21. Yüzyılın Uçan Savaş Makineleri

21. Yüzyılın Uçan Savaş Makineleri

  1. İşte küresel alanda oyun planlarını değiştiren en gelişmiş teknolojilere sahip uçan savaş makineleri...

    İşte küresel alanda oyun planlarını değiştiren en gelişmiş teknolojilere sahip uçan savaş makineleri...

  2. F-35 Lightning II  <br>  ABD tarafından geliştirilen F-35 programına şu ana kadar 1.5 trilyon dolar harcandı. Beşinci nesil savaş uçağı olan F-35 Lightning II, günümüzde en çok korkulan savaş uçakları arasında yer alıyor.

    F-35 Lightning II
    ABD tarafından geliştirilen F-35 programına şu ana kadar 1.5 trilyon dolar harcandı. Beşinci nesil savaş uçağı olan F-35 Lightning II, günümüzde en çok korkulan savaş uçakları arasında yer alıyor.

  3. F-35, it dalaşına girebilen, bomba taşıyabilen, gizliliği hat safhada ve manevra kabiliyeti yüksek bir saldırı jeti.

    F-35, it dalaşına girebilen, bomba taşıyabilen, gizliliği hat safhada ve manevra kabiliyeti yüksek bir saldırı jeti.

  4. F-22 Raptor<br>  Lockheed Martin firması tarafından ABD için, hava üstünlüğü odaklı,düşük radar izi ile yüksek görünmezlik sağlamaya yönelik üretilen çift motorlu avcı uçağıdır.

    F-22 Raptor
    Lockheed Martin firması tarafından ABD için, hava üstünlüğü odaklı,düşük radar izi ile yüksek görünmezlik sağlamaya yönelik üretilen çift motorlu avcı uçağıdır.

  5. F-22 Raptor, tarih boyunca üretilen en güçlü ve gelişmiş savaş uçağı olarak biliniyor. Tek bir F-22 Raptor'un üretim maliyeti 150 milyon dolar. Şuan satılmıyor olsa da satış fiyatı 200 milyon dolar olarak belirlenmiş.

    F-22 Raptor, tarih boyunca üretilen en güçlü ve gelişmiş savaş uçağı olarak biliniyor. Tek bir F-22 Raptor'un üretim maliyeti 150 milyon dolar. Şuan satılmıyor olsa da satış fiyatı 200 milyon dolar olarak belirlenmiş.

  6. Sukhoi T-50<br>  Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri için, Sukhoi tarafından ABD'nin F-35 Lightning II modeline rakip olarak geliştirilen beşinci savaş uçağıdır.

    Sukhoi T-50
    Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri için, Sukhoi tarafından ABD'nin F-35 Lightning II modeline rakip olarak geliştirilen beşinci savaş uçağıdır.

  7. Çok amaçlı avcı uçağı olan T-50, henüz hala geliştirme aşamasında ve 2016 yılında Rus ordusunun hizmetine girecek.

    Çok amaçlı avcı uçağı olan T-50, henüz hala geliştirme aşamasında ve 2016 yılında Rus ordusunun hizmetine girecek.

  8. Chengdu J-20<br>  Chengdu Aircraft Industry Group tarafından Çin ordusu için geliştirilen beşinci nesil çift jet hayalet avcı uçağı prototipidir.

    Chengdu J-20
    Chengdu Aircraft Industry Group tarafından Çin ordusu için geliştirilen beşinci nesil çift jet hayalet avcı uçağı prototipidir.

  9. J-20, ilk uçuşunu 11 Ocak 2011 tarihinde gerçekleştirmiştir ve 2018 yılında hizmete girmesi beklenmektedir.

    J-20, ilk uçuşunu 11 Ocak 2011 tarihinde gerçekleştirmiştir ve 2018 yılında hizmete girmesi beklenmektedir.

  10. Eurofighter Typhoon<br>  Eurofighter Typhoon, Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı, çift motorlu, delta kanatlı avcı uçağıdır. Tasarımı Rus MiG 1.44 uçakları temel alınarak yapılmıştır.

    Eurofighter Typhoon
    Eurofighter Typhoon, Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı, çift motorlu, delta kanatlı avcı uçağıdır. Tasarımı Rus MiG 1.44 uçakları temel alınarak yapılmıştır.

  11. Çeviklik ve gelişmiş elektronik sistemleri en belirgin özelliklerindendir. İlk olarak, NATO bünyesinde Libya'nın bombalanmasında görev almıştır.

    Çeviklik ve gelişmiş elektronik sistemleri en belirgin özelliklerindendir. İlk olarak, NATO bünyesinde Libya'nın bombalanmasında görev almıştır.

  12. MH-X Silent Hawk<br>  Hakkında resmi hiçbir bilgi bulunmayan MH-X Silent Hawk projesi, ilk olarak Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonda düşen helikopterle açığa çıktı.

    MH-X Silent Hawk
    Hakkında resmi hiçbir bilgi bulunmayan MH-X Silent Hawk projesi, ilk olarak Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonda düşen helikopterle açığa çıktı.

  13. ABD'nin herkesten sakladığı bu projenin ne zaman resmiyet kazanıcak bilinmiyor.

    ABD'nin herkesten sakladığı bu projenin ne zaman resmiyet kazanıcak bilinmiyor.

  14. X-47B<br>  X-47B, Amerikan savunma teknolojisi şirketi Northrop Grumman tarafından geliştirilen bir İnsansız savaş jetidir.

    X-47B
    X-47B, Amerikan savunma teknolojisi şirketi Northrop Grumman tarafından geliştirilen bir İnsansız savaş jetidir.

  15. Karadan kontrol edilen bu savaş jeti aynı zamanda havada yakıt ikmali yapabilen tarihteki ilk savaş uçağıdır.

    Karadan kontrol edilen bu savaş jeti aynı zamanda havada yakıt ikmali yapabilen tarihteki ilk savaş uçağıdır.

  16. Stratolaunch<br>  Stratolaunch, şimdiye kadar yapılmış en büyük ve şaşırtıcı uçaklardan biri olacak.

    Stratolaunch
    Stratolaunch, şimdiye kadar yapılmış en büyük ve şaşırtıcı uçaklardan biri olacak.

  17. Amacı bünyesinde taşıyacağı uzay sondalarını yerden 9 bin metre yükseklikten atmosfer dışına göndermek. Bu uçak üretildiğinde uzaya sonda taşımanın maliyeti oldukça azalacak.

    Amacı bünyesinde taşıyacağı uzay sondalarını yerden 9 bin metre yükseklikten atmosfer dışına göndermek. Bu uçak üretildiğinde uzaya sonda taşımanın maliyeti oldukça azalacak.

  18. X-37B<br>  ABD Hava Kuvvetleri'nin insansız uzay sondası olan X-37B, ilk olarak 2014 yılında 2 yıllık görevinden dönmüştü.

    X-37B
    ABD Hava Kuvvetleri'nin insansız uzay sondası olan X-37B, ilk olarak 2014 yılında 2 yıllık görevinden dönmüştü.

  19. Ne yaptığı tam olarak gizlilik içersinde olan insansız uzay sondası, son teknoloji sistemleri bünyesinde barındırıyor.

    Ne yaptığı tam olarak gizlilik içersinde olan insansız uzay sondası, son teknoloji sistemleri bünyesinde barındırıyor.

  20. Nano Hummingbird<br>  ABD tarafından sinekkuşu taklit edilerek geliştirlen bu ufak nano drone, elinize sığacak bir boyutta tasarlanmış.

    Nano Hummingbird
    ABD tarafından sinekkuşu taklit edilerek geliştirlen bu ufak nano drone, elinize sığacak bir boyutta tasarlanmış.

  21. Düşmandan izini saklayabilecek kadar ufak olan Nano Hummingbird, fotoğraflar çekip istihbarat bilgileri toplayabiliyor. Bu ufak casusları gelecekte askeri alanda sıklıkla görebiliriz.

    Düşmandan izini saklayabilecek kadar ufak olan Nano Hummingbird, fotoğraflar çekip istihbarat bilgileri toplayabiliyor. Bu ufak casusları gelecekte askeri alanda sıklıkla görebiliriz.

  22. Iran'ın İnsansız Hava Araçları  Geçtiğimiz 30 yıl boyunca batı ülkeleri tarafından askeri ve ekomomik yaptırımlar uygulanan İran, kendi askeri savaş silahlarını üretmeye zorlandı.

    Iran'ın İnsansız Hava Araçları Geçtiğimiz 30 yıl boyunca batı ülkeleri tarafından askeri ve ekomomik yaptırımlar uygulanan İran, kendi askeri savaş silahlarını üretmeye zorlandı.

  23. 2013 yılında Fotros ve Ebabil-3 isimlerinde insansız hava araçları üretti.

    2013 yılında Fotros ve Ebabil-3 isimlerinde insansız hava araçları üretti.