Dünyanın En Tuhaf Meslekleri

İşte o meslekler

  1. Karşımızda son derece sıradışı bir tasarımcı var. İngiltere'de yaşayan Gavin Munro adındaki adam, bahçesinde sandalye, masa ve abajur yetiştiriyor.

    Karşımızda son derece sıradışı bir tasarımcı var. İngiltere'de yaşayan Gavin Munro adındaki adam, bahçesinde sandalye, masa ve abajur yetiştiriyor.

  2. Tipik mobilya imalat sürecini hatırlayalım: Ağaçları kes, kütükleri taşı, parçala, şekillendir, yapıştırarak ürünü meydana getir. Bu süreçte elbette çevre düşmanı pek çok atık ortaya çıkıyor.

    Tipik mobilya imalat sürecini hatırlayalım: Ağaçları kes, kütükleri taşı, parçala, şekillendir, yapıştırarak ürünü meydana getir. Bu süreçte elbette çevre düşmanı pek çok atık ortaya çıkıyor.

  3. Peki Gavin Munro sandalye tasarımcısı mı, yetiştiricisi mi, kararı siz verin. Çılgın tasarımcı bu sıra dışı imalatı nasıl beceriyor?

    Peki Gavin Munro sandalye tasarımcısı mı, yetiştiricisi mi, kararı siz verin. Çılgın tasarımcı bu sıra dışı imalatı nasıl beceriyor?

  4. Sanıldığı kadar kolay gözükmüyor. Bir ağacın gövdesiyle dallarına şekil aldırmak için bazen 10 yıl beklediği oluyormuş.

    Sanıldığı kadar kolay gözükmüyor. Bir ağacın gövdesiyle dallarına şekil aldırmak için bazen 10 yıl beklediği oluyormuş.

  5. Yetiştirdiği yüzlerce söğüt ve meşe ağacına düşündüğü mobilya kalıpları sayesinde şekil veren tasarımcı böylece akla hayale gelmeyecek bir yaratıcılık yöntemi bulmuş.

    Yetiştirdiği yüzlerce söğüt ve meşe ağacına düşündüğü mobilya kalıpları sayesinde şekil veren tasarımcı böylece akla hayale gelmeyecek bir yaratıcılık yöntemi bulmuş.

  6. İşte Gavin Munro'nun bahçesinde yetiştirdiği sandalye ve masalar...

    İşte Gavin Munro'nun bahçesinde yetiştirdiği sandalye ve masalar...

  7. BUNLAR NASIL MESLEKLER?  <br>  UZAY AVUKATI

    BUNLAR NASIL MESLEKLER?
    UZAY AVUKATI

  8. KEDİ DAVRANIŞLARI DANIŞMANI

    KEDİ DAVRANIŞLARI DANIŞMANI

  9. SARILMA UZMANI

    SARILMA UZMANI

  10. RENDELENMİŞ PEYNİR YETKİLİSİ

    RENDELENMİŞ PEYNİR YETKİLİSİ

  11. GELİN KAÇIRMA OLAYLARI UZMANI

    GELİN KAÇIRMA OLAYLARI UZMANI

  12. GOLF TOPU DALGICI

    GOLF TOPU DALGICI

  13. Bu adamın adı "toque". Meksika'da çok rağbet gören toque'lar, 2 ila 4 dolar arasında ücretler karşılığında size 100 volta kadar elektrik veriyor.

    Bu adamın adı "toque". Meksika'da çok rağbet gören toque'lar, 2 ila 4 dolar arasında ücretler karşılığında size 100 volta kadar elektrik veriyor.

  14. Japonya'da "oşiya" adı verilen bu görevlinin işi, trenlere sığmayan insanları iterek sıkıştırmaya çalışmak. Ülkemizin büyük şehirlerindeki işsizlik ve toplu taşıma sorunları için iyi bir fikir. Özellikle de metrobüslerde...

    Japonya'da "oşiya" adı verilen bu görevlinin işi, trenlere sığmayan insanları iterek sıkıştırmaya çalışmak. Ülkemizin büyük şehirlerindeki işsizlik ve toplu taşıma sorunları için iyi bir fikir. Özellikle de metrobüslerde...

  15. "Profesyonel kulak temizleyici"ler. Bari profesyonelliklerini sokağın ortasında sergilemeselerdi...

    "Profesyonel kulak temizleyici"ler. Bari profesyonelliklerini sokağın ortasında sergilemeselerdi...

  16. Bu kadınlar, para karşılığında cenazelere katılıp ağlıyorlar. Özellikle ABD'de bu hizmeti veren pek çok kişi bulunuyor.

    Bu kadınlar, para karşılığında cenazelere katılıp ağlıyorlar. Özellikle ABD'de bu hizmeti veren pek çok kişi bulunuyor.

  17. Bu kadınlar sapık mı, mazoşist mi? Hayır, koltukaltı kokusunu önlemek için üretilen deodorantların etkili olup olmadığını test ediyorlar.

    Bu kadınlar sapık mı, mazoşist mi? Hayır, koltukaltı kokusunu önlemek için üretilen deodorantların etkili olup olmadığını test ediyorlar.

  18. Profesyonel uykucular, uyku üzerine araştırmalar yapan bilim insanlarının çalışmalarına yardımcı olmak için uyuyorlar. Uyuyarak bir yılda kazanılan para 15 bin dolar civarında.

    Profesyonel uykucular, uyku üzerine araştırmalar yapan bilim insanlarının çalışmalarına yardımcı olmak için uyuyorlar. Uyuyarak bir yılda kazanılan para 15 bin dolar civarında.

  19. DÜNYANIN EN TUHAF MESLEKLERİ!  Uyandırıcı: Akıllı telefonlar, alarmlar olmadan önce insanları, uyandırıp işine ve okulallarına geç kalmamasını sağlıyordu. Uyandırıcı işini ya camlara bezelye taneleri atarak ya da camlara uzun sopalarla hafifçe vurarak yapıyordu.

    DÜNYANIN EN TUHAF MESLEKLERİ! Uyandırıcı: Akıllı telefonlar, alarmlar olmadan önce insanları, uyandırıp işine ve okulallarına geç kalmamasını sağlıyordu. Uyandırıcı işini ya camlara bezelye taneleri atarak ya da camlara uzun sopalarla hafifçe vurarak yapıyordu.

  20. Tuvalet Pompacısı  Hergün başkalarının dışkılarıyla muhatap olmak pek de hoş olmasa gerek.

    Tuvalet Pompacısı Hergün başkalarının dışkılarıyla muhatap olmak pek de hoş olmasa gerek.

  21. Seyyar tuvalet olmak

    Seyyar tuvalet olmak

  22. Burdan sonrasında mesleği tanımlamaya gerek yok. Sinirinizin bozulması için bakmanız bile yeterli

    Burdan sonrasında mesleği tanımlamaya gerek yok. Sinirinizin bozulması için bakmanız bile yeterli

  23. Buz Kesicilik: Buzdolapları henüz üretilmemişken donmuş nehirlerden buzları kesip evlerde ve sanayide kullanılması için satan kişiler vardı, bu işi yapan kişilere buz kesici denilirdi.

    Buz Kesicilik: Buzdolapları henüz üretilmemişken donmuş nehirlerden buzları kesip evlerde ve sanayide kullanılması için satan kişiler vardı, bu işi yapan kişilere buz kesici denilirdi.

  24. Lobut Dizici: Geçmiş yıllarda çocuklar tarafından yapılan bir meslekti. 1936 yılında bu işi yapacak makineler üretilince bu meslek de ortadan kalktı.

    Lobut Dizici: Geçmiş yıllarda çocuklar tarafından yapılan bir meslekti. 1936 yılında bu işi yapacak makineler üretilince bu meslek de ortadan kalktı.

  25. Fare Avcısı: Görevi, sokaklarda başı boş gezen ve hastalıklı olma ihtimali olan fareleri yakalayıp öldürmekti.

    Fare Avcısı: Görevi, sokaklarda başı boş gezen ve hastalıklı olma ihtimali olan fareleri yakalayıp öldürmekti.

  26. Frenolojist: Yeni doğan bebeklerin kafa yapılarını inceleyerek, onların ileride nasıl bir karaktere sahip olacağını ve suça yatkınlığını belirleyen bir meslekti.

    Frenolojist: Yeni doğan bebeklerin kafa yapılarını inceleyerek, onların ileride nasıl bir karaktere sahip olacağını ve suça yatkınlığını belirleyen bir meslekti.

  27. Kütük Yönlendiriciler: Teknolojinin gelişmediği dönemlerde kesilen ve nehir boyunca ilerlemesi gereken kütükler, ulaşmaları gereken yere kütük yönlendiriciler sayesinde ulaştırılıyordu.

    Kütük Yönlendiriciler: Teknolojinin gelişmediği dönemlerde kesilen ve nehir boyunca ilerlemesi gereken kütükler, ulaşmaları gereken yere kütük yönlendiriciler sayesinde ulaştırılıyordu.

  28. Sokak Lambası Yakıcısı: Elektrikli ampuller icat edilene kadar sokak lambalarını açıp kapatan ve bakımını yapan kişiler vardı.

    Sokak Lambası Yakıcısı: Elektrikli ampuller icat edilene kadar sokak lambalarını açıp kapatan ve bakımını yapan kişiler vardı.

  29. Telefon Santral Operatörü: Geçmiş yıllarda telefon santrallerinin vazgeçilmez elemanıydı, ancak teknolojinin gelişmesi ve bu tür bir işe gerek kalmamasıyla bu meslekte unutulmaya yüz tuttu.

    Telefon Santral Operatörü: Geçmiş yıllarda telefon santrallerinin vazgeçilmez elemanıydı, ancak teknolojinin gelişmesi ve bu tür bir işe gerek kalmamasıyla bu meslekte unutulmaya yüz tuttu.

  30. Profesör: İsmi sizi yanıltmasın bu sizin bildiğiniz Profesör değil! Fabrikalarda çalışan işçilerin için, kitap, dergi ve gazete okumak gibi bir görevi vardı.

    Profesör: İsmi sizi yanıltmasın bu sizin bildiğiniz Profesör değil! Fabrikalarda çalışan işçilerin için, kitap, dergi ve gazete okumak gibi bir görevi vardı.

  31. Dinleme Cihazı Taşımacılık: Radar henüz icat edilmemişken kullanılan bu cihaz, üzerindeki akustik aynalar sayesinde yaklaşan hava araçlarının sesinin dinlenmesini sağlıyordu.

    Dinleme Cihazı Taşımacılık: Radar henüz icat edilmemişken kullanılan bu cihaz, üzerindeki akustik aynalar sayesinde yaklaşan hava araçlarının sesinin dinlenmesini sağlıyordu.

  32. Porsuklar: Geçmiş zamanlarda marketlerin olmadığı sırada halk tarafından porsuk diye çağrılan kişiler, ürünleri çiftçilerden alıp halka satardı.

    Porsuklar: Geçmiş zamanlarda marketlerin olmadığı sırada halk tarafından porsuk diye çağrılan kişiler, ürünleri çiftçilerden alıp halka satardı.

  33. Sülük Toplayıcı: Bazı hastalıkların tedavisinde iyi geldiği söylenen sülükleri toplayıp, doktorlara satan kişilerdi.

    Sülük Toplayıcı: Bazı hastalıkların tedavisinde iyi geldiği söylenen sülükleri toplayıp, doktorlara satan kişilerdi.

  34. Nebbaşlık: Mezarlara girip, cesetleri, soyan kişilerdi, bazıları, cesetleri soymakla kalmayıp, ceseti tıp fakültelerine satardı.

    Nebbaşlık: Mezarlara girip, cesetleri, soyan kişilerdi, bazıları, cesetleri soymakla kalmayıp, ceseti tıp fakültelerine satardı.

  35. Nebbaşlık: Mezarlara girip, cesetleri, soyan kişilerdi, bazıları, cesetleri soymakla kalmayıp, ceseti tıp fakültelerine satardı.

    Nebbaşlık: Mezarlara girip, cesetleri, soyan kişilerdi, bazıları, cesetleri soymakla kalmayıp, ceseti tıp fakültelerine satardı.

  36. Süt Adam: Modern buzdolaplarının olmadığı dönemlerde, insanlara günlük taze süt saten kişilerdi. Buzdolapları yaygınlaşınca bu meslekte ortadan kalktı

    Süt Adam: Modern buzdolaplarının olmadığı dönemlerde, insanlara günlük taze süt saten kişilerdi. Buzdolapları yaygınlaşınca bu meslekte ortadan kalktı

  37. Kenevir Giydirici: Geçmişte kenevir tekstil sanayisi için çok önemli maddelerden birisiydi. Kenevirleri kabasından ayırıp, üretime gönderen insanlara ise 'kenevir giydirici' derlerdi.

    Kenevir Giydirici: Geçmişte kenevir tekstil sanayisi için çok önemli maddelerden birisiydi. Kenevirleri kabasından ayırıp, üretime gönderen insanlara ise 'kenevir giydirici' derlerdi.

  38. Akciğerler: Kimyagerlerin atölyelerinde çalışmalarını devam ettirirken, kullandıkları ateşi sürekli harlaması gereken insanlardı.

    Akciğerler: Kimyagerlerin atölyelerinde çalışmalarını devam ettirirken, kullandıkları ateşi sürekli harlaması gereken insanlardı.

  39. Powdermonkey: Savaş gemilerinde, bombardıman sırasında çalışan kişilerdi, genelde gençler arasından seçilirdi.

    Powdermonkey: Savaş gemilerinde, bombardıman sırasında çalışan kişilerdi, genelde gençler arasından seçilirdi.

  40. Solucan Toplayıcısı

    Solucan Toplayıcısı

  41. Civciv cinsiyeti belirleyicisi

    Civciv cinsiyeti belirleyicisi

  42. Metro iticisi

    Metro iticisi