediğiniz yiyecekler doyma hissinizi geciktiriyor.

    Ayaküstü atıştırmak.
    "Ayaküstü atıştırayım da açlığım yatışsın." diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ayakta yediğiniz yiyecekler doyma hissinizi geciktiriyor.

  3. Yiyecek içeriklerini okumamak.  <br>  Hazır bir gıda alırken üzerinde "%50 az yağlı" yazması onun sağlıklı olduğu anlamına gelmeyebilir. İçerik kısmını mutlaka okumalısınız.

    Yiyecek içeriklerini okumamak.
    Hazır bir gıda alırken üzerinde "%50 az yağlı" yazması onun sağlıklı olduğu anlamına gelmeyebilir. İçerik kısmını mutlaka okumalısınız.

  4. Kahvaltıyı atlamak.  <br>  Günün en önemli öğünü elbette kahvaltıdır. Kahvaltıyı atlarsanız metabolizma hızınız büyük ölçüde düşecektir.

    Kahvaltıyı atlamak.
    Günün en önemli öğünü elbette kahvaltıdır. Kahvaltıyı atlarsanız metabolizma hızınız büyük ölçüde düşecektir.

  5. Sağlıklı diye çok fazla yemek.<br>    Meyve, sebze, kuruyemişler ve zeytinyağı sağlıklı gıdalar olabilir; ancak bu gıdaları da aşırı tüketmek kiloya sebep olacaktır.

    Sağlıklı diye çok fazla yemek.
    Meyve, sebze, kuruyemişler ve zeytinyağı sağlıklı gıdalar olabilir; ancak bu gıdaları da aşırı tüketmek kiloya sebep olacaktır.

  6. Hareketsiz yaşam.<br>    Ne kadar az yeseniz de hareket etmediğiniz sürece vücut, yediklerinizi depolayacaktır.

    Hareketsiz yaşam.
    Ne kadar az yeseniz de hareket etmediğiniz sürece vücut, yediklerinizi depolayacaktır.

  7. Düzensiz uyku.<br>    Düzensiz uyku, metabolizmanızı yavaşlatan bir unsur.

    Düzensiz uyku.
    Düzensiz uyku, metabolizmanızı yavaşlatan bir unsur.

  8. Uzun süre aç kalmak.   <br>  Uzun süre aç kalmak yerine küçük ve sık öğünler yenmelidir.

    Uzun süre aç kalmak.
    Uzun süre aç kalmak yerine küçük ve sık öğünler yenmelidir.

  9. Su içmemek<br>    Yetişkinlerin vücudundaki su oranı %70, bebeklerinki ise %90'dır. Su metabolizma için büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle susuzluk, kilo vermenizi engelleyen en büyük unsurlardan biridir.

    Su içmemek
    Yetişkinlerin vücudundaki su oranı %70, bebeklerinki ise %90'dır. Su metabolizma için büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle susuzluk, kilo vermenizi engelleyen en büyük unsurlardan biridir.

  10. Sürekli tartılmak.  <br>    Sürekli tartılmak, rejimde yanıltıcı bir unsurdur.

    Sürekli tartılmak.
    Sürekli tartılmak, rejimde yanıltıcı bir unsurdur.