2. Abdülhamid'in Aile Albümü

İşte 2. Abdülhamid’in aile albümü

  1. “Sultan II. Abdülhamid’in Aile Albümü”ndeki fotoğraflar Yıldız Sarayı’ndan kesitlerle başlıyor, şehzade ve sultanların fotoğraflarıyla devam ediyor. Kitapta, Sultan Abdülhamid’in yanı sıra Sultan Abdüllaziz ve Sultan Abdülmecid’in soy ağacından şehzade ve sultanların özel fotoğrafları bulunuyor.

    “Sultan II. Abdülhamid’in Aile Albümü”ndeki fotoğraflar Yıldız Sarayı’ndan kesitlerle başlıyor, şehzade ve sultanların fotoğraflarıyla devam ediyor. Kitapta, Sultan Abdülhamid’in yanı sıra Sultan Abdüllaziz ve Sultan Abdülmecid’in soy ağacından şehzade ve sultanların özel fotoğrafları bulunuyor.

  2. Aslında bu, Sultan Abdülhamid’in tahtan indirilerek öldürülen amcası Sultan Abdüllaziz’in çocuklarını kendi çocuklarından ayırmadığının “resmi” bir kanıtı niteliğinde. Fotoğrafların dizilişinde hanedan geleneğine uygun olarak öncelik şehzade fotoğraflarına verilmiş, sultan fotoğrafları şehzadelerden sonra yer almıştır. Kitapta ayrıca içinde padişah fotoğraflarının yer aldığı iki albüm daha bulunuyor.

    Aslında bu, Sultan Abdülhamid’in tahtan indirilerek öldürülen amcası Sultan Abdüllaziz’in çocuklarını kendi çocuklarından ayırmadığının “resmi” bir kanıtı niteliğinde. Fotoğrafların dizilişinde hanedan geleneğine uygun olarak öncelik şehzade fotoğraflarına verilmiş, sultan fotoğrafları şehzadelerden sonra yer almıştır. Kitapta ayrıca içinde padişah fotoğraflarının yer aldığı iki albüm daha bulunuyor.

  3. Mehmed Seyfeddin Efendi

    Mehmed Seyfeddin Efendi

  4. Naile Sultan ve Naime Sultan

    Naile Sultan ve Naime Sultan

  5. Naime Sultan

    Naime Sultan

  6. Nazime Sultan ve Halife Abdulmecid Sultan

    Nazime Sultan ve Halife Abdulmecid Sultan

  7. Sale Kasrı Padişah odası

    Sale Kasrı Padişah odası

  8. Sale Kasrı yeni daire yemek salonu

    Sale Kasrı yeni daire yemek salonu

  9. Şehzadelerle sünnet edilen fakir çocuklar

    Şehzadelerle sünnet edilen fakir çocuklar

  10. Sultana arz edilen mücevherler

    Sultana arz edilen mücevherler

  11. Ulviye Sultan

    Ulviye Sultan

  12. Yıldız Sarayı merasim dairesi

    Yıldız Sarayı merasim dairesi

  13. Yıldız Sarayı ve Yeni Köşk

    Yıldız Sarayı ve Yeni Köşk

  14. Yıldız Sarayı`ndan tiyatro grubu

    Yıldız Sarayı`ndan tiyatro grubu