4.5 G Başladı Peki Neler Değişti? Banka Şifrelerinize Dikkat!

Banka şifrelerinize dikkat!

  1. Mobil iletişim dünyasının son teknolojisi olarak kabul edilen 4.5G uygulamaya geçti. Peki bu yeni dönemde tüketicileri neler bekliyor? Kullanıcılar 4.5G'ye geçmek için neler yapmalı? Faturalarımız kabaracak mı yoksa daha mı az ödeyeceğiz? 4.5G ile ilgili bilinmeyenleri sizin için hazırladık.

    Mobil iletişim dünyasının son teknolojisi olarak kabul edilen 4.5G uygulamaya geçti. Peki bu yeni dönemde tüketicileri neler bekliyor? Kullanıcılar 4.5G'ye geçmek için neler yapmalı? Faturalarımız kabaracak mı yoksa daha mı az ödeyeceğiz? 4.5G ile ilgili bilinmeyenleri sizin için hazırladık.

  2. 10 KAT DAHA HIZLI  <br>  Her şeyden önce 4G ile 4.5G arasında fark olmadığını bilmeniz gerekiyor. Yani 4.5G Türkiye'ye has bir tabir. 4G'nin geldiği en son noktayı temsil ediyor. Basitçe açıklamak gerekirse, 4.5G ile cebimizdeki internet tam 10-12 kat daha hızlı olacak. Şu anda 3G saniyede yaklaşık olarak 28 Mbps'lik bir hız sunuyor. 4.5G'ye geçildiğinde ise bu hız saniyede ortalama 375 Mbps olacak.

    10 KAT DAHA HIZLI
    Her şeyden önce 4G ile 4.5G arasında fark olmadığını bilmeniz gerekiyor. Yani 4.5G Türkiye'ye has bir tabir. 4G'nin geldiği en son noktayı temsil ediyor. Basitçe açıklamak gerekirse, 4.5G ile cebimizdeki internet tam 10-12 kat daha hızlı olacak. Şu anda 3G saniyede yaklaşık olarak 28 Mbps'lik bir hız sunuyor. 4.5G'ye geçildiğinde ise bu hız saniyede ortalama 375 Mbps olacak.

  3. 1 SAAT YERİNE 6 SANİYE<br>  Yükselen hız sayesinde belirli büyüklüğe sahip bir fotoğraf, video veya herhangi bir dosyayı çok daha düşük sürelerde alıp gönderebileceksiniz. 3G teknolojisiyle 1 saatten fazla süren 8 GB büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü filmi indirme süresi, bu teknolojiyle 6 saniyeye düşecek. LTE tabanlı teknolojiler sayesinde sesli görüşmelerin kalitesi de artacak.

    1 SAAT YERİNE 6 SANİYE
    Yükselen hız sayesinde belirli büyüklüğe sahip bir fotoğraf, video veya herhangi bir dosyayı çok daha düşük sürelerde alıp gönderebileceksiniz. 3G teknolojisiyle 1 saatten fazla süren 8 GB büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü filmi indirme süresi, bu teknolojiyle 6 saniyeye düşecek. LTE tabanlı teknolojiler sayesinde sesli görüşmelerin kalitesi de artacak.

  4. DÜN GECE 4.5 G OLDUK<br>    Operatörler, 1 Nisan 2016&#8217;dan yani dün geceden tibaren yeni teknolojiyle vatandaşlara 81 ilde hizmet vermeye başladı. İlk etapta herkes 4.5G'ye bağlanamayacak. Bu anlamda nüfusu yoğun yerler daha avantajlı olurken, kırsal kesimler ise dezavantajlı konumda. Türkiye'de zamanla 4.5G'yi çekmeyen yer kalmayacak.

    DÜN GECE 4.5 G OLDUK
    Operatörler, 1 Nisan 2016’dan yani dün geceden tibaren yeni teknolojiyle vatandaşlara 81 ilde hizmet vermeye başladı. İlk etapta herkes 4.5G'ye bağlanamayacak. Bu anlamda nüfusu yoğun yerler daha avantajlı olurken, kırsal kesimler ise dezavantajlı konumda. Türkiye'de zamanla 4.5G'yi çekmeyen yer kalmayacak.

  5. İhale şartnamesine göre operatörler yetkilendirmenin ardından 7 yıl içinde Türkiye nüfusunun yüzde 95&#8217;ini, 8 yıl içinde de tüm il ve ilçelerin nüfusunun yüzde 90&#8217;ını kapsama alanına almak zorunda. Otoyol, hızlı ve yüksek hızlı tren hatları ile 1 kilometrenin üzerinde uzunluğu olan tüneller 3 yıl içinde yüzde 99&#8217;u 4.5G çeker hale gelecek.

    İhale şartnamesine göre operatörler yetkilendirmenin ardından 7 yıl içinde Türkiye nüfusunun yüzde 95’ini, 8 yıl içinde de tüm il ve ilçelerin nüfusunun yüzde 90’ını kapsama alanına almak zorunda. Otoyol, hızlı ve yüksek hızlı tren hatları ile 1 kilometrenin üzerinde uzunluğu olan tüneller 3 yıl içinde yüzde 99’u 4.5G çeker hale gelecek.

  6. 4.5G'YE NASIL GEÇİLİR?<br>  2G'den 3G'ye geçişte çok yüksek oranda veri kullanımı olacağı için onay şartı aranmıştı. 3G'den 4.5G'ye geçişte benzer bir durumun yaşanmayacağını belirten operatörler Bilgi İletişim Kurumu'ndan otomatik geçiş talebinde bulundu. Ancak BTK kararını henüz vermedi. Dolayısıyla operatörler 4.5G için şimdiden SMS yoluyla ön talep toplamaya başladı. Mesela Turkcell&#8217;liler 2222&#8217;ye 4.5G yazarak onay alabiliyor. Onay verenler ve çağrı merkezini arayanlar 1 Nisan itibarıyla telefonlarının ekranlarında 4.5G'yi görecek. Kullanıcıların ayrıca telefonlarının "ayarlar" kısmından 4.5G'yi işaretlemeleri gerekiyor.

    4.5G'YE NASIL GEÇİLİR?
    2G'den 3G'ye geçişte çok yüksek oranda veri kullanımı olacağı için onay şartı aranmıştı. 3G'den 4.5G'ye geçişte benzer bir durumun yaşanmayacağını belirten operatörler Bilgi İletişim Kurumu'ndan otomatik geçiş talebinde bulundu. Ancak BTK kararını henüz vermedi. Dolayısıyla operatörler 4.5G için şimdiden SMS yoluyla ön talep toplamaya başladı. Mesela Turkcell’liler 2222’ye 4.5G yazarak onay alabiliyor. Onay verenler ve çağrı merkezini arayanlar 1 Nisan itibarıyla telefonlarının ekranlarında 4.5G'yi görecek. Kullanıcıların ayrıca telefonlarının "ayarlar" kısmından 4.5G'yi işaretlemeleri gerekiyor.

  7. SIM KARTLAR NASIL DEĞİŞİYOR?<br>  Eğer SIM kartınız 4.5G&#8217;ye uyumlu değilse değiştirmek zorundasınız. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone sim kartlarını şimdilik ücretsiz olarak değiştiriyor. Hatta her bir operatör yanında 6 GB interneti de hediye ediyor. Sim kartınızın 4.5G'ye uyumlu olup olmadığını SMS yoluyla ya da operatörlerin kendi web sitelerinden sunduğu hizmetle öğrenebilirsiniz.

    SIM KARTLAR NASIL DEĞİŞİYOR?
    Eğer SIM kartınız 4.5G’ye uyumlu değilse değiştirmek zorundasınız. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone sim kartlarını şimdilik ücretsiz olarak değiştiriyor. Hatta her bir operatör yanında 6 GB interneti de hediye ediyor. Sim kartınızın 4.5G'ye uyumlu olup olmadığını SMS yoluyla ya da operatörlerin kendi web sitelerinden sunduğu hizmetle öğrenebilirsiniz.

  8. 3G'DE KALMAK İSTERSENİZ...  <br>&#8220;4.5G'ye geçişte onay şartı arandığı için 3G'de kalmak isteyenlerin "acaba yüksek fatura öder miyin, farkında olmadan geçer miyim" gibi endişelere kapılmasına gerek yok. İsteyen 3G isteyen de 2G'yi kullanmaya devam edecek.

    3G'DE KALMAK İSTERSENİZ...
    “4.5G'ye geçişte onay şartı arandığı için 3G'de kalmak isteyenlerin "acaba yüksek fatura öder miyin, farkında olmadan geçer miyim" gibi endişelere kapılmasına gerek yok. İsteyen 3G isteyen de 2G'yi kullanmaya devam edecek.

  9. FATURALAR ARTACAK MI?<br>  Tüketicini en çok sorduğu sorulardan biri de "4.5G ile birlikte faturalarımız artacak mı" sorusu... 4.G ile aynı paraya daha fazla internet kotası satın alabileceksiniz. Mesela şuan 3G'de 3GB internet için 30 TL ödüyorsunuz diyelim. 4.5G ile 5GB internet için aynı parayı ödeyeceksiniz. Ancak buna rağmen faturalar artacak diyebiliriz. Çünkü daha çok veri harcayacağımız için daha yüksek kotalı internet paketleri satın alacağız. 10-15 GB paketlere ihtiyaç duyduğumuzda da daha çok ödemek zorunda kalacağız

    FATURALAR ARTACAK MI?
    Tüketicini en çok sorduğu sorulardan biri de "4.5G ile birlikte faturalarımız artacak mı" sorusu... 4.G ile aynı paraya daha fazla internet kotası satın alabileceksiniz. Mesela şuan 3G'de 3GB internet için 30 TL ödüyorsunuz diyelim. 4.5G ile 5GB internet için aynı parayı ödeyeceksiniz. Ancak buna rağmen faturalar artacak diyebiliriz. Çünkü daha çok veri harcayacağımız için daha yüksek kotalı internet paketleri satın alacağız. 10-15 GB paketlere ihtiyaç duyduğumuzda da daha çok ödemek zorunda kalacağız

  10. Bütün bunları rağmen internetin birim fiyatı düşecek. Kotalarla ilgili son bir not daha. Turkcell ve Türk Telekom bugün, Vodafone ise çarşamba yapacağı toplantıda yeni kotaların ip uçlarını verecek.

    Bütün bunları rağmen internetin birim fiyatı düşecek. Kotalarla ilgili son bir not daha. Turkcell ve Türk Telekom bugün, Vodafone ise çarşamba yapacağı toplantıda yeni kotaların ip uçlarını verecek.

  11. PİLİNİZE DİKKAT!<br>  2G'de telefonun ortalama şarjı 4-5 gün giderken, 3G'ye geçişle birlikte 24 saate kadar düşmüştü. Benzer durum 3G'den 4G'ye yaşanmayacak. Her ikisinde de video izleme süresi aynı olacağı için şarj tüketimine ekstra bir etkisi olmayacak. Ancak şarj tüketimini kullanım alışkanlıkları belirleyecek. 4.5G ile daha fazla video izleyeceğiz. Aynı zamanda 3G'de yaşanan kesintiler 4.5G'de yaşanmayacak. Dolayısıyla yüksek hız ve kesintisiz video deneyimi şarj ömrünü kısmen de olsa azaltacak.

    PİLİNİZE DİKKAT!
    2G'de telefonun ortalama şarjı 4-5 gün giderken, 3G'ye geçişle birlikte 24 saate kadar düşmüştü. Benzer durum 3G'den 4G'ye yaşanmayacak. Her ikisinde de video izleme süresi aynı olacağı için şarj tüketimine ekstra bir etkisi olmayacak. Ancak şarj tüketimini kullanım alışkanlıkları belirleyecek. 4.5G ile daha fazla video izleyeceğiz. Aynı zamanda 3G'de yaşanan kesintiler 4.5G'de yaşanmayacak. Dolayısıyla yüksek hız ve kesintisiz video deneyimi şarj ömrünü kısmen de olsa azaltacak.

  12. EVDEKİ İNTERNET DE HIZLANACAK MI?<br>  Akıllı telefonlar aynı zamanda bir modeme dönüşebiliyor. Bu özelliğini kullanarak 4.5G hızını dizüstü bilgisayarlarınızda kullanabileceksiniz. 4.G ile birlikte ADSL zamanla ortadan kalkacak. Evdeki fiber internetin hızı ise şuan için değişmeyecek. 4.5G'de kotaların artmasıyla fiberde de hem hız hem de kotalar artacak. Fiber sınırsız bir hız sunan teknoloji olduğu için önemini hiç bir zaman yitirmeyecek. Özellikle akıllı evlerle fiber başrol oynayacak.

    EVDEKİ İNTERNET DE HIZLANACAK MI?
    Akıllı telefonlar aynı zamanda bir modeme dönüşebiliyor. Bu özelliğini kullanarak 4.5G hızını dizüstü bilgisayarlarınızda kullanabileceksiniz. 4.G ile birlikte ADSL zamanla ortadan kalkacak. Evdeki fiber internetin hızı ise şuan için değişmeyecek. 4.5G'de kotaların artmasıyla fiberde de hem hız hem de kotalar artacak. Fiber sınırsız bir hız sunan teknoloji olduğu için önemini hiç bir zaman yitirmeyecek. Özellikle akıllı evlerle fiber başrol oynayacak.

  13. BANKA ŞİFRELERİ İÇİN DİKKAT<br>  4.5G&#8217;li sim kartlarını alan kullanıcılar bankacılık işlemlerinde sıkıntı yaşayabiliyor. Bunun sebebi de internet ve mobil bankacılık uygulamalarına giriş için kullanılan tek kullanım şifrenin tek bir SIM kartla eşleştirilmesi. Birçok banka internet sitelerinin ana sayfalarından bilgilendirmeler paylaşarak müşterilerine konu hakkında bilgi verdi. Verilen bilgilere göre tek kullanımlık şifrenin size gelmemesi durumunda, müşterisi oldukları bankanın telefon bankacılığını araması, ATM&#8217;lerde şifre işlemleri menüsünde yer alan &#8216;SIM Kart bloke kaldırma&#8217; adımını kullanması veya doğrudan şubeden destek alması gerekiyor.

    BANKA ŞİFRELERİ İÇİN DİKKAT
    4.5G’li sim kartlarını alan kullanıcılar bankacılık işlemlerinde sıkıntı yaşayabiliyor. Bunun sebebi de internet ve mobil bankacılık uygulamalarına giriş için kullanılan tek kullanım şifrenin tek bir SIM kartla eşleştirilmesi. Birçok banka internet sitelerinin ana sayfalarından bilgilendirmeler paylaşarak müşterilerine konu hakkında bilgi verdi. Verilen bilgilere göre tek kullanımlık şifrenin size gelmemesi durumunda, müşterisi oldukları bankanın telefon bankacılığını araması, ATM’lerde şifre işlemleri menüsünde yer alan ‘SIM Kart bloke kaldırma’ adımını kullanması veya doğrudan şubeden destek alması gerekiyor.

  14. 3 SANİYE GECİKMELİ OLABİLİR<br>  3G bağlantısına sahip iki kullanıcı arasındaki telefon görüşmesi bağlantısı ortalama 5 saniyede gerçekleşiyor. Ancak 4.5G&#8217;de bu rakamın 8 saniyeye kadar çıkması bekleniyor. Bunun sebebi de yeni teknolojinin kullanılmaya başladığı ilk dönemlerde kapsama alanlarının geniş olmaması ve iletişim operatörü şebekelerindeki 4.5G penetrasyonunun yüzde 20 civarında olması geliyor. Örneğin 4.5G şebekesine bağlı bir abone 3G şebekesine bağlı birini aramak istedi. Bu esnada 4.5G&#8217;ye bağlı akıllı telefon arama şebekesini 3G&#8217;ye düşürecek. Bu düşürme esnasında da 3 saniyelik aksama (hitch) yaşanacak.

    3 SANİYE GECİKMELİ OLABİLİR
    3G bağlantısına sahip iki kullanıcı arasındaki telefon görüşmesi bağlantısı ortalama 5 saniyede gerçekleşiyor. Ancak 4.5G’de bu rakamın 8 saniyeye kadar çıkması bekleniyor. Bunun sebebi de yeni teknolojinin kullanılmaya başladığı ilk dönemlerde kapsama alanlarının geniş olmaması ve iletişim operatörü şebekelerindeki 4.5G penetrasyonunun yüzde 20 civarında olması geliyor. Örneğin 4.5G şebekesine bağlı bir abone 3G şebekesine bağlı birini aramak istedi. Bu esnada 4.5G’ye bağlı akıllı telefon arama şebekesini 3G’ye düşürecek. Bu düşürme esnasında da 3 saniyelik aksama (hitch) yaşanacak.

  15. Akıllı telefonunuz 4.5G'ye uygun mu?<br>    1 Nisan 2016 tarihinde hayatımıza giren 4.5G ile mobil cihazlarımızdan internet kullanımı daha da hızlanacak. Peki kullandığınız akıllı telefonunuz ve tabletleriniz 4.5G'ye uygun mu? İşte cevabı...

    Akıllı telefonunuz 4.5G'ye uygun mu?
    1 Nisan 2016 tarihinde hayatımıza giren 4.5G ile mobil cihazlarımızdan internet kullanımı daha da hızlanacak. Peki kullandığınız akıllı telefonunuz ve tabletleriniz 4.5G'ye uygun mu? İşte cevabı...

  16. 3G teknolojisinin bir sonraki adımı olan 4.5G sayesinde akıllı cihazların veri indirme hızında gözle görülür bir hız artışı yaşanacak.  1 Nisan'da hayata geçen 4.5G uygulaması internet hızını 10 kat artıracak. Peki 4.5G uyumlu telefon modelleri neler?

    3G teknolojisinin bir sonraki adımı olan 4.5G sayesinde akıllı cihazların veri indirme hızında gözle görülür bir hız artışı yaşanacak. 1 Nisan'da hayata geçen 4.5G uygulaması internet hızını 10 kat artıracak. Peki 4.5G uyumlu telefon modelleri neler?

  17. Sony    Xperia Z5 Premium  Xperia Z5  Xperia Z5 Compact  Xperia Z3+  Xperia M5  Xperia C5 Ultra  Xperia C4  Xperia M4 Aqua  Xperia Z3  Xperia Z3 Compact  Xperia Z2  Xperia Z1 Compact  Xperia T2 Ultra  Xperia C3  Xperia M2  Xperia M2 Aqua  Xperia Z1  Xperia Z Ultra  Xperia Z  Xperia SP

    Sony Xperia Z5 Premium Xperia Z5 Xperia Z5 Compact Xperia Z3+ Xperia M5 Xperia C5 Ultra Xperia C4 Xperia M4 Aqua Xperia Z3 Xperia Z3 Compact Xperia Z2 Xperia Z1 Compact Xperia T2 Ultra Xperia C3 Xperia M2 Xperia M2 Aqua Xperia Z1 Xperia Z Ultra Xperia Z Xperia SP

  18. Asus  <br>  Asus PadFone 2  Asus PadFone Infinity  Asus Transformer Pad  Asus VivoTab RT  Asuse Zenfone

    Asus
    Asus PadFone 2 Asus PadFone Infinity Asus Transformer Pad Asus VivoTab RT Asuse Zenfone

  19. Nokia<br>    Nokia Lumia 625  Nokia Lumia 635  Nokia Lumia 735  Nokia Lumia 820  Nokia Lumia 822  Nokia Lumia 830  Nokia Lumia 900  Nokia Lumia 920  Nokia Lumia 925  Nokia Lumia 928  Nokia Lumia 930  Nokia Lumia 1020  Nokia Lumia 1320  Nokia Lumia 1520  Nokia Lumia 2520

    Nokia
    Nokia Lumia 625 Nokia Lumia 635 Nokia Lumia 735 Nokia Lumia 820 Nokia Lumia 822 Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 900 Nokia Lumia 920 Nokia Lumia 925 Nokia Lumia 928 Nokia Lumia 930 Nokia Lumia 1020 Nokia Lumia 1320 Nokia Lumia 1520 Nokia Lumia 2520

  20. Vodafone Smart Power 4 ve Turkcell T50

    Vodafone Smart Power 4 ve Turkcell T50

  21. BlackBerry<br><br>  BlackBerry 4G LTE PlayBookHTC  HTC One Max  HTC One Mini  HTC One Mini 2  HTC One M8  HTC Desire 601  HTC Desire 610  HTC Desire 816  HTC Desire 510  HTC One E8  HTC Desire 820  HTC Desire Eye  HTC One M9  BlackBerry Passport  BlackBerry Q5  BlackBerry Q10  BlackBerry Z10  BlackBerry Z30

    BlackBerry

    BlackBerry 4G LTE PlayBookHTC HTC One Max HTC One Mini HTC One Mini 2 HTC One M8 HTC Desire 601 HTC Desire 610 HTC Desire 816 HTC Desire 510 HTC One E8 HTC Desire 820 HTC Desire Eye HTC One M9 BlackBerry Passport BlackBerry Q5 BlackBerry Q10 BlackBerry Z10 BlackBerry Z30

  22. Huawei<br>  Huawei Ascend Mate 7 Cat6  Huawei Ascend G526  Huawei Ascend G716  Huawei Ascend G740  Huawei Ascend Mate2 4G  Huawei Ascend P1 LTE  Huawei Ascend P2  Huawei Ascend P7  Huawei Ascend P7 mini  Huawei B390Huawei B593  Huawei B880  Huawei B890  Huawei E392  Huawei E397  Huawei E398  Huawei E589  Huawei E3272  Huawei E3276  Huawei E5170  Huawei E5186Huawei E5372  Huawei E5775  Huawei E5776  Huawei E5786  Huawei E8278  Huawei M920  Huawei MediaPad 10FHD  Huawei MediaPad M1 8.0  Huawei MediaPad X1 7.0  Huawei Premia 4G  Huawei W5105

    Huawei
    Huawei Ascend Mate 7 Cat6 Huawei Ascend G526 Huawei Ascend G716 Huawei Ascend G740 Huawei Ascend Mate2 4G Huawei Ascend P1 LTE Huawei Ascend P2 Huawei Ascend P7 Huawei Ascend P7 mini Huawei B390Huawei B593 Huawei B880 Huawei B890 Huawei E392 Huawei E397 Huawei E398 Huawei E589 Huawei E3272 Huawei E3276 Huawei E5170 Huawei E5186Huawei E5372 Huawei E5775 Huawei E5776 Huawei E5786 Huawei E8278 Huawei M920 Huawei MediaPad 10FHD Huawei MediaPad M1 8.0 Huawei MediaPad X1 7.0 Huawei Premia 4G Huawei W5105

  23. LG  <br>  G G2  LG Nexus 5,  LG G3  LG G Flex 2  LG G4

    LG
    G G2 LG Nexus 5, LG G3 LG G Flex 2 LG G4

  24. MOTOROLA  <br>  Motorola Acompli 69  Motorola ATRIX  Motorola ATRIX HD  Motorola DROID 4  Motorola DROID RAZR HD  Motorola DROID RAZR M  Motorola DROID RAZR MAXX  Motorola DROID RAZR MAXX HDMotorola DROID RAZR XT912  Motorola Electrify M XT905  Motorola Photon Q 4G LTE  Motorola RAZR HD XT925  Motorola Moto X  Motorola Moto X 2014  Motorola Droid Turbo  Ather's Motorola Moto G

    MOTOROLA
    Motorola Acompli 69 Motorola ATRIX Motorola ATRIX HD Motorola DROID 4 Motorola DROID RAZR HD Motorola DROID RAZR M Motorola DROID RAZR MAXX Motorola DROID RAZR MAXX HDMotorola DROID RAZR XT912 Motorola Electrify M XT905 Motorola Photon Q 4G LTE Motorola RAZR HD XT925 Motorola Moto X Motorola Moto X 2014 Motorola Droid Turbo Ather's Motorola Moto G

  25. Alcatel<br>    Alcatel One Touch

    Alcatel
    Alcatel One Touch

  26. Apple<br>    Apple iPhone 5  Apple iPhone 5c  Apple iPhone 5s  Apple iPhone 6  Apple iPhone 6 Plus  Apple iPad 3  Apple iPad 4  Apple iPad Air  Apple iPad mini  Apple iPad mini with Retina display  Apple iPad mini 2

    Apple
    Apple iPhone 5 Apple iPhone 5c Apple iPhone 5s Apple iPhone 6 Apple iPhone 6 Plus Apple iPad 3 Apple iPad 4 Apple iPad Air Apple iPad mini Apple iPad mini with Retina display Apple iPad mini 2

  27. Samsung<br>  Samsung Galaxy S5  Samsung Galaxy Note 4  Samsung Galaxy Alpha  Samsung Galaxy Note Edge  Samsung Galaxy Grand Prıme  Samsung Galaxy A5  Samsung Galaxy Tab S  Samsung Galaxy S6  Samsung Galaxy S6 Edge  Samsung Galaxy A7  Samsung Galaxy E7

    Samsung
    Samsung Galaxy S5 Samsung Galaxy Note 4 Samsung Galaxy Alpha Samsung Galaxy Note Edge Samsung Galaxy Grand Prıme Samsung Galaxy A5 Samsung Galaxy Tab S Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy A7 Samsung Galaxy E7

  28. General Mobile<br>  General Mobile 4G (Android One)

    General Mobile
    General Mobile 4G (Android One)