Dünyanın Gidilmesi En Zor Yerleri

Dünyanın gidilmesi en zor yerleri

  1. Burası Tristan-Cunha Adası; Güney Afrika ve Güney Amerika’nın tam ortasında yer alıyor.

    Burası Tristan-Cunha Adası; Güney Afrika ve Güney Amerika’nın tam ortasında yer alıyor.

  2. Adada sadece, 300 kişiyle beraber, 300 sığır ve 500 koyun yaşıyor. Ulaşım ise tam bir sorun.

    Adada sadece, 300 kişiyle beraber, 300 sığır ve 500 koyun yaşıyor. Ulaşım ise tam bir sorun.

  3. Burada Havaalanı yok; bu yüzden ihtiyaçlarını karşılamak için, yılda sadece 8 kez Güney Amerika’dan gelecek olan gemiyi beklemek durumundalar.

    Burada Havaalanı yok; bu yüzden ihtiyaçlarını karşılamak için, yılda sadece 8 kez Güney Amerika’dan gelecek olan gemiyi beklemek durumundalar.

  4. Adada yaşamanız için size bir iş imkanı sunuluyor. Yapacağınız iş; hayvanlara bakmak; bağcılık, seracılık gibi tarım işleri. Çünkü adada bugüne kadar sadece patates yetiştirilmiş; şimdiyse farklı sebze ve meyveler yetiştirmek istiyorlarmış.

    Adada yaşamanız için size bir iş imkanı sunuluyor. Yapacağınız iş; hayvanlara bakmak; bağcılık, seracılık gibi tarım işleri. Çünkü adada bugüne kadar sadece patates yetiştirilmiş; şimdiyse farklı sebze ve meyveler yetiştirmek istiyorlarmış.

  5. Ayrıca adada, iş dışında vakit geçirebileceğiniz yüzme havuzu, pub , cafe ve bir tane de dans salonu var.

    Ayrıca adada, iş dışında vakit geçirebileceğiniz yüzme havuzu, pub , cafe ve bir tane de dans salonu var.

  6. Coober Pedy Avustralya'nın ulaşımı en zor şehri.

    Coober Pedy Avustralya'nın ulaşımı en zor şehri.

  7. Avustralya'nın kendisi de ulaşımı en zor olan ülkelerden biri.

    Avustralya'nın kendisi de ulaşımı en zor olan ülkelerden biri.

  8. İlk bakışta bu şehre yerleşmek delilik gibi geliyor, ama 1915'de geniş opal rezervleri keşfedilmesiyle az da olsa mantıklı olmaya başlıyor.

    İlk bakışta bu şehre yerleşmek delilik gibi geliyor, ama 1915'de geniş opal rezervleri keşfedilmesiyle az da olsa mantıklı olmaya başlıyor.

  9. Madenciler daha sonra yüksek sıcaklıklara dayanamayarak şehri yer altına kuruyorlar.

    Madenciler daha sonra yüksek sıcaklıklara dayanamayarak şehri yer altına kuruyorlar.

  10. 100 yıl sonra günümüzde ise burası turistikler için ilginç bir mekan..

    100 yıl sonra günümüzde ise burası turistikler için ilginç bir mekan..

  11. Hem ekonomik hem de kültürel manada mirası olan 2 bin nüfuslu Coober Pedy kasabasının yarısından fazlası yer altında yaşıyor.

    Hem ekonomik hem de kültürel manada mirası olan 2 bin nüfuslu Coober Pedy kasabasının yarısından fazlası yer altında yaşıyor.

  12. Avustralya dünya opal yataklarının %95 ‘ine sahip ve Coober Pedy kasabası da bu madenin kalbi.

    Avustralya dünya opal yataklarının %95 ‘ine sahip ve Coober Pedy kasabası da bu madenin kalbi.

  13. Kesilip parlatılabilen, süs ve ziynet eşyası yapımında kullanılan opal ışık aldığında bunu gökkuşağı gibi farklı renklerde parıldayarak dışarı verdiğinden aranan ve değerli bir maden sınıfında yer alıyor.

    Kesilip parlatılabilen, süs ve ziynet eşyası yapımında kullanılan opal ışık aldığında bunu gökkuşağı gibi farklı renklerde parıldayarak dışarı verdiğinden aranan ve değerli bir maden sınıfında yer alıyor.

  14. Paskalya Adası  <br>  Şili kıyılarından 6 bin 500 km mesafede bulunan Paskalya Adası, nam-ı diğer Rapa Nui, uçsuz bucaksız Pasifik Okyanusu&#8217;nun en ıssız yerlerinden biri. Yaklaşık 180 kilometre kare büyüklüğündeki adada günümüzde sadece 4 bin kişi yaşıyor.

    Paskalya Adası
    Şili kıyılarından 6 bin 500 km mesafede bulunan Paskalya Adası, nam-ı diğer Rapa Nui, uçsuz bucaksız Pasifik Okyanusu’nun en ıssız yerlerinden biri. Yaklaşık 180 kilometre kare büyüklüğündeki adada günümüzde sadece 4 bin kişi yaşıyor.

  15. 1722 yılında Holladalı kaşif Jacob Roggeveen tarafından bulunan Paskalya Adasının, çeşitli yerlerinde, bin 500 yıl önce yerli halk tarafından dev kayalardan oyulduğu düşünülen 887 tane heykel bulunuyor. Motai adındaki bu heykellerin nasıl yapıldıkları halen tam olarak anlaşılamadı.

    1722 yılında Holladalı kaşif Jacob Roggeveen tarafından bulunan Paskalya Adasının, çeşitli yerlerinde, bin 500 yıl önce yerli halk tarafından dev kayalardan oyulduğu düşünülen 887 tane heykel bulunuyor. Motai adındaki bu heykellerin nasıl yapıldıkları halen tam olarak anlaşılamadı.

  16. La Rinconada, Peru  <br>  Peru&#8217;daki And Dağları&#8217;nda yer alan La Rinconada, Güney Amerika&#8217;nın ulaşılması belki de en zor yeri. Deniz seviyesinden 5 bin 200 metre yükseklikte olan küçük maden kasabası, dünyanın en yüksek rakımlı ve ıssız yeri kabul ediliyor.

    La Rinconada, Peru
    Peru’daki And Dağları’nda yer alan La Rinconada, Güney Amerika’nın ulaşılması belki de en zor yeri. Deniz seviyesinden 5 bin 200 metre yükseklikte olan küçük maden kasabası, dünyanın en yüksek rakımlı ve ıssız yeri kabul ediliyor.

  17. Donmuş bir buz tabakasının üzerinde bulunan kasabanın tek ulaşım yolu, günlerce kar yağışı ve fırtına altında yapılan kamyon yolculuğu. Zor coğrafi şartlar, yaşamayı ne kadar zor kılsa da, La Rinconada altın madenciliği yapan yaklaşık 30 bin kişilik nüfusa sahip.

    Donmuş bir buz tabakasının üzerinde bulunan kasabanın tek ulaşım yolu, günlerce kar yağışı ve fırtına altında yapılan kamyon yolculuğu. Zor coğrafi şartlar, yaşamayı ne kadar zor kılsa da, La Rinconada altın madenciliği yapan yaklaşık 30 bin kişilik nüfusa sahip.

  18. McMurda İstasyonu, Antarktika  <br>  Dünyanın en dibindeki yaşam noktası neresi derseniz, cevabımız Antarktika&#8217;daki McMurda İstasyonu. Dünyanın yaşam olanakları en kısıtlı yerindeki tek canlı varlıkları, bölgede çalışmalar yapan araştırmacılar oluşturuyor. Gerçek anlamda sürekli donuk halde bulunan istasyon, kıtanın kuzey ucundaki Ross Adası&#8217;nda bulunuyor.

    McMurda İstasyonu, Antarktika
    Dünyanın en dibindeki yaşam noktası neresi derseniz, cevabımız Antarktika’daki McMurda İstasyonu. Dünyanın yaşam olanakları en kısıtlı yerindeki tek canlı varlıkları, bölgede çalışmalar yapan araştırmacılar oluşturuyor. Gerçek anlamda sürekli donuk halde bulunan istasyon, kıtanın kuzey ucundaki Ross Adası’nda bulunuyor.

  19. Medeniyetten binlerce kilometre uzaklıkta bulunan adadan teknelerle en yakın yaşam yerine gitmek aylar sürüyor. Neyse ki istasyonda bulunan üç iniş pisti araştırmacıların dünyadan kopmamalarını sağlıyor.

    Medeniyetten binlerce kilometre uzaklıkta bulunan adadan teknelerle en yakın yaşam yerine gitmek aylar sürüyor. Neyse ki istasyonda bulunan üç iniş pisti araştırmacıların dünyadan kopmamalarını sağlıyor.

  20. Cape York Yarımadası, Avustralya  <br>  Dünyanın en ıssız bölgelerine sahip olan Avustralya kıtasında bulunan Cape York yarımadası, kıtanın kuzeyindeki en el değmemiş doğaya sahip olan yer konumunda. Aborjin kabilelerinden oluşan 18 bin kişilik nüfusa sahip olan yarım ada, dünyanın medeniyetten en uzak yerlerinden biri kabul ediliyor.

    Cape York Yarımadası, Avustralya
    Dünyanın en ıssız bölgelerine sahip olan Avustralya kıtasında bulunan Cape York yarımadası, kıtanın kuzeyindeki en el değmemiş doğaya sahip olan yer konumunda. Aborjin kabilelerinden oluşan 18 bin kişilik nüfusa sahip olan yarım ada, dünyanın medeniyetten en uzak yerlerinden biri kabul ediliyor.

  21. Yarımada&#8217;da yaşayan kabileleri ziyaret etmek için günler, hatta haftalar süren bir yolculuk yapmanız ve tonlarca su depolamanız gerekiyor.

    Yarımada’da yaşayan kabileleri ziyaret etmek için günler, hatta haftalar süren bir yolculuk yapmanız ve tonlarca su depolamanız gerekiyor.

  22. Ittoqqortoormiit, Grönland  <br>  Yaklaşık iki milyon 200 bin metrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en büyük adası olmasına rağmen Grönland&#8217;da sadece 57 bin insan yaşıyor. Adanın en ıssız ve bilinmeyen kasabası ise, İzlanda&#8217;ın kuzeyinde kalan, adanın doğu ucundaki balıkçılık ve avcılıkla geçinilen Ittoqqortoormiit.

    Ittoqqortoormiit, Grönland
    Yaklaşık iki milyon 200 bin metrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en büyük adası olmasına rağmen Grönland’da sadece 57 bin insan yaşıyor. Adanın en ıssız ve bilinmeyen kasabası ise, İzlanda’ın kuzeyinde kalan, adanın doğu ucundaki balıkçılık ve avcılıkla geçinilen Ittoqqortoormiit.

  23. Kasaba, Grönland&#8217;ın İngiltere büyüklüğündeki bir ilinde yer alıyor. 500 kişinin yaşadığı kasabada, kişi başına 388 kilometre kare alan düşüyor.

    Kasaba, Grönland’ın İngiltere büyüklüğündeki bir ilinde yer alıyor. 500 kişinin yaşadığı kasabada, kişi başına 388 kilometre kare alan düşüyor.

  24. Kerguelen Adaları<br>    Hint Okyanusu&#8217;nda bulunan küçük bir takımada olan Kerguelen Adaları &#8220;Issızlık Adaları&#8221; olarak da biliniyor. Hava yoluyla ulaşımın mümkün olmadığı adalara gitmek için, Madagaskar&#8217;da bulunan Reunion Adası&#8217;ndan altı günlük bir tekne yolculuğu yapmanız gerekiyor.

    Kerguelen Adaları
    Hint Okyanusu’nda bulunan küçük bir takımada olan Kerguelen Adaları “Issızlık Adaları” olarak da biliniyor. Hava yoluyla ulaşımın mümkün olmadığı adalara gitmek için, Madagaskar’da bulunan Reunion Adası’ndan altı günlük bir tekne yolculuğu yapmanız gerekiyor.

  25. Ada&#8217;da tıpkı yüzlerce kilometre güneyindeki Antartktika gibi yerel halk değil ancak Fransa&#8217;dan gelen araştırmacılar bulunuyor. 1776 yılında ünlü kaşif James Cook&#8217;un ayak bastığı takımadalar, bugün bir uydusu bulunan Fransa&#8217;nın füze savunma sisteminin bir parçasından başka bir şey değil.

    Ada’da tıpkı yüzlerce kilometre güneyindeki Antartktika gibi yerel halk değil ancak Fransa’dan gelen araştırmacılar bulunuyor. 1776 yılında ünlü kaşif James Cook’un ayak bastığı takımadalar, bugün bir uydusu bulunan Fransa’nın füze savunma sisteminin bir parçasından başka bir şey değil.

  26. Pitcairn Adası    <br>Pasifik Okyanu&#8217;sunun bir diğer ıssız adası Pitcairn&#8217;de, ne yerel halk, ne de araştırmacı bulunmuyor. Batı&#8217;sında kalan en yakın komşuları Gambier Adaları ve Tahiti, Pitcairn Adası&#8217;ndan yüzlerce kilometre ötede bulunuyor.

    Pitcairn Adası
    Pasifik Okyanu’sunun bir diğer ıssız adası Pitcairn’de, ne yerel halk, ne de araştırmacı bulunmuyor. Batı’sında kalan en yakın komşuları Gambier Adaları ve Tahiti, Pitcairn Adası’ndan yüzlerce kilometre ötede bulunuyor.

  27. Pitcairn, 1784&#8217;de denize indirilen ünlü İngiliz kargo gemisi HMS Bounty&#8217;nin öyküsünü taşıyor. 1789&#8217;da adaya uğrayan gemide çıkan ayaklanmada kaptanlarını deviren 50 denizcinin adaya yerleştiği biliniyor. Günümüzde adada yaşayan ve çiftçilikle geçinen yaklaşık 100 insanın, ayaklanmacı denizcilerin soyundan geldiğine inanılıyor.

    Pitcairn, 1784’de denize indirilen ünlü İngiliz kargo gemisi HMS Bounty’nin öyküsünü taşıyor. 1789’da adaya uğrayan gemide çıkan ayaklanmada kaptanlarını deviren 50 denizcinin adaya yerleştiği biliniyor. Günümüzde adada yaşayan ve çiftçilikle geçinen yaklaşık 100 insanın, ayaklanmacı denizcilerin soyundan geldiğine inanılıyor.

  28. Alert, Nunavut, Kanada<br>    Kanada&#8217;daki Nunavut bölgesinin ucunda bulunan Alert, Kuzey Kutbu&#8217;nun 800 km altında bulunan bir kasaba. Dünyanın yaşam olan en kuzeydeki noktası kabul edilen adada, sıcaklıklar sıfırın altında 40 derece civarında olduğu gibi, günler 24 saat gece ve gündüz olarak yaşanıyor

    Alert, Nunavut, Kanada
    Kanada’daki Nunavut bölgesinin ucunda bulunan Alert, Kuzey Kutbu’nun 800 km altında bulunan bir kasaba. Dünyanın yaşam olan en kuzeydeki noktası kabul edilen adada, sıcaklıklar sıfırın altında 40 derece civarında olduğu gibi, günler 24 saat gece ve gündüz olarak yaşanıyor

  29. En yakın komşusu 210 km ötedeki bir balıkçı kasabası olan Alert&#8217;te bugün Kanada&#8217;ya ait bir hava laboratuarı bulunuyor.

    En yakın komşusu 210 km ötedeki bir balıkçı kasabası olan Alert’te bugün Kanada’ya ait bir hava laboratuarı bulunuyor.

  30. Motuo İli, Çin  <br>  Çin&#8217;in halen yol bağlantısı olmayan tek ili Motuo, Asya&#8217;nın medeniyetten uzak kalmış olan Tibet özerk bölgelerinden biri. Motuo&#8217;ya gitmek için en zorlu coğrafi koşullarla baş etmeniz ve Himalaya Dağları&#8217;nın buz tutmuş geçitlerinden geçip, 200 metre yükseklikteki asma köprülerden geçmeniz gerekiyor. Eğer bu zorlukları aşabilir ve Motuo&#8217;ya ulaşabilirseniz, Budizm&#8217;in sahip olduğu en güzel oyma heykellerin yer aldığı kutsal kabul edilen topraklara varabilirsiniz.

    Motuo İli, Çin
    Çin’in halen yol bağlantısı olmayan tek ili Motuo, Asya’nın medeniyetten uzak kalmış olan Tibet özerk bölgelerinden biri. Motuo’ya gitmek için en zorlu coğrafi koşullarla baş etmeniz ve Himalaya Dağları’nın buz tutmuş geçitlerinden geçip, 200 metre yükseklikteki asma köprülerden geçmeniz gerekiyor. Eğer bu zorlukları aşabilir ve Motuo’ya ulaşabilirseniz, Budizm’in sahip olduğu en güzel oyma heykellerin yer aldığı kutsal kabul edilen topraklara varabilirsiniz.

  31. Tristan da Cunha<br>    Atlantik Okyanusu&#8217;nun güneyinde yer alan ada kümesi Tristan da Cunha, dünyanın ulaşılması en zor yeri kabul ediliyor. Adalara en yakın olan Güney Afrika, tam 2800 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 1506&#8217;da yılında keşfedilen Tristan da Cunha, yüzyıllar boyu İtalyan, İngiliz ve Amerikalı yerleşimcilerin evi oldu.

    Tristan da Cunha
    Atlantik Okyanusu’nun güneyinde yer alan ada kümesi Tristan da Cunha, dünyanın ulaşılması en zor yeri kabul ediliyor. Adalara en yakın olan Güney Afrika, tam 2800 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 1506’da yılında keşfedilen Tristan da Cunha, yüzyıllar boyu İtalyan, İngiliz ve Amerikalı yerleşimcilerin evi oldu.

  32. 1800&#8217;lerden beri İngiltere&#8217;nin topraklarında sayılan adalara ulaşabilmek için tek yol, 3200 km mesafede bulunan Güney Amerika kıyılarından yapılacak tekne yolculuğu.

    1800’lerden beri İngiltere’nin topraklarında sayılan adalara ulaşabilmek için tek yol, 3200 km mesafede bulunan Güney Amerika kıyılarından yapılacak tekne yolculuğu.