Türklere Özgü Batıl İnançlar...

Eğer gece yarısı tırnak kesiyorsanız...

  1. Anadolu'da sayısız batıl inanç var ve varlıklarını yüzyıllar geçse de sürdürüyorlar. Tam tersini düşünenler olabilir fakat şehirdeki insanlar da Anadolu'dakiler kadar inanıyor. İşte Anadolu'da yaygın olan batıl inançlar...

    Anadolu'da sayısız batıl inanç var ve varlıklarını yüzyıllar geçse de sürdürüyorlar. Tam tersini düşünenler olabilir fakat şehirdeki insanlar da Anadolu'dakiler kadar inanıyor. İşte Anadolu'da yaygın olan batıl inançlar...

  2. Mezarlık, ziyaret yerlerindeki ağaçları kesenler çarpılır.

    Mezarlık, ziyaret yerlerindeki ağaçları kesenler çarpılır.

  3. Türbeden dışarıya bir şey, bir nesne götüren kişiler çarpılır.

    Türbeden dışarıya bir şey, bir nesne götüren kişiler çarpılır.

  4. Mezarlığı parmak ile işaret etmek iyi değildir. Parmakları ile işaret eden kişilerin parmakları kurur.

    Mezarlığı parmak ile işaret etmek iyi değildir. Parmakları ile işaret eden kişilerin parmakları kurur.

  5. Kurban kesilirken hayvan dilini dışarı çıkarırsa kurban sahibi o yıl içerisinde ölür.

    Kurban kesilirken hayvan dilini dışarı çıkarırsa kurban sahibi o yıl içerisinde ölür.

  6. Bir çocuk sürekli ağlarsa o evde mutlaka ölüm meydana gelir.

    Bir çocuk sürekli ağlarsa o evde mutlaka ölüm meydana gelir.

  7. Ayakkabı çıkarıldığında ters dönerse, ayakkabı sahibinin tez vakitte öleceği düşünülür.

    Ayakkabı çıkarıldığında ters dönerse, ayakkabı sahibinin tez vakitte öleceği düşünülür.

  8. Yatarken çorapları baş tarafa koymak iyi değildir, insan çabuk ölür.

    Yatarken çorapları baş tarafa koymak iyi değildir, insan çabuk ölür.

  9. Ölünün elbiseleri ölü yıkayıcılarına verilir.

    Ölünün elbiseleri ölü yıkayıcılarına verilir.

  10. Mezarlıktan ağaç kesilmez. Ağaçta cin olduğuna inanılır.

    Mezarlıktan ağaç kesilmez. Ağaçta cin olduğuna inanılır.

  11. Yoğurdun güzel olması için mezardan çırpı toplanarak, kaynayan sütün altına atılır.

    Yoğurdun güzel olması için mezardan çırpı toplanarak, kaynayan sütün altına atılır.

  12. Yüzyıllardır süregelen batıl inançlar hayatın her noktasında etkisini gösteriyor. İşte Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın araştırmasıyla Türkiye'de yaygın olan batıl inançlar. Çoğunun bilimsellikle, akılla, çağdaşlıkla ve dinsel inançla bir ilgisi olmadığı belirtilen incelemede, bu tür inanışların ne yazık ki insan oğlunun gönlünden, beyninden, vicdanından sökülüp atılamadığı vurgulandı. Türklere ait bazı batıl inançlar...

    Yüzyıllardır süregelen batıl inançlar hayatın her noktasında etkisini gösteriyor. İşte Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın araştırmasıyla Türkiye'de yaygın olan batıl inançlar. Çoğunun bilimsellikle, akılla, çağdaşlıkla ve dinsel inançla bir ilgisi olmadığı belirtilen incelemede, bu tür inanışların ne yazık ki insan oğlunun gönlünden, beyninden, vicdanından sökülüp atılamadığı vurgulandı. Türklere ait bazı batıl inançlar...

  13. Ayakkabının ters gelmesi hastalığa işarettir. Ocak ayının birinci günü görülen kimse sana iyi gelirse o yıl yaşarsın, iyi gelmezse hasta olursun. Cuma günü ana rahmine düşen çocuk bilgili olur. Pazartesi başlanan işler ağır gider.

    Ayakkabının ters gelmesi hastalığa işarettir. Ocak ayının birinci günü görülen kimse sana iyi gelirse o yıl yaşarsın, iyi gelmezse hasta olursun. Cuma günü ana rahmine düşen çocuk bilgili olur. Pazartesi başlanan işler ağır gider.

  14. Bir erkek iki kız arasından geçerse köse olur. Bir adam iki kadının arasından geçerse sözü geçmez. Odanın ışığını evin erkeği yakarsa o ev daima nur içerisinde ve bereketli olur. Kadının yolda erkeğin önünü kesmesi uğursuzluktur. Bir kadın iki erkeğin arasından geçerse çocuğu olmaz.

    Bir erkek iki kız arasından geçerse köse olur. Bir adam iki kadının arasından geçerse sözü geçmez. Odanın ışığını evin erkeği yakarsa o ev daima nur içerisinde ve bereketli olur. Kadının yolda erkeğin önünü kesmesi uğursuzluktur. Bir kadın iki erkeğin arasından geçerse çocuğu olmaz.

  15. Yarım çay içen kadın dul kalır. Ava gidecek kişinin önünden kadın geçerse avlanamaz. Bundan dolayı o kişi ava gitmekten vazgeçer. Ava giden kişinin arkasından karısı süpürge atar.

    Yarım çay içen kadın dul kalır. Ava gidecek kişinin önünden kadın geçerse avlanamaz. Bundan dolayı o kişi ava gitmekten vazgeçer. Ava giden kişinin arkasından karısı süpürge atar.

  16. El yıkanırken önce sağ elden başlamalı, önce sol elden başlamak uğursuzluk getirir. Çorap giyilirken ayağın Kıble'ye doğru uzatılması doğru değildir. Sağ avuç kaşınırsa para gelir, sol avuç kaşınırsa elden para çıkar.

    El yıkanırken önce sağ elden başlamalı, önce sol elden başlamak uğursuzluk getirir. Çorap giyilirken ayağın Kıble'ye doğru uzatılması doğru değildir. Sağ avuç kaşınırsa para gelir, sol avuç kaşınırsa elden para çıkar.

  17. Akşam tırnak kesilmez. Eğer akşam vakti tırnak kesiyorsanız onu saksı içine gömün çöpün içine atmayın. Akşam sakız çiğnenmez, akşam çiğnenen sakız ölü etidir. Hamile kadın aş ererken neye bakarsa doğacak çocuk ona benzeyecektir. Gece gizlice ay ışığında, gölgede yıkananlar ay gibi parlak olur.

    Akşam tırnak kesilmez. Eğer akşam vakti tırnak kesiyorsanız onu saksı içine gömün çöpün içine atmayın. Akşam sakız çiğnenmez, akşam çiğnenen sakız ölü etidir. Hamile kadın aş ererken neye bakarsa doğacak çocuk ona benzeyecektir. Gece gizlice ay ışığında, gölgede yıkananlar ay gibi parlak olur.