İnanılmaz Ama Arasında Sadece Saatler Var

İnanılmaz ama arasında sadece saatler var

  1. Fotoğraf sanatçısı Michael Marten sıradışı bir çalışmaya imza attı. Sanatçı amacına ulaşabilmek için kimi zaman 16 saat aynı yerde beklemek zorunda kaldı.

    Fotoğraf sanatçısı Michael Marten sıradışı bir çalışmaya imza attı. Sanatçı amacına ulaşabilmek için kimi zaman 16 saat aynı yerde beklemek zorunda kaldı.

  2. Marten, İngiltere kıyılarında yaşanana "gelgit" nedeniyle su seviyesinin çekilmesininin sonuçlarını böyle görüntüledi.

    Marten, İngiltere kıyılarında yaşanana "gelgit" nedeniyle su seviyesinin çekilmesininin sonuçlarını böyle görüntüledi.

  3. Fotoğrafçı, ay ve güneşin çekim gücü etkisiyle gelgit olayının yaşandığı bölgede saatlerce bekleyerek bu fotoğrafları çekti.

    Fotoğrafçı, ay ve güneşin çekim gücü etkisiyle gelgit olayının yaşandığı bölgede saatlerce bekleyerek bu fotoğrafları çekti.

  4. Kuzey Amerika'nın Atlantik kıyısında yer alan Fundy Körfezi, 2009 yılı Temmuz ayında Doğanın 7 Yeni Harikası yarışmasında finale kalmıştı.

    Kuzey Amerika'nın Atlantik kıyısında yer alan Fundy Körfezi, 2009 yılı Temmuz ayında Doğanın 7 Yeni Harikası yarışmasında finale kalmıştı.

  5. Her ne kadar Fundy Körfezi, 2011 Kasım'ında biten yarışmada doğanın harikalarından biri seçilmese de, finale kalmasını sağlayan çok önemli bir özelliği var.

    Her ne kadar Fundy Körfezi, 2011 Kasım'ında biten yarışmada doğanın harikalarından biri seçilmese de, finale kalmasını sağlayan çok önemli bir özelliği var.

  6. Fundy Körfezi, inanılmaz yüksek gelgit genliğine sahiptir. Sadece saatler içerisinde körfezdeki tüm su çekilir ve ardından yine saatler içerisinde sular tekrar yükselir.

    Fundy Körfezi, inanılmaz yüksek gelgit genliğine sahiptir. Sadece saatler içerisinde körfezdeki tüm su çekilir ve ardından yine saatler içerisinde sular tekrar yükselir.

  7. Yapılan incelemelerde 12.4 saatlik gelgit sürecinde 115 milyar ton suyun körfeze doğru aktığı ve sonra körfezden çıktığı tespit edildi.

    Yapılan incelemelerde 12.4 saatlik gelgit sürecinde 115 milyar ton suyun körfeze doğru aktığı ve sonra körfezden çıktığı tespit edildi.

  8. Fundy Bay'ın tanıtımı için açılan internet sitesinde bölge bölge körfezdeki noktaların beklenen gelgit yüksekliklerine ulaşmak mümkün.

    Fundy Bay'ın tanıtımı için açılan internet sitesinde bölge bölge körfezdeki noktaların beklenen gelgit yüksekliklerine ulaşmak mümkün.

  9. Körfezde bulunan Herring Cove'da su yüksekliği 01.24'te 10.6 metre, 07.41'de ise 0.8 metre olacak.

    Körfezde bulunan Herring Cove'da su yüksekliği 01.24'te 10.6 metre, 07.41'de ise 0.8 metre olacak.

  10. Uzmanlar 4-5 Ekim 1869'da tropik fırtına sırasında körfezde gelgit yüksekliğinin rekor kırarak 21.6 metreye ulaştığını söylüyorlar.

    Uzmanlar 4-5 Ekim 1869'da tropik fırtına sırasında körfezde gelgit yüksekliğinin rekor kırarak 21.6 metreye ulaştığını söylüyorlar.

  11. Ancak Fundy Körfezi bu konuda yalnız değil.

    Ancak Fundy Körfezi bu konuda yalnız değil.

  12. Fundy Körfezi, dünyadaki en yüksek gelgit genliğine sahip olma konusunda Quebec'te yer alan Ungava Körfezi ve İngiltere'deki Yediz Haliçlerle yarışmakta.

    Fundy Körfezi, dünyadaki en yüksek gelgit genliğine sahip olma konusunda Quebec'te yer alan Ungava Körfezi ve İngiltere'deki Yediz Haliçlerle yarışmakta.

  13. Turistlerin gözde mekanı olan Fundy Körfezi'nin tanıtımlarında ise, "Okyanusun tabanında yürüyün" ifadesi kullanılıyor.

    Turistlerin gözde mekanı olan Fundy Körfezi'nin tanıtımlarında ise, "Okyanusun tabanında yürüyün" ifadesi kullanılıyor.