Davutoğlu Sonrası İlk Anket

İşte çarpıcı sonuçlar

  1. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ayrılacağını açıklamasının ardından ORC tarafından 32 ilde, ‘Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’ yöntemiyle yapılan saha araştırmasından önemli sonuçlar çıktı.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ayrılacağını açıklamasının ardından ORC tarafından 32 ilde, ‘Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’ yöntemiyle yapılan saha araştırmasından önemli sonuçlar çıktı.

  2. 5-6 Mayıs tarihlerinde 1265 kişi ile yapılan çalışmada, MHP’de 1 puanlık artış olduğu, buna karşın CHP’de 1.5, HDP’de ise 3 puanlık bir düşüş olduğu ortaya çıktı.

    5-6 Mayıs tarihlerinde 1265 kişi ile yapılan çalışmada, MHP’de 1 puanlık artış olduğu, buna karşın CHP’de 1.5, HDP’de ise 3 puanlık bir düşüş olduğu ortaya çıktı.

  3. Araştırma kapsamında “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?”

    Araştırma kapsamında “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?”

  4. yüzde 52.8’i AK Parti,

    yüzde 52.8’i AK Parti,

  5. yüzde 24’ü CHP,

    yüzde 24’ü CHP,

  6. yüzde 12.8’i MHP,

    yüzde 12.8’i MHP,

  7. yüzde 7.1’i de HDP

    yüzde 7.1’i de HDP

  8. ORC Araştırma Şirketi’nin araştırmalarında deneklere sorduğu “Başkanlık sistemini destekliyor musunuz?” sorusuna şubat ayında yüzde 56.1, mart ayında yüzde 57 olan ‘Destekliyorum’ diyenlerin oranı mayıs ayında yüzde 58.4’e yükseldi.

    ORC Araştırma Şirketi’nin araştırmalarında deneklere sorduğu “Başkanlık sistemini destekliyor musunuz?” sorusuna şubat ayında yüzde 56.1, mart ayında yüzde 57 olan ‘Destekliyorum’ diyenlerin oranı mayıs ayında yüzde 58.4’e yükseldi.

  9. Oyları toplayan belli ORC Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Murat Pösteki: AK Parti seçmeni Erdoğan’ı hep doğal lider olarak gördü. ‘AK Parti’ye oy vermenizin en büyük nedeni nedir?’ sorusuna ilk sırada hep Erdoğan çıktı.

    Oyları toplayan belli ORC Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Murat Pösteki: AK Parti seçmeni Erdoğan’ı hep doğal lider olarak gördü. ‘AK Parti’ye oy vermenizin en büyük nedeni nedir?’ sorusuna ilk sırada hep Erdoğan çıktı.

  10. GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş: Şu anda sadece AK Parti seçmeninde değil genel olarak toplumda da bu genel başkanlık değişiminden dolayı bir endişe yok. Çünkü gerek AK Parti seçmeni yani tabanı gerekse de toplum Erdoğan’a güven duyuyor. Bütünlük bozulmadı

    GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş: Şu anda sadece AK Parti seçmeninde değil genel olarak toplumda da bu genel başkanlık değişiminden dolayı bir endişe yok. Çünkü gerek AK Parti seçmeni yani tabanı gerekse de toplum Erdoğan’a güven duyuyor. Bütünlük bozulmadı

  11. ANDY-AR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar: Bugün gerçekleşen bu durum seçmende şok etkisi yaratsa da kalıcı bir şok etkisi yaratmadı. Dolayısıyla AK Parti’de birlik bütünlük yara almış gibi görünmüyor.

    ANDY-AR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar: Bugün gerçekleşen bu durum seçmende şok etkisi yaratsa da kalıcı bir şok etkisi yaratmadı. Dolayısıyla AK Parti’de birlik bütünlük yara almış gibi görünmüyor.

  12. MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat: CHP’liler, ‘Cumhuriyet kazanımlarını kaybetmemek için’, MHP’liler, milliyetçi hassasiyetlerinden dolayı partilerine oy veriyorlar. Buna karşın AK Parti seçmeni oy verme nedeni olarak genelde Erdoğan’ı ilk sıraya koyuyor.

    MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat: CHP’liler, ‘Cumhuriyet kazanımlarını kaybetmemek için’, MHP’liler, milliyetçi hassasiyetlerinden dolayı partilerine oy veriyorlar. Buna karşın AK Parti seçmeni oy verme nedeni olarak genelde Erdoğan’ı ilk sıraya koyuyor.