Diriliş Ertuğrul'da Tarihi Hata

Baycu Noyan'ın Ertuğrul tarafından öldürülmesi tartışmalara neden oldu.

  1. TRT'nin dönem dizisi Diriliş Ertuğrul'un son bölümünde Baycu Noyan'ın Ertuğrul tarafından öldürülmesi tartışmalara neden oldu.

    TRT'nin dönem dizisi Diriliş Ertuğrul'un son bölümünde Baycu Noyan'ın Ertuğrul tarafından öldürülmesi tartışmalara neden oldu.

  2. Noyan'ın ne zaman ve nasıl öldüğü tam olarak bilinmezken, bazı kaynaklara göre, Bağdat seferi sırasında kendisine katılmakta tereddüt etmesi ve Halife Mustasım Billah ile gizlice yazışmasından dolayı Bağdat'ın ele geçirilmesinden sonra Hülagü Han tarafından öldürtüldüğü yer alıyor.

    Noyan'ın ne zaman ve nasıl öldüğü tam olarak bilinmezken, bazı kaynaklara göre, Bağdat seferi sırasında kendisine katılmakta tereddüt etmesi ve Halife Mustasım Billah ile gizlice yazışmasından dolayı Bağdat'ın ele geçirilmesinden sonra Hülagü Han tarafından öldürtüldüğü yer alıyor.

  3. TRT ekranlarında izlenme rekorları kıran 'Diriliş Ertuğrul' dizisi önümüzdeki hafta yayınlanacak 61. bölümüyle sezon finali yapacak.

    TRT ekranlarında izlenme rekorları kıran 'Diriliş Ertuğrul' dizisi önümüzdeki hafta yayınlanacak 61. bölümüyle sezon finali yapacak.

  4. Büyük bir heyecana sahne olan dizide Noyan'ın Ertuğrul tarafından öldürülmesi ise tarihçileri ikiye böldü.

    Büyük bir heyecana sahne olan dizide Noyan'ın Ertuğrul tarafından öldürülmesi ise tarihçileri ikiye böldü.

  5. Gerçek tarihe bağlı kalındığı söylenen dizide, Ertuğrul dizinin 60. bölümünde Noyan'ı öldürdüğünü söyledi. Oysa tarihi kaynaklarda Baycu Noyan'ın Ertuğrul Gazi tarafından öldürüldüğüne dair bir ibare yer almıyor.

    Gerçek tarihe bağlı kalındığı söylenen dizide, Ertuğrul dizinin 60. bölümünde Noyan'ı öldürdüğünü söyledi. Oysa tarihi kaynaklarda Baycu Noyan'ın Ertuğrul Gazi tarafından öldürüldüğüne dair bir ibare yer almıyor.

  6. Bir rivayete göre Noyan, Halife Mustasım Billah ile gizlice yazışmasından dolayı Bağdat'ın ele geçirilmesinden sonra Hülagü Han tarafından öldürtülmüştür. Tarihçiler, son bölümde Ertuğrul'un öldürdüğünü söylediği Noyan'ın hatadan dönülerek diziye geri kazandırılmasını istiyor.

    Bir rivayete göre Noyan, Halife Mustasım Billah ile gizlice yazışmasından dolayı Bağdat'ın ele geçirilmesinden sonra Hülagü Han tarafından öldürtülmüştür. Tarihçiler, son bölümde Ertuğrul'un öldürdüğünü söylediği Noyan'ın hatadan dönülerek diziye geri kazandırılmasını istiyor.

  7. Peki kimdir bu Baycu Noyan? Dizideki karakterle tarihteki gerçek karakter ne kadar örtüşüyor? İşte Baycu Noyan gerçeği....

    Peki kimdir bu Baycu Noyan? Dizideki karakterle tarihteki gerçek karakter ne kadar örtüşüyor? İşte Baycu Noyan gerçeği....

  8. Besud/Beshud kabilesinden olup, Cengiz Han'ın komutanlarından Jebe'nin akrabasıydı. 1228 yılında İsfahan seferine katıldı. Daha sonra Cormagon Noyan'ın himayesinde Kafkasya bölgesinde askeri faaliyetlerde bulundu.

    Besud/Beshud kabilesinden olup, Cengiz Han'ın komutanlarından Jebe'nin akrabasıydı. 1228 yılında İsfahan seferine katıldı. Daha sonra Cormagon Noyan'ın himayesinde Kafkasya bölgesinde askeri faaliyetlerde bulundu.