Daha Akıllı Çalışmak İçin 10 Strateji

Thai Nguyen‘in hazırladığı daha akıllı çalışmak için 10 stratejiyi sizler için derledik...

  1. Onaylanan Gelişim  <br>  Eric Ries uyarı olarak diyor ki, &#8216;Yanlış bir ürünü etkili bir şekilde üretmek arabanızı uçurumdan aşağı sürerken ne kadar az benzin yaktığıyla övünmeye benzer&#8217;.  Sizde minimum viable product olarak adlandırılan ürününüzün satılabilir ilk versiyonunu çıkarırken risk/geri dönüş analizini iyi yapmalısınız.

    Onaylanan Gelişim
    Eric Ries uyarı olarak diyor ki, ‘Yanlış bir ürünü etkili bir şekilde üretmek arabanızı uçurumdan aşağı sürerken ne kadar az benzin yaktığıyla övünmeye benzer’. Sizde minimum viable product olarak adlandırılan ürününüzün satılabilir ilk versiyonunu çıkarırken risk/geri dönüş analizini iyi yapmalısınız.

  2. Güç Pozundan Yararlanın  <br>  Profesör Amy Cuddy yaptığı Ted Talk&#8216;ta oturuş pozisyonumuzun fizyosomatik ve nörolojik etkilerini anlatmış. Fotoğrafta gördüğünüz gibi bir yüksek güç pozunda oturmak testesteron seviyenizi yükseltecek ve kortizol seviyenizi düşürecektir. Bu da güven ve enerjinizi yükseltirken stres ve gerginliğinizi düşürecektir.

    Güç Pozundan Yararlanın
    Profesör Amy Cuddy yaptığı Ted Talk‘ta oturuş pozisyonumuzun fizyosomatik ve nörolojik etkilerini anlatmış. Fotoğrafta gördüğünüz gibi bir yüksek güç pozunda oturmak testesteron seviyenizi yükseltecek ve kortizol seviyenizi düşürecektir. Bu da güven ve enerjinizi yükseltirken stres ve gerginliğinizi düşürecektir.

  3. 57 Aktif 17 Pasif  <br>  Girişimcilik dürtüsü bizi ara vermeden çalışmaya itiyor. Desktime Uygulaması çalışanlarının bilgisayar hareketlerini takip ederek, bu çalışanların en verimli %10&#8217;luk kısmının 52 dakika aktif bir şekilde çalıştıktan sonra 17 dakikalık aralar verdiğini tespit etti. Bu strateji bilimsel bir araştırma ile de desteklendi. Bu makale gösteriyor ki beynimiz aşağı yukarı 90 dakika tam verimle çalışabilir ve bunun ardından 20 dakikalık ara vermesi gerekir.

    57 Aktif 17 Pasif
    Girişimcilik dürtüsü bizi ara vermeden çalışmaya itiyor. Desktime Uygulaması çalışanlarının bilgisayar hareketlerini takip ederek, bu çalışanların en verimli %10’luk kısmının 52 dakika aktif bir şekilde çalıştıktan sonra 17 dakikalık aralar verdiğini tespit etti. Bu strateji bilimsel bir araştırma ile de desteklendi. Bu makale gösteriyor ki beynimiz aşağı yukarı 90 dakika tam verimle çalışabilir ve bunun ardından 20 dakikalık ara vermesi gerekir.

  4. İrade Üçlemesi  <br>  Stanford Üniversitesi profesörlerinden Kelly McGonigal bu üçlemeyi şöyle adlandırıyor: &#8216;I will power, I won&#8217;tpower, and I want power.&#8217;<br>  &#8226; I &#8220;won&#8217;t power&#8221; sosyal medyaya hayır demek gibi bir duygu  <br>&#8226; I &#8220;will power&#8221; alternative bir davranış seçmeyi içeriyor &#8212; sosyal ama ağ kuracak bir e-mail göndermek gibi  <br>&#8226; I &#8220;want power&#8221; amacını, nedenini ve işini hatırlamayı içeriyor.<br>  Başarısız olmak sizi &#8216;I won&#8217;t power&#8217; alanına gönderebilir. Bu durumda üçlemeyi unutmayın; diren, yerini doldur, hatırla.

    İrade Üçlemesi
    Stanford Üniversitesi profesörlerinden Kelly McGonigal bu üçlemeyi şöyle adlandırıyor: ‘I will power, I won’tpower, and I want power.’
    • I “won’t power” sosyal medyaya hayır demek gibi bir duygu
    • I “will power” alternative bir davranış seçmeyi içeriyor — sosyal ama ağ kuracak bir e-mail göndermek gibi
    • I “want power” amacını, nedenini ve işini hatırlamayı içeriyor.
    Başarısız olmak sizi ‘I won’t power’ alanına gönderebilir. Bu durumda üçlemeyi unutmayın; diren, yerini doldur, hatırla.

  5. Tersine Mühendislik Uygulayın  <br>  Dünyada tersine mühendislik sadece bir ürünü söküp nasıl çalıştığını çözmek için kullanılmıyor. Değişik alanlar, stratejiler ve ürünlerde de tersine mühendislik uygulanabilir.

    Tersine Mühendislik Uygulayın
    Dünyada tersine mühendislik sadece bir ürünü söküp nasıl çalıştığını çözmek için kullanılmıyor. Değişik alanlar, stratejiler ve ürünlerde de tersine mühendislik uygulanabilir.

  6. Sirkadiyen Ritimlerde Çalışın  <br>  Beyin hücrelerimiz sirkadiyen ritimlerimizi kontrol eder. Bu ritimler de uyku düzenimizi, hormonal döngümüzü, duygularımızı v enerji seviyemizi düzenler. Ritmin sürekli dışına çıktığımız zaman (örneğin uluslararası uçuş yapan pilotlar) yorgunluk baş gösterir.<br>  Etkinlik biyolojik olarak tepe noktasına ulaştığımız saatlerde gerekli görevleri yerine getirmekte yatar diyor Dr. Steve Kay.    <br>  Gün içinde ulaşacağınız 3 tepe noktası: Analitik görevler için sabah, Yaratıcı görevler için öğle yemeğinden sonra, Fiziksel görevler için öpleden sonra

    Sirkadiyen Ritimlerde Çalışın
    Beyin hücrelerimiz sirkadiyen ritimlerimizi kontrol eder. Bu ritimler de uyku düzenimizi, hormonal döngümüzü, duygularımızı v enerji seviyemizi düzenler. Ritmin sürekli dışına çıktığımız zaman (örneğin uluslararası uçuş yapan pilotlar) yorgunluk baş gösterir.
    Etkinlik biyolojik olarak tepe noktasına ulaştığımız saatlerde gerekli görevleri yerine getirmekte yatar diyor Dr. Steve Kay.
    Gün içinde ulaşacağınız 3 tepe noktası: Analitik görevler için sabah, Yaratıcı görevler için öğle yemeğinden sonra, Fiziksel görevler için öpleden sonra

  7. 2 Dakika Kuralı<br>    David Allen, Getting Things Done&#8216;da bunu şöyle açıklıyor. Güne iki dakikalık görevlerle başlamak etkinlik kaslarımızı geliştirir ve daha büyük görevlerde başarılı olmamızı sağlar. Sabah ilk işi maillerinizi kontrol etmek, sesli mesajları dinlemek, günlük toplantılarınızı gözden geçirmek sizin erteleme hastalığını yenmenizi sağlayacaktır.

    2 Dakika Kuralı
    David Allen, Getting Things Done‘da bunu şöyle açıklıyor. Güne iki dakikalık görevlerle başlamak etkinlik kaslarımızı geliştirir ve daha büyük görevlerde başarılı olmamızı sağlar. Sabah ilk işi maillerinizi kontrol etmek, sesli mesajları dinlemek, günlük toplantılarınızı gözden geçirmek sizin erteleme hastalığını yenmenizi sağlayacaktır.

  8. Bir Anda Tek Bir İşe Odaklanın  <br>  Çalışmalar gösteriyor ki yürürken telefonla konuşan insanlar yolda başkalarına çarpmaya daha elverişli hatta pek çoğu tek tekerlekli bisiklete binen bir palyaçoyu bile fark etmediler.<br>  Bir start up&#8217;a aynı anda birden fazla işle uğraşma demek bir domuza çamurdan uzak dur demeye benziyor. ikisinin de gerçekleşmesi mümkün değil fakat aynı anda çok iş yapmak hiç iş yapmamaktır mantığı ile yaptığımız işler arasında geçişler yaparak devam edebiliriz. Bir anda bütün ilginiz tek bir görevin üzerinde olmalıdır.

    Bir Anda Tek Bir İşe Odaklanın
    Çalışmalar gösteriyor ki yürürken telefonla konuşan insanlar yolda başkalarına çarpmaya daha elverişli hatta pek çoğu tek tekerlekli bisiklete binen bir palyaçoyu bile fark etmediler.
    Bir start up’a aynı anda birden fazla işle uğraşma demek bir domuza çamurdan uzak dur demeye benziyor. ikisinin de gerçekleşmesi mümkün değil fakat aynı anda çok iş yapmak hiç iş yapmamaktır mantığı ile yaptığımız işler arasında geçişler yaparak devam edebiliriz. Bir anda bütün ilginiz tek bir görevin üzerinde olmalıdır.

  9. Kendi Ritminizi Bulun<br>    Mihaly Csikzentmihalyi&#8216;nin araştırmasına göre, performansımızı optimize etmek için yetenek ve meydan okuma arasında bir denge kurmak gerekir; bunu da kendi ritminizi bulmak, akımınızı yakalamak olarak adlandırıyor.<br>  Yeteneğimizin çok ötesinde bir görevle kendimizi sınarsak hayal kırıklığı ve kaygıya kapılabiliriz. Çok kolay bir görevde de canımızın sıkılması kuvvetle muhtemel. Siz siz olun ritminizin dışına çıkmayın.

    Kendi Ritminizi Bulun
    Mihaly Csikzentmihalyi‘nin araştırmasına göre, performansımızı optimize etmek için yetenek ve meydan okuma arasında bir denge kurmak gerekir; bunu da kendi ritminizi bulmak, akımınızı yakalamak olarak adlandırıyor.
    Yeteneğimizin çok ötesinde bir görevle kendimizi sınarsak hayal kırıklığı ve kaygıya kapılabiliriz. Çok kolay bir görevde de canımızın sıkılması kuvvetle muhtemel. Siz siz olun ritminizin dışına çıkmayın.

  10. Parkinson&#8217;un Kuralı    <br>Cyril Norhcote Parkinson der ki, Bir işi yapmak için son dakikaya kadar beklerseniz o isi yapmak sadece bir dakika sürer. Bu duyguyu hepimiz hayatımızda en az bir kez yaşamışızdır. Son güne bırakılan dönem projeleri, ilham gelmediği için yapılamayan proje ödevlerinde son gece sabahlayarak harikalar çıkarılması&#8230;  <br>Bu kuraldan yola çıkarak çeşitli görevlere uzun süreler vermek yarına daha kısa zaman çerçevelerinde çalışarak etkinliğimizi artırabiliriz.

    Parkinson’un Kuralı
    Cyril Norhcote Parkinson der ki, Bir işi yapmak için son dakikaya kadar beklerseniz o isi yapmak sadece bir dakika sürer. Bu duyguyu hepimiz hayatımızda en az bir kez yaşamışızdır. Son güne bırakılan dönem projeleri, ilham gelmediği için yapılamayan proje ödevlerinde son gece sabahlayarak harikalar çıkarılması…
    Bu kuraldan yola çıkarak çeşitli görevlere uzun süreler vermek yarına daha kısa zaman çerçevelerinde çalışarak etkinliğimizi artırabiliriz.