Dünyanın En Korkunç 10 Hapishanesi

İşte dünyanın en korkunç üne sahip hapishanelerini

  1. Rikers Island, New York, ABD  <br>  Ünlü "Law & Order" dizisinin esinlendiği Rikers Adası birçok kez bıçaklanma, linç, şiddet olayları ve zihinsel rahatsızlığı olan mahkumlara karşı tutumu nedeniyle gündeme geldi. 2007'de, 18 yaşında bir mahkum burada dövülerek öldürüldü.

    Rikers Island, New York, ABD
    Ünlü "Law & Order" dizisinin esinlendiği Rikers Adası birçok kez bıçaklanma, linç, şiddet olayları ve zihinsel rahatsızlığı olan mahkumlara karşı tutumu nedeniyle gündeme geldi. 2007'de, 18 yaşında bir mahkum burada dövülerek öldürüldü.

  2. Gidani Hapishanesi, Tiflis, Gürcistan  <br>  Burası kötü şöhretini 2012'de ortaya çıkan bir videoya borçlu. Bu videoda gardiyanlar mahkumlara karşı işkence uygulayıp, cinsel istismarda bulunuyorlar. 2005'te bir gardiyan itirafta bulunup, bu hapishanede buna benzer onlarca olaya şahit olduğunu belirtti.

    Gidani Hapishanesi, Tiflis, Gürcistan
    Burası kötü şöhretini 2012'de ortaya çıkan bir videoya borçlu. Bu videoda gardiyanlar mahkumlara karşı işkence uygulayıp, cinsel istismarda bulunuyorlar. 2005'te bir gardiyan itirafta bulunup, bu hapishanede buna benzer onlarca olaya şahit olduğunu belirtti.

  3. La Sante, Paris, Fransa<br>    Mahkumların yanı sıra, bu hapishane fare ve bitlere de ev sahipliği yapmakta. Aşırı kalabalık oluşuyla birlikte, buradaki gardiyanlar bilinen en acımasız gardiyanlardan. Koşulları o kadar kötü ki, 2002'de 73 mahkum atık su kanalından su içerek intihar etti.

    La Sante, Paris, Fransa
    Mahkumların yanı sıra, bu hapishane fare ve bitlere de ev sahipliği yapmakta. Aşırı kalabalık oluşuyla birlikte, buradaki gardiyanlar bilinen en acımasız gardiyanlardan. Koşulları o kadar kötü ki, 2002'de 73 mahkum atık su kanalından su içerek intihar etti.

  4. San Juan de Lurigancho, Lima, Peru<br>    2.500 kapasiteli bu hapishane, Güney Amerika'daki en kötü hapishane olarak biliniyor ve şu an en az 7.000 mahkumu bünyesinde barındırıyor. Diğer hapishanelerin aksine, burada mahkumlar el yapımı eşyalar vb. satarak kendi ekonomilerini oluşturabiliyor anca, rekabet gibi nedenlerden dolayı bu da cinayet ve ölümlere yol açıyor. Ayrıca horoz dövüşleri de mevcut.

    San Juan de Lurigancho, Lima, Peru
    2.500 kapasiteli bu hapishane, Güney Amerika'daki en kötü hapishane olarak biliniyor ve şu an en az 7.000 mahkumu bünyesinde barındırıyor. Diğer hapishanelerin aksine, burada mahkumlar el yapımı eşyalar vb. satarak kendi ekonomilerini oluşturabiliyor anca, rekabet gibi nedenlerden dolayı bu da cinayet ve ölümlere yol açıyor. Ayrıca horoz dövüşleri de mevcut.

  5. Black Beach Hapishanesi, Ekvator Ginesi, Afrika  <br>  Burası, tüm hapishaneyi kaplayan fare istilası ile tanınıyor ve sürekli yemek kıtlığı mevcut. Gardiyanların linçleri ve çeşitli hastalıklardan kaynaklanan ölümler burada her yıl onlarca can alıyor.

    Black Beach Hapishanesi, Ekvator Ginesi, Afrika
    Burası, tüm hapishaneyi kaplayan fare istilası ile tanınıyor ve sürekli yemek kıtlığı mevcut. Gardiyanların linçleri ve çeşitli hastalıklardan kaynaklanan ölümler burada her yıl onlarca can alıyor.

  6. Butyrka Hapishanesi, Moskova, Rusya  <br>    Butyrka hapishanesi, 1600'lerden beri bünyesinde tutukluları barındırıyor. Listedeki bütün hapishaneler, aşırı kalabalık ancak burası en kötüsü. Bütün hücreler normal kapasitenin 10 katı üstünde insan ağırlıyor ve bu nedenle pislik dolu bu yerde, AIDS ve Tüberküloz gibi hastalıklar kolaylıkla yayılabiliyor.

    Butyrka Hapishanesi, Moskova, Rusya
    Butyrka hapishanesi, 1600'lerden beri bünyesinde tutukluları barındırıyor. Listedeki bütün hapishaneler, aşırı kalabalık ancak burası en kötüsü. Bütün hücreler normal kapasitenin 10 katı üstünde insan ağırlıyor ve bu nedenle pislik dolu bu yerde, AIDS ve Tüberküloz gibi hastalıklar kolaylıkla yayılabiliyor.

  7. Kamiti Maximum Security Prison, Nairobi, Kenya  <br>  Bu hapishane, o kadar kirli ki kolera gibi salgınlar çok yaygın. Yetersiz beslenme ve açlık burada ölüm sebeplerinden, sık sık vuku bulan isyanlar gibi. Kapasitesi 800 olan bu hapishanede 3.000 mahkum cezalarını çekmekte.

    Kamiti Maximum Security Prison, Nairobi, Kenya
    Bu hapishane, o kadar kirli ki kolera gibi salgınlar çok yaygın. Yetersiz beslenme ve açlık burada ölüm sebeplerinden, sık sık vuku bulan isyanlar gibi. Kapasitesi 800 olan bu hapishanede 3.000 mahkum cezalarını çekmekte.

  8. Gitarama Central Prison, Ruanda, Afrika<br>    Başta 400 mahkum kapasitesiyle inşa edilen bu cezaevinin mahkum sayısı ülkenin iç savaş yaşadığı 90'larda 7.000'e ulaştı. O zamanlar, mahkumların hayatta kalabilmek için insan eti yemek gibi yollara başvurmak zorunda kaldığı biliniyor.

    Gitarama Central Prison, Ruanda, Afrika
    Başta 400 mahkum kapasitesiyle inşa edilen bu cezaevinin mahkum sayısı ülkenin iç savaş yaşadığı 90'larda 7.000'e ulaştı. O zamanlar, mahkumların hayatta kalabilmek için insan eti yemek gibi yollara başvurmak zorunda kaldığı biliniyor.

  9. Kamp 22, Hoeryong, Kuzey Kore  <br>    Resmi adı Kwan-li-so olan Camp 22, siyasi suçluları ve bazen ailelerini ağırlayan gizemli bir toplama kampı. Buraya girenler, ömürlerinin sonuna dek burada kalıyorlar ve resmi kayıt olmasa da nüfusunun 5.000 olduğu düşünülmekte.

    Kamp 22, Hoeryong, Kuzey Kore
    Resmi adı Kwan-li-so olan Camp 22, siyasi suçluları ve bazen ailelerini ağırlayan gizemli bir toplama kampı. Buraya girenler, ömürlerinin sonuna dek burada kalıyorlar ve resmi kayıt olmasa da nüfusunun 5.000 olduğu düşünülmekte.

  10. Bang Kwank, Bangkok, Tayland  <br>  "Bangok Hiltonu" denen bu hapishane, işkence ve aşırı kalabalıklığı ile ünlü. Ölüm cezasına çarptırılan mahkumlara, bazen infazları gerçekleştirilmeden önce sadece iki saat kadar süre veriliyor.

    Bang Kwank, Bangkok, Tayland
    "Bangok Hiltonu" denen bu hapishane, işkence ve aşırı kalabalıklığı ile ünlü. Ölüm cezasına çarptırılan mahkumlara, bazen infazları gerçekleştirilmeden önce sadece iki saat kadar süre veriliyor.