İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Titanic'ten Kurtulan Türk

Titanic'ten kurtulan Türk

  1. Besim Ömer Akalın Türkiye'de çağdaş doğum biliminin öncülerindendir; ülkedeki ilk doğum kliniğini açan, doğum üzerine ilk çağdaş kitabı yayımlayan kişidir.

    Besim Ömer Akalın Türkiye'de çağdaş doğum biliminin öncülerindendir; ülkedeki ilk doğum kliniğini açan, doğum üzerine ilk çağdaş kitabı yayımlayan kişidir.

  2. "Ebelerin ebesi" adı ile anılır; ebelik mesleğinin kurumsallaşmasına, ayrıca hemşirelik ve hasta bakıcılık mesleğine büyük katkıları olmuştur. Ülkede tıbbî yayıncılığı başlatan bilim insanıdır.

    "Ebelerin ebesi" adı ile anılır; ebelik mesleğinin kurumsallaşmasına, ayrıca hemşirelik ve hasta bakıcılık mesleğine büyük katkıları olmuştur. Ülkede tıbbî yayıncılığı başlatan bilim insanıdır.

  3. 1912 Mayıs ayında New York'da düzenlenecek Kızılhaç konferansına katılmak için bir ay öncesinden Titanic'te yer ayırttı.

    1912 Mayıs ayında New York'da düzenlenecek Kızılhaç konferansına katılmak için bir ay öncesinden Titanic'te yer ayırttı.

  4. Titanic'in ilk durağı Fransa'nın Cherbourg şehriydi ve Besim Ömer oraya trenle gitmeyi planlıyordu ve otel görevlisinden kendisini erkenden uyandırmasını istemişti.

    Titanic'in ilk durağı Fransa'nın Cherbourg şehriydi ve Besim Ömer oraya trenle gitmeyi planlıyordu ve otel görevlisinden kendisini erkenden uyandırmasını istemişti.

  5. Ancak otel görevlisi Besim Ömer Paşa'yı uyandırmayı unuttu ve Besim Ömer treni kaçırdı.

    Ancak otel görevlisi Besim Ömer Paşa'yı uyandırmayı unuttu ve Besim Ömer treni kaçırdı.

  6. Besim Ömer, Cherbourg'da yeni sefer için beklemek zorundaydı. 5. gün sonunda Besim Ömer'e gelen haber kendisini adeta şok etmişti.

    Besim Ömer, Cherbourg'da yeni sefer için beklemek zorundaydı. 5. gün sonunda Besim Ömer'e gelen haber kendisini adeta şok etmişti.

  7. Kaçırdığı gemi olan Titanic buz dağına çarparak batmış ve 1514 kişi hayatını kaybetmişti.

    Kaçırdığı gemi olan Titanic buz dağına çarparak batmış ve 1514 kişi hayatını kaybetmişti.

  8. Bu felaketten kıl payı kurtulan Besim Ömer, başka bir gemiyle Washington'a ulaştı ve konferansta Osmanlı İmparatorluğu'nu temsil etti.

    Bu felaketten kıl payı kurtulan Besim Ömer, başka bir gemiyle Washington'a ulaştı ve konferansta Osmanlı İmparatorluğu'nu temsil etti.

  9. Besim Ömer, bu olayın ardından "Yeryüzünün en talihli insanı benim" demişti.

    Besim Ömer, bu olayın ardından "Yeryüzünün en talihli insanı benim" demişti.