Sultanahmet'te İftardan Muhteşem Kareler

Sultanahmet'te iftardan muhteşem kareler

  1. Sultanahmet Meydanı'nda kurulan 15 bin kişilik dev sofrada, binlerce İstanbullu iftarını yaptı.

    Sultanahmet Meydanı'nda kurulan 15 bin kişilik dev sofrada, binlerce İstanbullu iftarını yaptı.

  2. Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında, Sultanahmet Meydanı'nda 15 bin kişilik dev iftar sofrası kuruldu.

    Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında, Sultanahmet Meydanı'nda 15 bin kişilik dev iftar sofrası kuruldu.

  3. İlahi dinletisinin ve ezanın okunmasının ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk ve Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan getirilen gerçek topu, iki askerin kontrolünde ateşledi. Top atışının ardından, binlerce kişi dualar eşliğinde orucunu açtı.

    İlahi dinletisinin ve ezanın okunmasının ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk ve Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan getirilen gerçek topu, iki askerin kontrolünde ateşledi. Top atışının ardından, binlerce kişi dualar eşliğinde orucunu açtı.

  4. İftar programına katılan bazı vatandaşlar, iftarın ardından akşam namazını kılmak için Sultanahmet Camisine gitti.

    İftar programına katılan bazı vatandaşlar, iftarın ardından akşam namazını kılmak için Sultanahmet Camisine gitti.

  5. Programda konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ramazanın, Allah’ın bahşettiği nimetlerin şükrünün eda edildiği bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

    Programda konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ramazanın, Allah’ın bahşettiği nimetlerin şükrünün eda edildiği bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

  6. Sultanahmet’i ziyaret edecek olanlara en iyi imkanı, en iyi ortamı oluşturmak için gayret gösterdiklerini aktaran Demir, "Netice itibarıyla ramazanda zamanın, mekanın ve insanın gerçek anlamda değerini bulduğu, anlamını bulduğu yegane yerdir burası. Biz de ramazan boyunca, şu gördüğünüz sofraları her akşam Fatih'in her tarafında, değişik mahallelerinde, değişik meydanlarında ve değişik semtlerinde kurmak suretiyle sürdüreceğiz" dedi.

    Sultanahmet’i ziyaret edecek olanlara en iyi imkanı, en iyi ortamı oluşturmak için gayret gösterdiklerini aktaran Demir, "Netice itibarıyla ramazanda zamanın, mekanın ve insanın gerçek anlamda değerini bulduğu, anlamını bulduğu yegane yerdir burası. Biz de ramazan boyunca, şu gördüğünüz sofraları her akşam Fatih'in her tarafında, değişik mahallelerinde, değişik meydanlarında ve değişik semtlerinde kurmak suretiyle sürdüreceğiz" dedi.