İlginç Meslekler

İşte o meslekler

  1. Su Klavyecisi  <br>  Hydraulis hem su ile hem de hava ile çalışan bir enstruman idi. Bu enstrümanı çalmak çok zordu ve hatta bunun için Roma&#8217;da yarışmalar düzenlenirdi. Özellikle bir yarışmada Antipatros 2 gün aralıksız performansı ile herkesi etkilemişti. İmparatorlardan ise Nero bu enstrümanı çok güzel çalardı.

    Su Klavyecisi
    Hydraulis hem su ile hem de hava ile çalışan bir enstruman idi. Bu enstrümanı çalmak çok zordu ve hatta bunun için Roma’da yarışmalar düzenlenirdi. Özellikle bir yarışmada Antipatros 2 gün aralıksız performansı ile herkesi etkilemişti. İmparatorlardan ise Nero bu enstrümanı çok güzel çalardı.

  2. Atıcı  <br>  Atıcılar ucunda bir taş bağlı olan halatları sallayarak uzak mesafeler atan ordu üniteleriydi. Özellikle okçulara karşı etkili olan bu birlikler, çocuk yaştan eğitilirlerdi. Antremanlarda çocuklar birbirini öldürmek zorundaydı yoksa yemek verilmiyordu.

    Atıcı
    Atıcılar ucunda bir taş bağlı olan halatları sallayarak uzak mesafeler atan ordu üniteleriydi. Özellikle okçulara karşı etkili olan bu birlikler, çocuk yaştan eğitilirlerdi. Antremanlarda çocuklar birbirini öldürmek zorundaydı yoksa yemek verilmiyordu.

  3. Stercorarius  <br>    Bu meslek Roma İmparatorluğu döneminde icra edilen ve zamanına göre çok önemli bir meslekti. Roma çok geniş bir kanalizasyon sistemine sahip olmasına rağmen, bu sistem her eve ulaşacak kadar büyük değildi ve insanlar kendi atıklarıyla kendileri ilgilenmek zorundaydı veya &#8220;stercorarius&#8221; denilen kişilerin yardımını kullanmak zorundaydılar. Bu kişiler ellerin bir el arabasıyla kapı kapı dolaşıp insanların pisliklerini toplarlardı.

    Stercorarius
    Bu meslek Roma İmparatorluğu döneminde icra edilen ve zamanına göre çok önemli bir meslekti. Roma çok geniş bir kanalizasyon sistemine sahip olmasına rağmen, bu sistem her eve ulaşacak kadar büyük değildi ve insanlar kendi atıklarıyla kendileri ilgilenmek zorundaydı veya “stercorarius” denilen kişilerin yardımını kullanmak zorundaydılar. Bu kişiler ellerin bir el arabasıyla kapı kapı dolaşıp insanların pisliklerini toplarlardı.

  4. Taşımacılık  <br>    Yine Roma zamanında icra edilen ve genelde kölelerin kullanıldığı bir meslek daha. Zengin ve varlıklı kadınların içine bindikleri vagonları taşıyıp, onları bütün gezdirirlerdi.

    Taşımacılık
    Yine Roma zamanında icra edilen ve genelde kölelerin kullanıldığı bir meslek daha. Zengin ve varlıklı kadınların içine bindikleri vagonları taşıyıp, onları bütün gezdirirlerdi.

  5. Gymnasiarch  <br>      Antik Yunan&#8217;da atletizm oldukça popülerdi ve herkesin ilgi odağıydı. Gymnasiarchlar atletlerin bütün işlerinden sorumlulardı. Onları yağlarlardı, yıkarlardı ve her türlü vücut bakımını yaparlardı.

    Gymnasiarch
    Antik Yunan’da atletizm oldukça popülerdi ve herkesin ilgi odağıydı. Gymnasiarchlar atletlerin bütün işlerinden sorumlulardı. Onları yağlarlardı, yıkarlardı ve her türlü vücut bakımını yaparlardı.

  6. Cenaze Palyaçosu<br>    Cenaze palyaçosu ölen kişi gibi giyinir ve onun maskesini takardı. Onun gibi dans eder, onun gibi davranırdı. Romalılar, bunun ölünün ruhunu rahatlattığını ve yaşayanların yüzünü güldürdüğünü düşünürlerdi.

    Cenaze Palyaçosu
    Cenaze palyaçosu ölen kişi gibi giyinir ve onun maskesini takardı. Onun gibi dans eder, onun gibi davranırdı. Romalılar, bunun ölünün ruhunu rahatlattığını ve yaşayanların yüzünü güldürdüğünü düşünürlerdi.

  7. Lanet Tabletçisi  <br>    Lanet tabletleri üzerinde bedduaların yazılı olduğu taştan tabletlerdi. Lanet tabletçisi bütün gün oturup müşterilerinin şikayetlerini ve beddualarını dinler, sonra onları genelde tabletlere, tapınak duvarlarına ya da altarlara çiviyle kazırdı.

    Lanet Tabletçisi
    Lanet tabletleri üzerinde bedduaların yazılı olduğu taştan tabletlerdi. Lanet tabletçisi bütün gün oturup müşterilerinin şikayetlerini ve beddualarını dinler, sonra onları genelde tabletlere, tapınak duvarlarına ya da altarlara çiviyle kazırdı.

  8. Pakistan&#8216;ın güneydoğusundaki Sindh bölgesinde kurulan pazarda develere ayrılmış özel bir bölüm var. Satıcılar, müşterilerin en güzel deveyi bulup satın almak için uğraştığını söylüyor...

    Pakistan‘ın güneydoğusundaki Sindh bölgesinde kurulan pazarda develere ayrılmış özel bir bölüm var. Satıcılar, müşterilerin en güzel deveyi bulup satın almak için uğraştığını söylüyor...

  9. Hal böyle olunca develer satıcıların gözlerine yeterince &#8220;süslü&#8221; gözükmüyor olmalı ki deve berberleri hayvanların tüylerini farklı şekillerde keserek desenler yaratıyor.

    Hal böyle olunca develer satıcıların gözlerine yeterince “süslü” gözükmüyor olmalı ki deve berberleri hayvanların tüylerini farklı şekillerde keserek desenler yaratıyor.

  10. Fotoğrafçı Anas Hamdani, Pakistan&#8217;daki hayvan pazarında deve berberliğini yapan insanlarla konuşma fırsatı da buldu. Ali Hassan da onlardan biri&#8230;

    Fotoğrafçı Anas Hamdani, Pakistan’daki hayvan pazarında deve berberliğini yapan insanlarla konuşma fırsatı da buldu. Ali Hassan da onlardan biri…

  11. Ailesinde nesilden nesile öğretilmiş olan bu işi kendisi de devam ettiriyor. 15 farklı desen yapabildiğini ve deseni &#8220;deveye hangisinin daha çok uyacağını düşünüyorsa ona göre&#8221; seçtiğini söylüyor.

    Ailesinde nesilden nesile öğretilmiş olan bu işi kendisi de devam ettiriyor. 15 farklı desen yapabildiğini ve deseni “deveye hangisinin daha çok uyacağını düşünüyorsa ona göre” seçtiğini söylüyor.

  12. İşlem 4 saat boyunca tek bir makas kullanılarak yapılıyor.

    İşlem 4 saat boyunca tek bir makas kullanılarak yapılıyor.

  13. Bu adamların görevi insanları metro vagonuna sığdırmak.

    Bu adamların görevi insanları metro vagonuna sığdırmak.

  14. Tokya 38 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirleri arasında yer alıyor.

    Tokya 38 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirleri arasında yer alıyor.

  15. Hal böyle olunca günün en kalabalık saatlerinde metroya binmek neredeyse imkansız hale geliyor.

    Hal böyle olunca günün en kalabalık saatlerinde metroya binmek neredeyse imkansız hale geliyor.

  16. Japonların bunun için başvurdukları yöntem ise oldukça ilginç.

    Japonların bunun için başvurdukları yöntem ise oldukça ilginç.

  17. İstasyonlarda yer olan 'tren ittiriciler' yolcuları metroya sığdırmak için bulunuyor.

    İstasyonlarda yer olan 'tren ittiriciler' yolcuları metroya sığdırmak için bulunuyor.

  18. Bu kareler Japonya'da çekildi...

    Bu kareler Japonya'da çekildi...

  19. Ve bu insanlar belki de dünyanın en zor mesleklerinden birine sahip...

    Ve bu insanlar belki de dünyanın en zor mesleklerinden birine sahip...

  20. Evinde tek başına ölenlerin geride bıraktıkları evi temizlemek onların her gün yaptıkları iş...

    Evinde tek başına ölenlerin geride bıraktıkları evi temizlemek onların her gün yaptıkları iş...

  21. Japonya'da tek başına ölen kişilerin aileleri tarafından kiralanan bu adamların işi, evin içerisindeki ölüm izlerini silmek...

    Japonya'da tek başına ölen kişilerin aileleri tarafından kiralanan bu adamların işi, evin içerisindeki ölüm izlerini silmek...

  22. Ve evi tekrar kullanılabilir ya da ölen kişinin yakınları tarafından içine girilebilir hale getirmek...

    Ve evi tekrar kullanılabilir ya da ölen kişinin yakınları tarafından içine girilebilir hale getirmek...

  23. Bazen kimsenin haberi olmadan ölen ve günler hatta haftalar sonra farkedilen cesetlerin bulunduğu evlere giriyorlar...

    Bazen kimsenin haberi olmadan ölen ve günler hatta haftalar sonra farkedilen cesetlerin bulunduğu evlere giriyorlar...

  24. Ve o evin köşesinden bucağına her yanını temizleyerek, yaşanan trajediyi unutmaya yardımcı oluyorlar...

    Ve o evin köşesinden bucağına her yanını temizleyerek, yaşanan trajediyi unutmaya yardımcı oluyorlar...