Tabletle Oynayan Çocuklar Dikkat!

Tabletle oynayan çocuklar teknolojinin tehlikesiyle karşı karşıya!

  1. Apple'ın CEO'su olarak görev yapan ve 2011 yılında hayatını Steve Jobs'un çocuklarının tablet kullanımı hakkındaki sözleri çok şaşırttı.

    Apple'ın CEO'su olarak görev yapan ve 2011 yılında hayatını Steve Jobs'un çocuklarının tablet kullanımı hakkındaki sözleri çok şaşırttı.

  2. Daha önce New York Times'ta yayınlanan röportajda Jobs kendi çocuklarının iPad kullanımına 'sınırlı izin' verdiklerini çünkü çocuklarının teknoloji yüzünden zarar görmesini istemediklerini anlattı.

    Daha önce New York Times'ta yayınlanan röportajda Jobs kendi çocuklarının iPad kullanımına 'sınırlı izin' verdiklerini çünkü çocuklarının teknoloji yüzünden zarar görmesini istemediklerini anlattı.

  3. 3D Robotik’in CEO’su Chris Anderson da çocuklarını teknolojiden uzak tuttukları için çevresi tarafından 'kuralcı olarak yaftalandığını ifade ederken, çocuklarında bu zararları görmek istemediklerini anlattı.

    3D Robotik’in CEO’su Chris Anderson da çocuklarını teknolojiden uzak tuttukları için çevresi tarafından 'kuralcı olarak yaftalandığını ifade ederken, çocuklarında bu zararları görmek istemediklerini anlattı.

  4. Peki teknolojiyi hayatımıza sokan insanlar neden evlerinde bu kadar kuralcı?

    Peki teknolojiyi hayatımıza sokan insanlar neden evlerinde bu kadar kuralcı?

  5. Çünkü teknolojiyle erken yaşta tanışan çocuklar hayal, yaratıcılık ve merak yoksunluğu sorunu yaşıyorlar.

    Çünkü teknolojiyle erken yaşta tanışan çocuklar hayal, yaratıcılık ve merak yoksunluğu sorunu yaşıyorlar.

  6. Ayrıca internet ve teknolojiyi ayaklarına getiren akıllı telefonlara bağımlılığı tetikleyen bu davranışlar ileride ciddi sorunlara yol açabiliyor.

    Ayrıca internet ve teknolojiyi ayaklarına getiren akıllı telefonlara bağımlılığı tetikleyen bu davranışlar ileride ciddi sorunlara yol açabiliyor.

  7. Son kuşak çocuklarının ellerinin altındaki bu 'zararlı nimet' ayrıca çocukların sorma yetilerini öldürerek insanlarla iletişim konusunda ciddi sorunlara neden olarak sosyalleşmelerini engelliyor.

    Son kuşak çocuklarının ellerinin altındaki bu 'zararlı nimet' ayrıca çocukların sorma yetilerini öldürerek insanlarla iletişim konusunda ciddi sorunlara neden olarak sosyalleşmelerini engelliyor.

  8. Tüm gün oyunlar oynayan ya da bazı programlarla yazışan çocukların yeteneklerinin ölmesinin yanı sıra beyinleri de zarar görüyor.

    Tüm gün oyunlar oynayan ya da bazı programlarla yazışan çocukların yeteneklerinin ölmesinin yanı sıra beyinleri de zarar görüyor.

  9. Tarihe damga vuran sıradışı çocuklar!<br>  Bazı çocuklar gerçekten sıradışı. Bu sıradışı yetenekler genç yaşta keşfedildiği ve üzerine gidildiği zaman dünyayı değiştirebilecek güce sahipler.

    Tarihe damga vuran sıradışı çocuklar!
    Bazı çocuklar gerçekten sıradışı. Bu sıradışı yetenekler genç yaşta keşfedildiği ve üzerine gidildiği zaman dünyayı değiştirebilecek güce sahipler.

  10. İşte hala çalışmalara devam eden en sıradışı yeteneklere sahip çocuklardan 7 tanesi...

    İşte hala çalışmalara devam eden en sıradışı yeteneklere sahip çocuklardan 7 tanesi...

  11. 1. Matematik Dehası: Farell Wu  <br>  12 yaşındaki Wu, Business Insider tarafından dünyanın en zeki çocuklarından birisi olarak gösteriliyor.

    1. Matematik Dehası: Farell Wu
    12 yaşındaki Wu, Business Insider tarafından dünyanın en zeki çocuklarından birisi olarak gösteriliyor.

  12. Avustralya'da doğu büyüyen Wu, 2012 Avustralya Matematik Olimpiyatlarında birinci oldu. Hem de tüm soruları doğru yanıtlayarak.

    Avustralya'da doğu büyüyen Wu, 2012 Avustralya Matematik Olimpiyatlarında birinci oldu. Hem de tüm soruları doğru yanıtlayarak.

  13. yaşında basit matematik problemleri çözmeyi öğrenen Wu, 3 yaşında hisse senedi alım satımında babasına "danışmanlık" vermeye başlamış.

    yaşında basit matematik problemleri çözmeyi öğrenen Wu, 3 yaşında hisse senedi alım satımında babasına "danışmanlık" vermeye başlamış.

  14. Şu an (12 yaşında), Amerika'da bulunan University of Michigan'da matematik üzerine lisans yapan Wu, mezun olunca yatırım bankacısı ya da dünyanın en iyi matematik ve mühendislik mezunlarının gözde mesleği olan Hedge Fon yöneticisi olmayı düşünüyor.

    Şu an (12 yaşında), Amerika'da bulunan University of Michigan'da matematik üzerine lisans yapan Wu, mezun olunca yatırım bankacısı ya da dünyanın en iyi matematik ve mühendislik mezunlarının gözde mesleği olan Hedge Fon yöneticisi olmayı düşünüyor.

  15. 2. Müzik Dehası: Ryan Wang<br>  5 Yaşındaki Wang tam bir müzik dehası. 2013'te, dünyanın en prestijli piyano organizasyonlarından birisi olan American Protégé International Piano'da performans sergiledi.

    2. Müzik Dehası: Ryan Wang
    5 Yaşındaki Wang tam bir müzik dehası. 2013'te, dünyanın en prestijli piyano organizasyonlarından birisi olan American Protégé International Piano'da performans sergiledi.

  16. Wang, 2 yaşındayken gitar çalmaya başlayarak müzik hayatına başlamış... 4 yaşındayken annesi tarafından piyano derslerine götürülen Wang, çok kısa sürede ustalaşmış hatta 18 sayfalık konçertolar bestelemeye başlamış.

    Wang, 2 yaşındayken gitar çalmaya başlayarak müzik hayatına başlamış... 4 yaşındayken annesi tarafından piyano derslerine götürülen Wang, çok kısa sürede ustalaşmış hatta 18 sayfalık konçertolar bestelemeye başlamış.

  17. Daha sadece 1.5 yıldır piyano çalan Wang'ın adını bir kenara not edin...

    Daha sadece 1.5 yıldır piyano çalan Wang'ın adını bir kenara not edin...

  18. 3. Doktor Akrit Jaswal<br>  Evet doktor. Yukarıda Oprah'la fotoğrafını gördüğünüz 20 yaşındaki Jaswal neredeyse 10 yıldır doktorluk yapıyor!

    3. Doktor Akrit Jaswal
    Evet doktor. Yukarıda Oprah'la fotoğrafını gördüğünüz 20 yaşındaki Jaswal neredeyse 10 yıldır doktorluk yapıyor!

  19. 1 yaşından önce konuşmayı öğrenen, 5 yaşında Shakespeare okumaya başlayan Jaswal daha sonra tıp bilimine merak salıyor.

    1 yaşından önce konuşmayı öğrenen, 5 yaşında Shakespeare okumaya başlayan Jaswal daha sonra tıp bilimine merak salıyor.

  20. 7 yaşında yaşadığı yer olan Hindistan'da fakir bir ailenin kızını ameliyat eden Jaswal, 12 yaşında Hindistan'da Tıp Fakültesi'ne gitmeye başlıyor.

    7 yaşında yaşadığı yer olan Hindistan'da fakir bir ailenin kızını ameliyat eden Jaswal, 12 yaşında Hindistan'da Tıp Fakültesi'ne gitmeye başlıyor.

  21. Şu an Uygulamalı Kimya üzerine doktora yapan Jaswal, hayatını insanlığa yardımcı olacak yeni ilaçlar geliştirmeye adamış gözüküyor.

    Şu an Uygulamalı Kimya üzerine doktora yapan Jaswal, hayatını insanlığa yardımcı olacak yeni ilaçlar geliştirmeye adamış gözüküyor.

  22. 4. Mental Matematik Uzmanı Priyanshi Somani<br>  Prihanshi Somani, 6 yaşından beri mental matematik ile uğraşıyor.

    4. Mental Matematik Uzmanı Priyanshi Somani
    Prihanshi Somani, 6 yaşından beri mental matematik ile uğraşıyor.

  23. Mental matematik nedir diyenler için kısa bir bilgi verelim; çok ama çok büyük sayıların çarpma, karesini alma, karekökünü alma gibi...

    Mental matematik nedir diyenler için kısa bir bilgi verelim; çok ama çok büyük sayıların çarpma, karesini alma, karekökünü alma gibi...

  24. 2010 yılında 11 yaşındayken katıldığı dünya mental matematik şampiyonasını kazanan en genç kişi oldu. Bununla da kalmayıp o tarihe kadar tüm sorulara doğru cevap veren tek yarışmacı ünvanını kazandı.

    2010 yılında 11 yaşındayken katıldığı dünya mental matematik şampiyonasını kazanan en genç kişi oldu. Bununla da kalmayıp o tarihe kadar tüm sorulara doğru cevap veren tek yarışmacı ünvanını kazandı.

  25. Kompleks matematik denklemlerini saniyeler içerisinde çözebilen, yaşayan hesap makinesi Somani, Pakistan'ın en zengin ailelerinden birisinin kızı.

    Kompleks matematik denklemlerini saniyeler içerisinde çözebilen, yaşayan hesap makinesi Somani, Pakistan'ın en zengin ailelerinden birisinin kızı.

  26. 5. Yazar Christopher Paolini<br>  Paolini'yi Inheretence Cycle olarak dalandırılan Eragon dörtlemesinin yazarı olarak tanıyor olabilirsiniz.

    5. Yazar Christopher Paolini
    Paolini'yi Inheretence Cycle olarak dalandırılan Eragon dörtlemesinin yazarı olarak tanıyor olabilirsiniz.

  27. Şu an 30 yaşında olan Paolini, ilk kitabı Eragon'u yazdığında 15 yaşındaydı ve kitabı Eragon, hem New York Times Bestseller Yazar oldu hem de kitabının filmi çekildi!

    Şu an 30 yaşında olan Paolini, ilk kitabı Eragon'u yazdığında 15 yaşındaydı ve kitabı Eragon, hem New York Times Bestseller Yazar oldu hem de kitabının filmi çekildi!

  28. Şu an 30'lu yaşlarında ve Montana'da yaşıyor.

    Şu an 30'lu yaşlarında ve Montana'da yaşıyor.

  29. 6. Nükleer Fizikçi Ramon Wilson<br>  1994 doğumlu Amerikalı Wilson, Nükleer Fizik uzmanı. Her zaman roketlerden ve astronomiden etkilendiğini söyleyen Wilson, henüz 3 yaşındayken periyodik tabloyu 1 hafta içerisinde ezberlemiş.

    6. Nükleer Fizikçi Ramon Wilson
    1994 doğumlu Amerikalı Wilson, Nükleer Fizik uzmanı. Her zaman roketlerden ve astronomiden etkilendiğini söyleyen Wilson, henüz 3 yaşındayken periyodik tabloyu 1 hafta içerisinde ezberlemiş.

  30. 14 yaşındayken dünyadaki en genç başarılı nükleer fizyon deneyini gerçekleştiren kişi olma ünvanını kazanan Wilson, o günden beri bilim dünyasında bir çok prestijli ödül kazanmış.

    14 yaşındayken dünyadaki en genç başarılı nükleer fizyon deneyini gerçekleştiren kişi olma ünvanını kazanan Wilson, o günden beri bilim dünyasında bir çok prestijli ödül kazanmış.

  31. TED 2013'te yaptığı konuşmada, dünyanın enerji sorununu çözecek küçük yeraltı nükleer reaktörler fikri ile bilim çevresinin takdirini topladı.

    TED 2013'te yaptığı konuşmada, dünyanın enerji sorununu çözecek küçük yeraltı nükleer reaktörler fikri ile bilim çevresinin takdirini topladı.

  32. 7. Bonus: Vücutçu Giuliano Stroe<br>  Stroe, dünyayı değiştirecek bir yeteneğe sahip olmasa da oldukça etkileyici bir çocuk.

    7. Bonus: Vücutçu Giuliano Stroe
    Stroe, dünyayı değiştirecek bir yeteneğe sahip olmasa da oldukça etkileyici bir çocuk.

  33. Köklü bir cimnastik ekolüne sahip Romanya'da yaşayan 10 yaşındaki Stroe, dünyanın en genç vücut geliştiricisi. 2 yaşındayken ağırlık kaldırmaya başlayan Stroe, bir çok Guiness dünya rekoru sahibi.

    Köklü bir cimnastik ekolüne sahip Romanya'da yaşayan 10 yaşındaki Stroe, dünyanın en genç vücut geliştiricisi. 2 yaşındayken ağırlık kaldırmaya başlayan Stroe, bir çok Guiness dünya rekoru sahibi.

  34. Youtube aracılığı ile ünlü olan Stroe izlenme rekorları kıran videolarının birinde, ellerinin üzerinde yürürken bacaklarının arasında ağır metal bir top taşıyor.

    Youtube aracılığı ile ünlü olan Stroe izlenme rekorları kıran videolarının birinde, ellerinin üzerinde yürürken bacaklarının arasında ağır metal bir top taşıyor.

  35. Sert bir çocuk gibi gözükse de aslında boş zamanlarında normal çocuklar gibi çizgi film izleyip, oyuncaklarıyla oynuyor.

    Sert bir çocuk gibi gözükse de aslında boş zamanlarında normal çocuklar gibi çizgi film izleyip, oyuncaklarıyla oynuyor.

  36. Babası asla tek başına antreman yapmadığını her zaman onun yanında olduğunu ve sıkıldığı ya da yorulduğu zaman oyun oynamaya geçtiklerini söylüyor.

    Babası asla tek başına antreman yapmadığını her zaman onun yanında olduğunu ve sıkıldığı ya da yorulduğu zaman oyun oynamaya geçtiklerini söylüyor.