Eğer İnsanlar Olmasaydı

İşte 'eğer insanlar olmasaydı' sorusunun yanıtı!

  1. Danimarkalı bilim insanları aslında hemen hemen herkesin bir kere bile aklına gelen o soruya dair araştırmalarda bulundu.

    Danimarkalı bilim insanları aslında hemen hemen herkesin bir kere bile aklına gelen o soruya dair araştırmalarda bulundu.

  2. Bilim insanlarının çıkardığı sonuçsa insanoğlunun aslında doğayı ne denli yok ettiğini gözler önüne serdi.

    Bilim insanlarının çıkardığı sonuçsa insanoğlunun aslında doğayı ne denli yok ettiğini gözler önüne serdi.

  3. Önce yabani hayvanların haritasını çıkaran bilim insanları günümüzde vahşi yaşamın neredeyse yok olduğu Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika'da hangi hayvanların yaşayabileceğini belirledi.

    Önce yabani hayvanların haritasını çıkaran bilim insanları günümüzde vahşi yaşamın neredeyse yok olduğu Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika'da hangi hayvanların yaşayabileceğini belirledi.

  4. Çevreyi düzenli olarak kirlerek ekosistemi bozan insanoğlu olmasaydı, kurtlar, geyik ve ayı ve günümüzde Afrika'da yaşadığı bilinen gergedanlar ve filler Kuzey Avrupa'da yaşayabilirdi.

    Çevreyi düzenli olarak kirlerek ekosistemi bozan insanoğlu olmasaydı, kurtlar, geyik ve ayı ve günümüzde Afrika'da yaşadığı bilinen gergedanlar ve filler Kuzey Avrupa'da yaşayabilirdi.

  5. Aarhus Üniversitesi'nin araştırmasına göre, en çok hayvan türünün Afrika'da olmasının nedeni iklimi değil Afrika'da insanların doğaya olumsuz etkilerinin az olması.

    Aarhus Üniversitesi'nin araştırmasına göre, en çok hayvan türünün Afrika'da olmasının nedeni iklimi değil Afrika'da insanların doğaya olumsuz etkilerinin az olması.

  6. Profesör Jens Christian Svenning, "Kuzey Avrupa, insanlar yüzünden memeli çeşitliliğinin büyük ölçüde azaldığı tek bölge değil. Bu küresel bir olgu" dedi. Bu görüşü, araştırmaya katılan Dr. Soren Forby de destekliyor.

    Profesör Jens Christian Svenning, "Kuzey Avrupa, insanlar yüzünden memeli çeşitliliğinin büyük ölçüde azaldığı tek bölge değil. Bu küresel bir olgu" dedi. Bu görüşü, araştırmaya katılan Dr. Soren Forby de destekliyor.

  7. Bilim adamına göre, insanlar olmasaydı Kuzey ve Güney Amerika ile Avrupa'da, muhtemelen şu anda Afrika'da olduğundan daha fazla büyük memeli yaşar, türleri de oldukça fazla olurdu.

    Bilim adamına göre, insanlar olmasaydı Kuzey ve Güney Amerika ile Avrupa'da, muhtemelen şu anda Afrika'da olduğundan daha fazla büyük memeli yaşar, türleri de oldukça fazla olurdu.

  8. Araştırmalar sonucu insanların dünya üzerinde yaşayan en yırtıcı tür olduğu belirlendi.

    Araştırmalar sonucu insanların dünya üzerinde yaşayan en yırtıcı tür olduğu belirlendi.

  9. Her yıl insanların öldürdüğü hayvanlar bilinen en tehlikeli yırtıcıların öldürdüğünden çok daha fazla.

    Her yıl insanların öldürdüğü hayvanlar bilinen en tehlikeli yırtıcıların öldürdüğünden çok daha fazla.

  10. Karada da durum değişmiyor. İnsanlar aslan gibi kara yırtıcılarından tam 9 kat fazla hayvan öldürüyor.

    Karada da durum değişmiyor. İnsanlar aslan gibi kara yırtıcılarından tam 9 kat fazla hayvan öldürüyor.

  11. En yırtıcı hayvanlar bile genelde genç, yaralı, yavru, hasta ya da yaşlı olan diğer hayvanları öldürürken insanlar üreme çağındaki genç nesili öldürüyor.

    En yırtıcı hayvanlar bile genelde genç, yaralı, yavru, hasta ya da yaşlı olan diğer hayvanları öldürürken insanlar üreme çağındaki genç nesili öldürüyor.

  12. Bu da ekosistemdeki dengeyi yok ederek hayvan türlerinin de git gide azalmasını sağlıyor.

    Bu da ekosistemdeki dengeyi yok ederek hayvan türlerinin de git gide azalmasını sağlıyor.

  13. 'Sözde insan'ın eline düştü!  Taşlanan, sopayla dövülen, ayağı kırılan talihsiz yaban domuzunun durumu, “İnsanlık ölmüş” dedirtti

    'Sözde insan'ın eline düştü! Taşlanan, sopayla dövülen, ayağı kırılan talihsiz yaban domuzunun durumu, “İnsanlık ölmüş” dedirtti

  14. İşte yaban domuzuna insanların yaptığı işkence...

    İşte yaban domuzuna insanların yaptığı işkence...