Anti Kanser Etkisi Sağlayan Mucizevi 10 Besin

Anti kanser etkisi sağlayan şifalı 10 besin

  1. <strong>&#8220;Soya  fasulyesi anti kanser etkisi sağlıyor&#8221;</strong><br />    Birçok hastalıkta olduğu gibi kanserden korunmak için de doğru  besinlerle sağlıklı ve dengeli beslenmek önemli bir rol oynuyor. Anti kanser  besinlerin başında da soya  sütü ya da soya filizi olarak da tüketebilen soya fasulyesi gelmektedir.

    “Soya fasulyesi anti kanser etkisi sağlıyor”
    Birçok hastalıkta olduğu gibi kanserden korunmak için de doğru besinlerle sağlıklı ve dengeli beslenmek önemli bir rol oynuyor. Anti kanser besinlerin başında da soya sütü ya da soya filizi olarak da tüketebilen soya fasulyesi gelmektedir.

  2. Özellikle  östrojen hormonuna olan etkisiyle mesane kanserini önlediğine dair pek çok  çalışma vardır. Japonya&rsquo;da yapılan bir çalışma, yüksek soya bazlı protein  tüketen erkeklerin mide kanserine yakalanma riskinin daha düşük olduğunu farklı  araştırmalarda belirtilmiştir. Ancak meme kanseri olan bireylerin de, östrojen  etkisi nedeni ile kaçınılması gereken bir besin olduğu da unutulmamalıdır

    Özellikle östrojen hormonuna olan etkisiyle mesane kanserini önlediğine dair pek çok çalışma vardır. Japonya’da yapılan bir çalışma, yüksek soya bazlı protein tüketen erkeklerin mide kanserine yakalanma riskinin daha düşük olduğunu farklı araştırmalarda belirtilmiştir. Ancak meme kanseri olan bireylerin de, östrojen etkisi nedeni ile kaçınılması gereken bir besin olduğu da unutulmamalıdır

  3. <strong>&ldquo;Üzüm sağlıklı hücreleri korur&rdquo;</strong><br />    Kanser  hücrelerinin toksik etkisini bloke ederek büyümelerini engelleyen üzüm,  sağlıklı hücrelerin de korunmasına yardımcı olmaktadır. Birçok çalışma ile üzüm  çekirdeğinin çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğu  kanıtlanmıştır. Üzüm, deri ve meme kanseri riskini azaltmada da faydalı  olabilmektedir.

    “Üzüm sağlıklı hücreleri korur”
    Kanser hücrelerinin toksik etkisini bloke ederek büyümelerini engelleyen üzüm, sağlıklı hücrelerin de korunmasına yardımcı olmaktadır. Birçok çalışma ile üzüm çekirdeğinin çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Üzüm, deri ve meme kanseri riskini azaltmada da faydalı olabilmektedir.

  4. <strong>&ldquo;Yeşilçay ile kansere savaş açın&rdquo;</strong><br />    Polifenol  içeren yeşil çay özellikle kansere karşı koruyucu etkisi ile karşımıza  çıkmaktadır. Yeşil çayın mide ve bağırsak kanserine karşı olumlu etkisi olduğu bilinmektedir.  Kanser büyümelerinin yavaşlaması ve benzeri yayılımların önlenmesinde oldukça  etkili olduğunu gösteren çalışmalar da mevcuttur.

    “Yeşilçay ile kansere savaş açın”
    Polifenol içeren yeşil çay özellikle kansere karşı koruyucu etkisi ile karşımıza çıkmaktadır. Yeşil çayın mide ve bağırsak kanserine karşı olumlu etkisi olduğu bilinmektedir. Kanser büyümelerinin yavaşlaması ve benzeri yayılımların önlenmesinde oldukça etkili olduğunu gösteren çalışmalar da mevcuttur.

  5. <strong>&ldquo;Çiğ brokolinin tadı acı olsa da  koruyucudur&rdquo;</strong><br />    Brokoli  çiğ yendiğinde acı bir tat verse de bu acı tadın kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.  Kolon ve prostat kanseri riskini azaltma ve kanserden korunma konusunda  etkilidir.

    “Çiğ brokolinin tadı acı olsa da koruyucudur”
    Brokoli çiğ yendiğinde acı bir tat verse de bu acı tadın kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Kolon ve prostat kanseri riskini azaltma ve kanserden korunma konusunda etkilidir.

  6. <strong>&ldquo;Omega 3 içeren ceviz ve balık&rdquo;</strong><br />    Somon,  uskumru, sardalya gibi balıklar ve cevizde bulunan omega 3, göz ve beyin  hücrelerinin korunmasında etkili olan bir besindir. Birçok çalışma meme,  prostat ve bağırsak kanserlerinde koruyucu etki gösterdiğini kanıtlamaktadır.

    “Omega 3 içeren ceviz ve balık”
    Somon, uskumru, sardalya gibi balıklar ve cevizde bulunan omega 3, göz ve beyin hücrelerinin korunmasında etkili olan bir besindir. Birçok çalışma meme, prostat ve bağırsak kanserlerinde koruyucu etki gösterdiğini kanıtlamaktadır.

  7. <strong>&ldquo;Soğan ve sarımsağın mucizevi etkisi&rdquo;</strong><br />    Soğan,  içeriğinde bulunan &ldquo;organosülfür&rdquo; ile birçok kanser türüne karşı koruyucu etki  göstermektedir. Soğan kadar sarımsak da etkili olan bir diğer besindir.

    “Soğan ve sarımsağın mucizevi etkisi”
    Soğan, içeriğinde bulunan “organosülfür” ile birçok kanser türüne karşı koruyucu etki göstermektedir. Soğan kadar sarımsak da etkili olan bir diğer besindir.

  8. İçerdiği A ve C vitaminleri ve az miktarda içerdiği kalsiyum, potasyum, kükürt  ve çinko gibi mineraller ile sarımsak; yapılan çalışmalarda deri, kolon,  akciğer kanseri ve lösemiye karşı koruyucu etki gösterdiği gözlemlenmiştir.

    İçerdiği A ve C vitaminleri ve az miktarda içerdiği kalsiyum, potasyum, kükürt ve çinko gibi mineraller ile sarımsak; yapılan çalışmalarda deri, kolon, akciğer kanseri ve lösemiye karşı koruyucu etki gösterdiği gözlemlenmiştir.

  9. <strong>&ldquo;Günde 2 mandalinanın koruyucu etkisi&rdquo;</strong><br />    C  vitamini içeriği yüksek olan mandalina antioksidan etkisi ile kansere karşı  koruyucu bir besindir. Günde 2 tane tüketilen mandalinanın kanseri önleyici  etkileri olduğu bilinmektedir.

    “Günde 2 mandalinanın koruyucu etkisi”
    C vitamini içeriği yüksek olan mandalina antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucu bir besindir. Günde 2 tane tüketilen mandalinanın kanseri önleyici etkileri olduğu bilinmektedir.

  10. <strong>&ldquo;Limon doğallığı ile koruyucu&rdquo;</strong><br />    Kabuğu  ince soyulup tüketildiğinde yüksek antioksidan içeren limon, kansere karşı koruyucu  etkisi olan besinlerdendir. Özellikle karaciğer, akciğer, mide ve deri  kanserinde koruyucu etki gösterirken meme ve pankreas kanserleri tedavi süreçlerinde  beslenme planında yer alabilmektedir.

    “Limon doğallığı ile koruyucu”
    Kabuğu ince soyulup tüketildiğinde yüksek antioksidan içeren limon, kansere karşı koruyucu etkisi olan besinlerdendir. Özellikle karaciğer, akciğer, mide ve deri kanserinde koruyucu etki gösterirken meme ve pankreas kanserleri tedavi süreçlerinde beslenme planında yer alabilmektedir.

  11. <strong>&ldquo;Brüksel lahanası kolon kanseri için  etkili&rdquo;</strong><br />    Yüksek  lif içeren brüksel lahanası; başta kolon kanseri olmak üzere karaciğer ve  akciğer kanseri gibi pek çok kanser türüne karşı koruyucu rol oynamaktadır.  Doku kültürlerinde tümör büyümesini önlemesi yönünde de olumlu etkileri olan  araştırmalar mevcuttur.

    “Brüksel lahanası kolon kanseri için etkili”
    Yüksek lif içeren brüksel lahanası; başta kolon kanseri olmak üzere karaciğer ve akciğer kanseri gibi pek çok kanser türüne karşı koruyucu rol oynamaktadır. Doku kültürlerinde tümör büyümesini önlemesi yönünde de olumlu etkileri olan araştırmalar mevcuttur.

  12. <strong>&ldquo;Deri kanserleri için keten tohumu&rdquo;</strong><br />    Meme  kanseri olan hastalarda tüketilmesi istenmeyen keten tohumu için pek çok  çalışma, deri kanseri ve benzeri kanser türlerinde yayılımı önleme ve koruyucu  etkisini vurgulamaktadır.

    “Deri kanserleri için keten tohumu”
    Meme kanseri olan hastalarda tüketilmesi istenmeyen keten tohumu için pek çok çalışma, deri kanseri ve benzeri kanser türlerinde yayılımı önleme ve koruyucu etkisini vurgulamaktadır.