Çocuk Taşa Dönüyor!

Doğumundan 15 gün sonra, Ramesh'in cildi soyulmaya ve...

  1. Nar Kumari yeni doğmuş oğlunu ilk kez kucağına aldığında diğer bebeklerden hiçbir farkı yoktu. Anne Kumari hastaneden eve geldikten 15 gün sonra, oğlu Ramesh'in cildi soyulmaya ve yerine kalın siyah bir deri tabakası oluşmaya başladı.

    Nar Kumari yeni doğmuş oğlunu ilk kez kucağına aldığında diğer bebeklerden hiçbir farkı yoktu. Anne Kumari hastaneden eve geldikten 15 gün sonra, oğlu Ramesh'in cildi soyulmaya ve yerine kalın siyah bir deri tabakası oluşmaya başladı.

  2. Küçük Ramesh o günden beri yavaşça ve çok sancılı bir şekilde kendi derisinin içinde dayanılması güç acılar çekiyor.

    Küçük Ramesh o günden beri yavaşça ve çok sancılı bir şekilde kendi derisinin içinde dayanılması güç acılar çekiyor.

  3. Ramesh nadir görülen cilt rahatsızlığından ötürü yavaş yavaş taştan bir heykele dönüşüyor. Rahatsızlık küçük çocuğun yürümesine ve hatta konuşmasına mani oldu.

    Ramesh nadir görülen cilt rahatsızlığından ötürü yavaş yavaş taştan bir heykele dönüşüyor. Rahatsızlık küçük çocuğun yürümesine ve hatta konuşmasına mani oldu.

  4. Ramesh'in cildinin kabuksu görünüşü diğer çocukları dehşete düşürdüğü için, küçük çocuk akranlarından uzak kalarak, 11 yaşına kadar hiç arkadaş edinemeden hayatına devam etti. Uzun bir zaman hiç tedavi umudu olmadığını düşünen anne Nar ve baba Nanda, çaresizce oğullarının zaman içinde yavaşça taşa dönüşmesini izledi.

    Ramesh'in cildinin kabuksu görünüşü diğer çocukları dehşete düşürdüğü için, küçük çocuk akranlarından uzak kalarak, 11 yaşına kadar hiç arkadaş edinemeden hayatına devam etti. Uzun bir zaman hiç tedavi umudu olmadığını düşünen anne Nar ve baba Nanda, çaresizce oğullarının zaman içinde yavaşça taşa dönüşmesini izledi.

  5. MailOnline'a konuşan baba Nanda: "Oğlumun cildi doğduktan 15 gün sonra soyulmaya başladı. Yerine gelen yeni deri tabakası çok sert bir şekil aldı. Zaman geçtikçe daha da sertleşti ve siyaha döndü. Ne yapacağımız hakkında hiçbir fikrimiz yoktu ve kimse bize yardım etmedi." sözlerini sarf etti.

    MailOnline'a konuşan baba Nanda: "Oğlumun cildi doğduktan 15 gün sonra soyulmaya başladı. Yerine gelen yeni deri tabakası çok sert bir şekil aldı. Zaman geçtikçe daha da sertleşti ve siyaha döndü. Ne yapacağımız hakkında hiçbir fikrimiz yoktu ve kimse bize yardım etmedi." sözlerini sarf etti.

  6. Aile'nin yaşadığı, Nepal'in merkezine uzak bir bölge olan Baglung'daki doktorlar, Ramesh'in kendilerini şaşkınlık içinde bırakan durumu karşısında 'mantar enfeksiyonu' teşhisi koydular ve yardım edemeyeceklerini söylediler. Küçük çocuğun durumu gün geçtikçe daha kötüye gitti.

    Aile'nin yaşadığı, Nepal'in merkezine uzak bir bölge olan Baglung'daki doktorlar, Ramesh'in kendilerini şaşkınlık içinde bırakan durumu karşısında 'mantar enfeksiyonu' teşhisi koydular ve yardım edemeyeceklerini söylediler. Küçük çocuğun durumu gün geçtikçe daha kötüye gitti.

  7. "Beşinci doğum gününde Ramesh acı içinde kıvrandığını ve yürüyemediğini söyledi." diyen baba sözlerine şöyle devam etti: "O aslında hiçbir zaman bize de tam olarak kendini açıklayamadı.

    "Beşinci doğum gününde Ramesh acı içinde kıvrandığını ve yürüyemediğini söyledi." diyen baba sözlerine şöyle devam etti: "O aslında hiçbir zaman bize de tam olarak kendini açıklayamadı.

  8. Sadece acıktığında ya da tuvalet ihtiyacı olduğunda bizi haberdar edebildi. Otururdu ve ağlardı fakat onun canını neyin yaktığını ya da ona nasıl yardım edebileceğimizi bilemezdik. Onu gören bütün küçük çocuklar ağlaşarak kaçışırlardı. Bu yaşananlar onun ve bizim için katlanılması çok zor bir durumdu."

    Sadece acıktığında ya da tuvalet ihtiyacı olduğunda bizi haberdar edebildi. Otururdu ve ağlardı fakat onun canını neyin yaktığını ya da ona nasıl yardım edebileceğimizi bilemezdik. Onu gören bütün küçük çocuklar ağlaşarak kaçışırlardı. Bu yaşananlar onun ve bizim için katlanılması çok zor bir durumdu."

  9. Ramesh 6 yaşına geldiğinde rahatsızlığı onu yürüyemez hale getirdi. Bundan dolayı küçük çocuk okula gidemedi. Baba Nanda (35) ve anne Nar (26) oğullarının çok nadir görülen, doğuştan gelen cilt hastalığına yakalanmış olduğunun ve tedavi için ellerinden bir şey gelmeyeceğinin farkına vardı.

    Ramesh 6 yaşına geldiğinde rahatsızlığı onu yürüyemez hale getirdi. Bundan dolayı küçük çocuk okula gidemedi. Baba Nanda (35) ve anne Nar (26) oğullarının çok nadir görülen, doğuştan gelen cilt hastalığına yakalanmış olduğunun ve tedavi için ellerinden bir şey gelmeyeceğinin farkına vardı.

  10. Amele olarak çalışan ve ayda 7.000 Nepal rupisi (185 TL) kazanan baba Nanda, oğlunun ağır tedavi masraflarını karşılayacak mali güce sahip değildi. Nanda bu durumu şu sözlerle dile getirdi: "Ramesh'i bölgemizde bulunan bazı doktorlara götürdük. Doktorlar bize tedavinin çok masraflı olacağını ve sadece özel hastanelerin gerekli tedaviyi sunabileceğini söylediler. Yeterli paramız yoktu ve başka çaremiz olmadığı için oğlumu evde tutarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık."

    Amele olarak çalışan ve ayda 7.000 Nepal rupisi (185 TL) kazanan baba Nanda, oğlunun ağır tedavi masraflarını karşılayacak mali güce sahip değildi. Nanda bu durumu şu sözlerle dile getirdi: "Ramesh'i bölgemizde bulunan bazı doktorlara götürdük. Doktorlar bize tedavinin çok masraflı olacağını ve sadece özel hastanelerin gerekli tedaviyi sunabileceğini söylediler. Yeterli paramız yoktu ve başka çaremiz olmadığı için oğlumu evde tutarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık."

  11. İngiliz kadın şarkıcı Joss Stone'un başını çektiği çeşitli bağış organizasyonları sayesinde 11 yaşındaki Ramesh, Kathmandu Sağlık Üniversitesi'nde tedavi altına alındı.

    İngiliz kadın şarkıcı Joss Stone'un başını çektiği çeşitli bağış organizasyonları sayesinde 11 yaşındaki Ramesh, Kathmandu Sağlık Üniversitesi'nde tedavi altına alındı.

  12. Doktorlar küçük çocuğun hayatını en azından kolaylaştıracak ve çektiği acıları azaltabilecek tedaviler uygulanabileceğine dair umutlarını koruduklarını ifade etti.

    Doktorlar küçük çocuğun hayatını en azından kolaylaştıracak ve çektiği acıları azaltabilecek tedaviler uygulanabileceğine dair umutlarını koruduklarını ifade etti.