Yurdum İnsanından Şaşırtan Manzaralar

Yurdum insanı zekası ile şaşırtmaya devam ediyor

  1. Adana'da kapısı çıkarılan otomobille yolculuk yapan bir sürücü, kendisini tehlikeye atıp trafikte görenleri şaşırttı.

    Adana'da kapısı çıkarılan otomobille yolculuk yapan bir sürücü, kendisini tehlikeye atıp trafikte görenleri şaşırttı.

  2. Merkez Seyhan İlçesi Kıyıboyu Caddesi üzerinde genç yönetimindeki, bir sürücü kapısı olmayan otomobilin yolda hareket halinde olduğunu gören diğer sürücüler şaşırdı.

    Merkez Seyhan İlçesi Kıyıboyu Caddesi üzerinde genç yönetimindeki, bir sürücü kapısı olmayan otomobilin yolda hareket halinde olduğunu gören diğer sürücüler şaşırdı.

  3. Otomobilinin kapısı olmadan uzun süre yolculuk yapan sürücü, görüntülediğini fark edince ara sokaklara girerek gözden kayboldu.

    Otomobilinin kapısı olmadan uzun süre yolculuk yapan sürücü, görüntülediğini fark edince ara sokaklara girerek gözden kayboldu.

  4. DÜĞÜNDE ALTIN YERİNE iPHONE TAKTILAR!    Nevşehir'de telefon ticareti yapan 27 yaşındaki Osman Güneş'e düğününde arkadaşları, 10 adet iphone telefon taktı.

    DÜĞÜNDE ALTIN YERİNE iPHONE TAKTILAR! Nevşehir'de telefon ticareti yapan 27 yaşındaki Osman Güneş'e düğününde arkadaşları, 10 adet iphone telefon taktı.

  5. Arkadaşlarının kendi aralarında 'iphone Osman' dediği cep telefonu ticareti yapan Osman Güneş ile nişanlısı Gülnur Ekici'ın düğünü Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Tuzköy Köyü'nde yapıldı.

    Arkadaşlarının kendi aralarında 'iphone Osman' dediği cep telefonu ticareti yapan Osman Güneş ile nişanlısı Gülnur Ekici'ın düğünü Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Tuzköy Köyü'nde yapıldı.

  6. Düğüne gelen arkadaşları damada altın ya da para yerine iphone telefon taktı. Damada takılan iphone telefon sayısının 10'u bulması herkesi şaşırttı.

    Düğüne gelen arkadaşları damada altın ya da para yerine iphone telefon taktı. Damada takılan iphone telefon sayısının 10'u bulması herkesi şaşırttı.

  7. Damat Güneş arkadaşlarının takı olarak iphone telefon takmalarının kendisi için sürpriz olduğunu söylerken, gelin Gülnur Güneş de ''Çok şaşırdık, böyle bir şey beklemiyorduk. Herkese teşekkür ederiz, eşimin lakabına uygun bir tören oldu'' dedi.

    Damat Güneş arkadaşlarının takı olarak iphone telefon takmalarının kendisi için sürpriz olduğunu söylerken, gelin Gülnur Güneş de ''Çok şaşırdık, böyle bir şey beklemiyorduk. Herkese teşekkür ederiz, eşimin lakabına uygun bir tören oldu'' dedi.

  8. İTFAİYE ARACINI GELİN ARABASI YAPTI!    Manisa’nın Turgutlu ilçesinde itfaiye eri olarak görev yapan 28 yaşındaki Murat Yılmaz, düğününde itfaiye aracını, gelin arabası yaptı.

    İTFAİYE ARACINI GELİN ARABASI YAPTI! Manisa’nın Turgutlu ilçesinde itfaiye eri olarak görev yapan 28 yaşındaki Murat Yılmaz, düğününde itfaiye aracını, gelin arabası yaptı.

  9. Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu İtfaiye Amirliğinde görevli Murat Yılmaz (28), itfaiye aracını gelin arabası yaptı.

    Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu İtfaiye Amirliğinde görevli Murat Yılmaz (28), itfaiye aracını gelin arabası yaptı.

  10. İtfaiye aracını süsleyen Murat Yılmaz ve Cennet Kılıç (23) çifti, kendisine eşlik eden diğer araçlarla konvoy halinde ilçenin cadde ve sokaklarından geçti. Bu araçla düğün salonuna gelen çifti, mesai arkadaşları yalnız bırakmadı. Gelin arabası düğün salonundaki davetlilerin de ilgisini çekti.

    İtfaiye aracını süsleyen Murat Yılmaz ve Cennet Kılıç (23) çifti, kendisine eşlik eden diğer araçlarla konvoy halinde ilçenin cadde ve sokaklarından geçti. Bu araçla düğün salonuna gelen çifti, mesai arkadaşları yalnız bırakmadı. Gelin arabası düğün salonundaki davetlilerin de ilgisini çekti.

  11. Düğünlerinde güzel bir anı olarak iz bırakmak istediklerini belirten Murat Yılmaz, ”Mesleğim gereği neredeyse tüm mesaim itfaiye aracında geçiyor ve bu benim bir parçam oldu. Ömrümün sonuna kadar beraber olacağım bir kişi unutulmaz bir an yaşamak için aklıma böyle bir uygulama geldi. Mesleğimi düğünüme yansıtarak güzel anıya imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

    Düğünlerinde güzel bir anı olarak iz bırakmak istediklerini belirten Murat Yılmaz, ”Mesleğim gereği neredeyse tüm mesaim itfaiye aracında geçiyor ve bu benim bir parçam oldu. Ömrümün sonuna kadar beraber olacağım bir kişi unutulmaz bir an yaşamak için aklıma böyle bir uygulama geldi. Mesleğimi düğünüme yansıtarak güzel anıya imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

  12. Rize'de bir vatandaş köy yolu üzerinde ev yapmaya başladı.   <br>  Rize'nin Çayeli İlçesi Karaağaç Köyü'nde yaşayan Mehmet Demir (65), köylerine gelen ana yoldan 70 metre aşağıda olan evine kış aylarında ulaşım zorluğu yaşadığı için çareyi köy yolunun üzerine ev yapmakla buldu. Geçtiğimiz aylarda yağan kar yağışı sonrası evinden çıkmaya zorlanan Mehmet Demir, kış aylarının zorluğunu çekmemek için yol üzerinde ev yapmaya başladı.

    Rize'de bir vatandaş köy yolu üzerinde ev yapmaya başladı.
    Rize'nin Çayeli İlçesi Karaağaç Köyü'nde yaşayan Mehmet Demir (65), köylerine gelen ana yoldan 70 metre aşağıda olan evine kış aylarında ulaşım zorluğu yaşadığı için çareyi köy yolunun üzerine ev yapmakla buldu. Geçtiğimiz aylarda yağan kar yağışı sonrası evinden çıkmaya zorlanan Mehmet Demir, kış aylarının zorluğunu çekmemek için yol üzerinde ev yapmaya başladı.

  13. Başka yerlerde arazisinin olduğunu ancak köylerine gelen yola yakın olmadığı için böyle bir şeyi yaptığını açıklayan Demir "Şuandaki evim köyümüze gelen yoldan 70 metre aşağıda. Kış aylarında yola çıkmak çok zor oluyor. Onun için yol kenarına yakın bir ev yapmayı tercih ettim. Geçtiğimiz kış ayında ana yola çıkmak için 6 saat mücadele verdim. Yol içerisinde inşaata başladık, buradan köyümüze gelen geçen ile görüşüp konuşacağız'' dedi.

    Başka yerlerde arazisinin olduğunu ancak köylerine gelen yola yakın olmadığı için böyle bir şeyi yaptığını açıklayan Demir "Şuandaki evim köyümüze gelen yoldan 70 metre aşağıda. Kış aylarında yola çıkmak çok zor oluyor. Onun için yol kenarına yakın bir ev yapmayı tercih ettim. Geçtiğimiz kış ayında ana yola çıkmak için 6 saat mücadele verdim. Yol içerisinde inşaata başladık, buradan köyümüze gelen geçen ile görüşüp konuşacağız'' dedi.

  14. OĞLU İLE KENDİ EVİNİN ARASINDA ÜST GEÇİT YAPTIRDI    Adana'da bir kişi, daha kolay gidip gelmek için kendi evi ile oğlunun evi arasına üst geçit yaptırdı.

    OĞLU İLE KENDİ EVİNİN ARASINDA ÜST GEÇİT YAPTIRDI Adana'da bir kişi, daha kolay gidip gelmek için kendi evi ile oğlunun evi arasına üst geçit yaptırdı.

  15. Yüreğir ilçesinde kahvehane işletmeciliği yapan Necmettin Afşin (51) geçen oğlu Orhan Afşin'i (24) evlendirdi. Afşin, altı kahvehane olan 2 katlı evinin bulunduğu sokağın karşı tarafına da oğluna iki katlı ev yaptırdı.

    Yüreğir ilçesinde kahvehane işletmeciliği yapan Necmettin Afşin (51) geçen oğlu Orhan Afşin'i (24) evlendirdi. Afşin, altı kahvehane olan 2 katlı evinin bulunduğu sokağın karşı tarafına da oğluna iki katlı ev yaptırdı.

  16. Baba ile oğlun evini ortadan geçen sokak ayırıyordu. Evleri ayrı olsa da sürekli birbirlerine gidip gelen aileler, hem inip çıkmanın yorucu olması, hem de evin altında kahvehane bulunması nedeniyle soruna çözüm aradı.

    Baba ile oğlun evini ortadan geçen sokak ayırıyordu. Evleri ayrı olsa da sürekli birbirlerine gidip gelen aileler, hem inip çıkmanın yorucu olması, hem de evin altında kahvehane bulunması nedeniyle soruna çözüm aradı.

  17. Necmettin Afşin'in aklına evden eve üst geçit yapmak fikri geldi. Hemen ustalarla görüşen baba Afşin, fikrini hayata geçirmeye başladı. Afşin 3 bin lira harcayarak evden eve üst geçit yaptırdı. Şimdi Afşin ailesi fertleri çok daha rahat bir şekilde birbirlerine gidip gelebiliyorlar.

    Necmettin Afşin'in aklına evden eve üst geçit yapmak fikri geldi. Hemen ustalarla görüşen baba Afşin, fikrini hayata geçirmeye başladı. Afşin 3 bin lira harcayarak evden eve üst geçit yaptırdı. Şimdi Afşin ailesi fertleri çok daha rahat bir şekilde birbirlerine gidip gelebiliyorlar.

  18. 3 bin lira para harcayarak üst geçit yaptırdığını ancak buna değdiğini söyleyen Necmettin Afşin, "Oğlum ve gelinim hem yorulmasın hem de altta kahvehane olduğu için ulaşımı kolaylaştırmak isterken üst geçit yaptırma fikri doğdu. Kimseden örnek almadım kendim düşündüm ve yaptırdım. Şimdi çok güzel oldu" dedi.

    3 bin lira para harcayarak üst geçit yaptırdığını ancak buna değdiğini söyleyen Necmettin Afşin, "Oğlum ve gelinim hem yorulmasın hem de altta kahvehane olduğu için ulaşımı kolaylaştırmak isterken üst geçit yaptırma fikri doğdu. Kimseden örnek almadım kendim düşündüm ve yaptırdım. Şimdi çok güzel oldu" dedi.

  19. Orhan Afşin ise babasının kendisini ve eşini düşünerek üst geçit yaptırdığını ifade ederek, "Artık yorulmadan kolaylıkla birbirimize gidip geliyoruz. Baba çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. (İHA)

    Orhan Afşin ise babasının kendisini ve eşini düşünerek üst geçit yaptırdığını ifade ederek, "Artık yorulmadan kolaylıkla birbirimize gidip geliyoruz. Baba çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. (İHA)

  20. Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde otomobil tamirciliği yapan Emin Kırbaş, yakıtı biten araç sürücülerine ilginç bir yöntemle destek veriyor.

    Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde otomobil tamirciliği yapan Emin Kırbaş, yakıtı biten araç sürücülerine ilginç bir yöntemle destek veriyor.

  21. BU ANCAK TÜRKİYE'DE OLUR!    Motosikletinin direksiyon başına geçen Kırbaş, yolda kalan araçları ayağıyla iterek akaryakıt istasyonuna kadar götürüyor.

    BU ANCAK TÜRKİYE'DE OLUR! Motosikletinin direksiyon başına geçen Kırbaş, yolda kalan araçları ayağıyla iterek akaryakıt istasyonuna kadar götürüyor.

  22. Yakıt yüzünden yolda kalan ve kendisinden yardım isteyen araç sürücülerinin imdadına yetişen Emin Kırbaş, yolda kalan araca ayağını dayayıp, akaryakıt istasyonuna iterek götürüyor.

    Yakıt yüzünden yolda kalan ve kendisinden yardım isteyen araç sürücülerinin imdadına yetişen Emin Kırbaş, yolda kalan araca ayağını dayayıp, akaryakıt istasyonuna iterek götürüyor.

  23. "ÇİMLERE BASMADAN YAY GEÇİDİNDEN GEÇEBİLİRSİNİZ"  Bu yaya geçidinden geçebilirsiniz fakat çimlere basmamanız gerekiyor. Artık o nasıl olacaksa?

    "ÇİMLERE BASMADAN YAY GEÇİDİNDEN GEÇEBİLİRSİNİZ" Bu yaya geçidinden geçebilirsiniz fakat çimlere basmamanız gerekiyor. Artık o nasıl olacaksa?

  24. Karadeniz'in Ordu ilindeki bu yaya geçidi vatandaşları şaşırtıyor. Beyaz şeritli alanın ağaçlandırılmış kaldırıma çıktığı yolda, yayalar şerit çizilmemiş alandan karşıya geçmek zorunda kalıyor.

    Karadeniz'in Ordu ilindeki bu yaya geçidi vatandaşları şaşırtıyor. Beyaz şeritli alanın ağaçlandırılmış kaldırıma çıktığı yolda, yayalar şerit çizilmemiş alandan karşıya geçmek zorunda kalıyor.

  25. Türk insanı trafikte de korkmuyor  <br>Kamyon sürücüsü, kasasında yük ile birlikte taşıdığı otomobilin yarattığı tehlikeye aldırmadan yoluna devam etti.

    Türk insanı trafikte de korkmuyor
    Kamyon sürücüsü, kasasında yük ile birlikte taşıdığı otomobilin yarattığı tehlikeye aldırmadan yoluna devam etti.

  26. Kamyonun üzerine yüklenen başka bir kamyon adete kazaya davetiye çıkarıyor

    Kamyonun üzerine yüklenen başka bir kamyon adete kazaya davetiye çıkarıyor

  27. Kamyon üstünde taşınan iki kamyon karayolunda ilginç bir görüntü oluşturdu

    Kamyon üstünde taşınan iki kamyon karayolunda ilginç bir görüntü oluşturdu

  28. Standart yük taşıma sınırını aşan bir kamyon, 4 metre 20 santimlik su kanalının altından geçemeyince üstünde bulanan yükler boşaltıldı

    Standart yük taşıma sınırını aşan bir kamyon, 4 metre 20 santimlik su kanalının altından geçemeyince üstünde bulanan yükler boşaltıldı

  29. Diyarbakır-Batman Karayolu'nda aşırı yüklenen kamyon oluşturduğu tehlikeye aldırmadan yoluna devam etti.

    Diyarbakır-Batman Karayolu'nda aşırı yüklenen kamyon oluşturduğu tehlikeye aldırmadan yoluna devam etti.

  30. Aksaray-Adana karayolunda ev eşyası ile birlikte otomobilini de taşıyan kamyon trafikte ilginç görüntü oluşturdu

    Aksaray-Adana karayolunda ev eşyası ile birlikte otomobilini de taşıyan kamyon trafikte ilginç görüntü oluşturdu

  31. İskenderun-Arsuz karayolunda yol çizgilerini boyayan ekip, boyaların kurumasının ardından önlem olarak koydukları konileri ilginç bir yöntemle topladı

    İskenderun-Arsuz karayolunda yol çizgilerini boyayan ekip, boyaların kurumasının ardından önlem olarak koydukları konileri ilginç bir yöntemle topladı

  32. Üç tekerlekli bisiklette taşıdığı kanepenin üstüne çocuklarını oturtan bir baba objektife böyle yansıdı

    Üç tekerlekli bisiklette taşıdığı kanepenin üstüne çocuklarını oturtan bir baba objektife böyle yansıdı

  33. TIR'la taşınan amazon çadırları karayolunda ilginç görüntü oluşturdu

    TIR'la taşınan amazon çadırları karayolunda ilginç görüntü oluşturdu

  34. Kamyonun üzerine yüklenen başka bir kamyon adete kazaya davetiye çıkarıyor

    Kamyonun üzerine yüklenen başka bir kamyon adete kazaya davetiye çıkarıyor

  35. Minibüsün arkasına asılarak yolculuk yapan çocuklar tehlikeye aldırmadan kaçak olarak sürdürdükleri yolculuklarına devam ediyorlar

    Minibüsün arkasına asılarak yolculuk yapan çocuklar tehlikeye aldırmadan kaçak olarak sürdürdükleri yolculuklarına devam ediyorlar

  36. Aracının ön camı kırılan sürücü, yolu görebilmek için trafikte kafasını yan camdan çıkardı

    Aracının ön camı kırılan sürücü, yolu görebilmek için trafikte kafasını yan camdan çıkardı

  37. Hastalanan buzağıyı arabasının bagajında veterinere getiren bir çiftçi görenleri şaşkına çevirdi.

    Hastalanan buzağıyı arabasının bagajında veterinere getiren bir çiftçi görenleri şaşkına çevirdi.

  38. Samsun'da komyonet ile yeni aldıkları koltuk takımını taşıyan kişiler kamyonette koltuk takımına oturarak gitmeyi tercih ettiler

    Samsun'da komyonet ile yeni aldıkları koltuk takımını taşıyan kişiler kamyonette koltuk takımına oturarak gitmeyi tercih ettiler

  39. Ankara Dikmen Caddesi'nde hurdaya dönen aracı ile seyreden bir otomobil görenleri hayrete düşürdü

    Ankara Dikmen Caddesi'nde hurdaya dönen aracı ile seyreden bir otomobil görenleri hayrete düşürdü

  40. Van'da aşırı yükle yoluna devam eden bir taksi görenleri şaşırtıyor

    Van'da aşırı yükle yoluna devam eden bir taksi görenleri şaşırtıyor

  41. Kamyonete sığabilecek miktarda eşyayı otomobiline sığdıran sürücü görenleri şaşırttı.

    Kamyonete sığabilecek miktarda eşyayı otomobiline sığdıran sürücü görenleri şaşırttı.

  42. Karıştığı bir kaza sonrası kırılan camını naylonla kapatıp açtığı delikle önünü görmeye çalışan bir sürücü objektiflere böyle yansıdı.

    Karıştığı bir kaza sonrası kırılan camını naylonla kapatıp açtığı delikle önünü görmeye çalışan bir sürücü objektiflere böyle yansıdı.

  43. Mersin'de tüp kamyonunda taşınan tarım işçileri görenleri hayrete düşürüyor

    Mersin'de tüp kamyonunda taşınan tarım işçileri görenleri hayrete düşürüyor

  44. Adıyaman'da topladığı kasaları sebze haline motosikleti ile götüren bir sürücü ilginç görüntü oluşturdu.

    Adıyaman'da topladığı kasaları sebze haline motosikleti ile götüren bir sürücü ilginç görüntü oluşturdu.

  45. Artvin'de bir sürücü 1974 model Murat 124 marka otomobilinin bagajını ve üstünü kışın kullanacağı odun ile doldurarak yoluna devam etti

    Artvin'de bir sürücü 1974 model Murat 124 marka otomobilinin bagajını ve üstünü kışın kullanacağı odun ile doldurarak yoluna devam etti

  46. Antalya'nın Alanya ilçesi'nde arızalanan aracı ip bağlayarak motosiklet ile çeken kişi görenleri hayrete düşürdü

    Antalya'nın Alanya ilçesi'nde arızalanan aracı ip bağlayarak motosiklet ile çeken kişi görenleri hayrete düşürdü

  47. Kamyonetin kapalı kasasına binerek seyehat eden vatandaşların tehlikeli yolculuğu objektiflere böyle yansıdı.

    Kamyonetin kapalı kasasına binerek seyehat eden vatandaşların tehlikeli yolculuğu objektiflere böyle yansıdı.

  48. Topladıkları pamuk saplarını traktör ile taşıyan kadınlar ilginç görüntü oluşturdu.

    Topladıkları pamuk saplarını traktör ile taşıyan kadınlar ilginç görüntü oluşturdu.

  49. Erzurum Oltu'da yıllardır at biniciliği yapan Ergunhan Musaoğlu'nun karda bindiği atın ayakları hamlayınca ilginç bir yöntem uyguladı.

    Erzurum Oltu'da yıllardır at biniciliği yapan Ergunhan Musaoğlu'nun karda bindiği atın ayakları hamlayınca ilginç bir yöntem uyguladı.

  50. Ergunhan Musaoğlu şehir merkezine getirdiği oto yıkama merkezine getirerek soğuk suyla atın ayaklarını yıkattı. Öte yandan 7 yaşındaki Karador isimli atın soğuk havadan dolayı çene altındaki tüyleri nefes alışverişinden ötürü buz tutarken vücuduna sıkılan soğuk sudan hiçte rahatsız olmadığı gözlendi.

    Ergunhan Musaoğlu şehir merkezine getirdiği oto yıkama merkezine getirerek soğuk suyla atın ayaklarını yıkattı. Öte yandan 7 yaşındaki Karador isimli atın soğuk havadan dolayı çene altındaki tüyleri nefes alışverişinden ötürü buz tutarken vücuduna sıkılan soğuk sudan hiçte rahatsız olmadığı gözlendi.

  51. Musaoğlu, "Kar yağdığı günlerde atımızı çıkararak hamlığını almak üzere atımıza biniyoruz. Birkaç aydır binilmeyen Karador'a kar üstünde bindiğimiz için ön ayaklarında bir hamlık olduğu gördüm. Atın hamlığını almak için en güzel tedavi şekli, soğuk ve tazyikli suyla atın hamlanan ayaklarını yıkıyoruz. Genelde bu işlemde başarılı oluyoruz" dedi.

    Musaoğlu, "Kar yağdığı günlerde atımızı çıkararak hamlığını almak üzere atımıza biniyoruz. Birkaç aydır binilmeyen Karador'a kar üstünde bindiğimiz için ön ayaklarında bir hamlık olduğu gördüm. Atın hamlığını almak için en güzel tedavi şekli, soğuk ve tazyikli suyla atın hamlanan ayaklarını yıkıyoruz. Genelde bu işlemde başarılı oluyoruz" dedi.

  52. Çelik Kardeşler Oto Yıkama'da tazyikli suyla yıkamaya getiren Musaoğlu, oto yıkama çalışanları şaşkınlıkla karşıladı. Yıllardır araç yıkadığını dile getiren oto yıkamacı Muhammet Vergül , "Yıllardır oto yıkama işi yapıyorum. Bu güne kadar hep araç yıkadım. İlk kez bir at yıkıyorum" diyerek şaşkınlığını gizlemedi.

    Çelik Kardeşler Oto Yıkama'da tazyikli suyla yıkamaya getiren Musaoğlu, oto yıkama çalışanları şaşkınlıkla karşıladı. Yıllardır araç yıkadığını dile getiren oto yıkamacı Muhammet Vergül , "Yıllardır oto yıkama işi yapıyorum. Bu güne kadar hep araç yıkadım. İlk kez bir at yıkıyorum" diyerek şaşkınlığını gizlemedi.

  53. İstanbul'da dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

    İstanbul'da dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

  54. Yılın son gününde iş yerine gitmek isteyen vatandaşların bir kısmı yolda kaldı.

    Yılın son gününde iş yerine gitmek isteyen vatandaşların bir kısmı yolda kaldı.

  55. İstanbul'da bir esnaf iş yerinin önündeki karları temizledikten sonra kapısının önüne sofra tuzu döktü.

    İstanbul'da bir esnaf iş yerinin önündeki karları temizledikten sonra kapısının önüne sofra tuzu döktü.

  56. İstanbullu esnafın aldığı önlem objektiflere böyle yansıdı.

    İstanbullu esnafın aldığı önlem objektiflere böyle yansıdı.

  57. Zonguldak'ta ortaokul mezunu torna ustası, çocukluğunda hayalini kurduğu aracı yaklaşık 1 yıllık çaba sonucu kendi atölyesinde üretti.

    Zonguldak'ta ortaokul mezunu torna ustası, çocukluğunda hayalini kurduğu aracı yaklaşık 1 yıllık çaba sonucu kendi atölyesinde üretti.

  58. Torna ustası 42 yaşındaki Hasan Erol, atölyesinde tasarladığı mini kamyoneti yapmak için motosiklet motoru temin ederek hurdacılardan eski araç parçaları topladı.

    Torna ustası 42 yaşındaki Hasan Erol, atölyesinde tasarladığı mini kamyoneti yapmak için motosiklet motoru temin ederek hurdacılardan eski araç parçaları topladı.

  59. Kamyonetinin dışını atıl araç saclarından oluşturan Erol, "elektronik" tasarımı torpidoda hazırlayarak aracına yerleştirdi.

    Kamyonetinin dışını atıl araç saclarından oluşturan Erol, "elektronik" tasarımı torpidoda hazırlayarak aracına yerleştirdi.

  60. Erol, otomatik vitesli kamyonetine şifreyle motoru çalıştıran sistemin yanı sıra navigasyonun yer aldığı direksiyon, frenleme düğmesi ve gece karşıdan gelen araçların ışığına duyarlı otomatik kısa far yakan donanımı monte etti.

    Erol, otomatik vitesli kamyonetine şifreyle motoru çalıştıran sistemin yanı sıra navigasyonun yer aldığı direksiyon, frenleme düğmesi ve gece karşıdan gelen araçların ışığına duyarlı otomatik kısa far yakan donanımı monte etti.

  61. Sanayide aracıyla gezen Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Emek" adını verdiği mini kamyonetinin 450 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.

    Sanayide aracıyla gezen Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Emek" adını verdiği mini kamyonetinin 450 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.

  62. Saatte 60 kilometre hız yapabilen aracını görenlerin çok beğendiğini anlatan Erol, "Küçükken oyuncak alamadığımız için telden farklı araçlar yapıyordum. O dönemlerden itibaren bir araç yapmak içimde tutkuydu. Atölyemdeki çalışmalarla bunu başardım. Atıl malzemeler kullandığım için yaklaşık 2 bin liraya kamyonetimi tamamladım" diye konuştu.

    Saatte 60 kilometre hız yapabilen aracını görenlerin çok beğendiğini anlatan Erol, "Küçükken oyuncak alamadığımız için telden farklı araçlar yapıyordum. O dönemlerden itibaren bir araç yapmak içimde tutkuydu. Atölyemdeki çalışmalarla bunu başardım. Atıl malzemeler kullandığım için yaklaşık 2 bin liraya kamyonetimi tamamladım" diye konuştu.

  63. Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Küçükgüzel köyünün muhtarı Mehmet Keleş, "alkollü kişilerin geçiş güzergahı haline geldiği" gerekçesiyle köyden Kılıçkaya Baraj Gölü'ne giden stabilize yolu her gün saat 20.00'den sabah 07.00'ye kadar demir bariyerle kapatıyor

    Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Küçükgüzel köyünün muhtarı Mehmet Keleş, "alkollü kişilerin geçiş güzergahı haline geldiği" gerekçesiyle köyden Kılıçkaya Baraj Gölü'ne giden stabilize yolu her gün saat 20.00'den sabah 07.00'ye kadar demir bariyerle kapatıyor

  64. Suşehri ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 15 haneli Küçükgüzel köyünün muhtarı Mehmet Keleş, köyde yaşayanların huzur ve güvenliği için ilginç bir uygulama başlattı. Kılıçkaya Baraj Gölü kıyısında alkol aldıktan sonra araçla dönenlerin köyden geçen stabilize yolu kullanırken köy sakinlerine rahatsızlık vermesi üzerine Keleş, yolu akşamları kapatmak için demir bariyer yaptırdı.

    Suşehri ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 15 haneli Küçükgüzel köyünün muhtarı Mehmet Keleş, köyde yaşayanların huzur ve güvenliği için ilginç bir uygulama başlattı. Kılıçkaya Baraj Gölü kıyısında alkol aldıktan sonra araçla dönenlerin köyden geçen stabilize yolu kullanırken köy sakinlerine rahatsızlık vermesi üzerine Keleş, yolu akşamları kapatmak için demir bariyer yaptırdı.

  65. Keleş, köyün huzur ve güvenliği için her gün saat 20.00'den sabah saat 07.00'ye kadar bariyeri indirip kilitleyerek geçişi engelliyor. Keleş, bariyerin olduğu yere yolun saat 20.00'den sonra kapalı olduğunu belirten bir levha da koyuyor.

    Keleş, köyün huzur ve güvenliği için her gün saat 20.00'den sabah saat 07.00'ye kadar bariyeri indirip kilitleyerek geçişi engelliyor. Keleş, bariyerin olduğu yere yolun saat 20.00'den sonra kapalı olduğunu belirten bir levha da koyuyor.

  66. Muhtar Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Köyümüzün içerisinden geçen yol, özellikle baraj gölü kenarına giden piknikçilerin güzergahı olarak kullanılıyor. Akşam saatlerinde özellikle içki içenlerin uğrak yerleri haline geldiği için bu da bizleri rahatsız etmeye başladı. Söz konusu kişiler köyden geçerken rahatsız oluyoruz. Ben de bu nedenle akşam saat 20.00'de bariyeri kapatıyorum ve kilitliyorum, saat 07.00 sularında ise tekrar açıyorum" diye konuştu. Köylerinin çok eski bir yerleşim yeri olduğunu anlatan Keleş, köyün güzelleşmesi için elinden geleni yaptığını belirtti.

    Muhtar Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Köyümüzün içerisinden geçen yol, özellikle baraj gölü kenarına giden piknikçilerin güzergahı olarak kullanılıyor. Akşam saatlerinde özellikle içki içenlerin uğrak yerleri haline geldiği için bu da bizleri rahatsız etmeye başladı. Söz konusu kişiler köyden geçerken rahatsız oluyoruz. Ben de bu nedenle akşam saat 20.00'de bariyeri kapatıyorum ve kilitliyorum, saat 07.00 sularında ise tekrar açıyorum" diye konuştu. Köylerinin çok eski bir yerleşim yeri olduğunu anlatan Keleş, köyün güzelleşmesi için elinden geleni yaptığını belirtti.

  67. Köye çocuk oyun parkları kurdurduğunu, keklik, sülün, tavus kuşunun da bulunduğu "hayvanat bahçesi" yaptığını anlatan Keleş, "Amacım, köyüme hizmet etmektir. Yaklaşık 29 yıldır köyün muhtarlık görevini yapıyorum. Bu nedenle köyümün güvenliği ve huzuru için bu uygulamayı başlattım" ifadelerini kullandı.

    Köye çocuk oyun parkları kurdurduğunu, keklik, sülün, tavus kuşunun da bulunduğu "hayvanat bahçesi" yaptığını anlatan Keleş, "Amacım, köyüme hizmet etmektir. Yaklaşık 29 yıldır köyün muhtarlık görevini yapıyorum. Bu nedenle köyümün güvenliği ve huzuru için bu uygulamayı başlattım" ifadelerini kullandı.

  68. Bazı kişilerin yolu kapattığı için kendisine kızdığını dile getiren Keleş, huzur ve güvenliği sağlamak için buna mecbur olduğunu sözlerine ekledi.

    Bazı kişilerin yolu kapattığı için kendisine kızdığını dile getiren Keleş, huzur ve güvenliği sağlamak için buna mecbur olduğunu sözlerine ekledi.

  69. YURDUM İNSANININ SON İCADI 'TANK'  Konya'da bir işçi, tamamı hurda parçalardan oluşan ve görünümüyle tankı anımsatan 10 kişi kapasiteli paletli araç yaptı.

    YURDUM İNSANININ SON İCADI 'TANK' Konya'da bir işçi, tamamı hurda parçalardan oluşan ve görünümüyle tankı anımsatan 10 kişi kapasiteli paletli araç yaptı.

  70. Yerli otomobil üretiminin konuşulduğu bugünlerde, elektrik dağıtım şirketinde çalışan Özgür Balcı (34), bölgede geçen çetin kış koşullarında ulaşımı sağlaması için arazi taşıtı tasarladı.

    Yerli otomobil üretiminin konuşulduğu bugünlerde, elektrik dağıtım şirketinde çalışan Özgür Balcı (34), bölgede geçen çetin kış koşullarında ulaşımı sağlaması için arazi taşıtı tasarladı.

  71. Arkadaşlarının da desteğiyle üç ay gibi kısa sürede "Kardelen" adlı aracı ortaya çıkaran Balcı, aracının tam donanımı için destek bekliyor.

    Arkadaşlarının da desteğiyle üç ay gibi kısa sürede "Kardelen" adlı aracı ortaya çıkaran Balcı, aracının tam donanımı için destek bekliyor.

  72. Aracın tasarımının kendisine ait olduğunu belirten Balcı, "Hazır gelip de monte ettiğimiz hiçbir parça yok. Hepsi çıkma parçalardan oluşuyor" dedi.

    Aracın tasarımının kendisine ait olduğunu belirten Balcı, "Hazır gelip de monte ettiğimiz hiçbir parça yok. Hepsi çıkma parçalardan oluşuyor" dedi.

  73. Yurdum insanından bazen güldüren bazen de zekasına hayran bıraktıran kareler...

    Yurdum insanından bazen güldüren bazen de zekasına hayran bıraktıran kareler...

  74. Aydın'da lüks duraklar büyük ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesi, Efeler ilçesinde şehiriçi minibüs duraklarını, cumhuriyetin ilk yıllarındaki konsepte uygun şekilde yeniden dizayn edildi.

    Aydın'da lüks duraklar büyük ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesi, Efeler ilçesinde şehiriçi minibüs duraklarını, cumhuriyetin ilk yıllarındaki konsepte uygun şekilde yeniden dizayn edildi.

  75. Halk otobüsünü gelin arabası yaptılar!

    Halk otobüsünü gelin arabası yaptılar!

  76. Rize&#8217;deki bir plazanın terasında bulunan cafeyi işleten Özay Topuk, yaz aylarındaki bar ihtiyacını karşılamak için 11. kata minibüs çıkardı.

    Rize’deki bir plazanın terasında bulunan cafeyi işleten Özay Topuk, yaz aylarındaki bar ihtiyacını karşılamak için 11. kata minibüs çıkardı.

  77. Topuk, &#8220;11. kata çıkışına kadar bize maliyeti 15 bin TL&#8217;yi buldu. Bar sayesinde müşteri sayımızda artış oldu&#8221; diye konuştu

    Topuk, “11. kata çıkışına kadar bize maliyeti 15 bin TL’yi buldu. Bar sayesinde müşteri sayımızda artış oldu” diye konuştu

  78. İlginç yapılarıyla sık sık gündeme gelen Rize&#8217;de 35 metrelik ağacın üstüne yapılan ancak merdiveni kısa kalan ev ile kapısı balkona değil boşluğa açılan ev dikkat çekiyor.

    İlginç yapılarıyla sık sık gündeme gelen Rize’de 35 metrelik ağacın üstüne yapılan ancak merdiveni kısa kalan ev ile kapısı balkona değil boşluğa açılan ev dikkat çekiyor.

  79. Rize&#8217;nin Pazar İlçesi Yücehisan Köyü&#8217;nde Ali Bal&#8217;a ait iki katlı binanın 2. katında bulunan kapı balkona değil boşluğa açılıyor.

    Rize’nin Pazar İlçesi Yücehisan Köyü’nde Ali Bal’a ait iki katlı binanın 2. katında bulunan kapı balkona değil boşluğa açılıyor.

  80. Bal&#8217;ın kızı Yıldız Can Bal, kapının hikâyesini, &#8220;Dedem bu evi yaptığı sırada bu kapının açıldığı bölümde geniş bir balkon planlamıştı. Ancak evin giriş kısmında geniş bir bahçe oluşturulunca balkondan vazgeçildi. Bu kapı böyle kaldı&#8221; diye anlattı.

    Bal’ın kızı Yıldız Can Bal, kapının hikâyesini, “Dedem bu evi yaptığı sırada bu kapının açıldığı bölümde geniş bir balkon planlamıştı. Ancak evin giriş kısmında geniş bir bahçe oluşturulunca balkondan vazgeçildi. Bu kapı böyle kaldı” diye anlattı.

  81. BALKONA DEĞİL BOŞLUĞA AÇILAN KAPI  Rize&#8217;nin Hemşin İlçesi&#8217;ne bağlı Çamlıtepe Köyü&#8217;nde de Sezai Yüce, yaklaşık 35 metrelik bir çam ağacının 30. metresine balkonu da olan bir ağaç ev yaptı.

    BALKONA DEĞİL BOŞLUĞA AÇILAN KAPI Rize’nin Hemşin İlçesi’ne bağlı Çamlıtepe Köyü’nde de Sezai Yüce, yaklaşık 35 metrelik bir çam ağacının 30. metresine balkonu da olan bir ağaç ev yaptı.

  82. Ancak Yüce, eve çıkmak için sadece 10 metrelik merdiven yapınca kalan 25 metrelik kısmı tırmanmak zorunda kalıyor.

    Ancak Yüce, eve çıkmak için sadece 10 metrelik merdiven yapınca kalan 25 metrelik kısmı tırmanmak zorunda kalıyor.

  83. İŞTE YURDUM İNSANININ ŞAŞIRTAN MANZARALARI

    İŞTE YURDUM İNSANININ ŞAŞIRTAN MANZARALARI

  84. Elazığ'da babasını kırmayan iş adamı Faruk Yıldırım, Ferrari marka lüks otomobili ile boru taşıdı.

    Elazığ'da babasını kırmayan iş adamı Faruk Yıldırım, Ferrari marka lüks otomobili ile boru taşıdı.

  85. 33 yaşındaki iş adamı Faruk Yıldırım Almanya'dan memleketi Elazığ'a Ferrari'siyle geldi. Tatilini geçirdiği Elazığ'da Ferrari'yle üç metrelik su borusunu taşırken fotoğraflanıp sosyal medyaya atılması sosyal medya da ilgi odağı oldu.

    33 yaşındaki iş adamı Faruk Yıldırım Almanya'dan memleketi Elazığ'a Ferrari'siyle geldi. Tatilini geçirdiği Elazığ'da Ferrari'yle üç metrelik su borusunu taşırken fotoğraflanıp sosyal medyaya atılması sosyal medya da ilgi odağı oldu.

  86. Rize'de Taşlıdere üzerinde 60 metre uzunluğundaki asma köprü, yapımı devam eden duble yol inşaatı kapsamındaki istinat duvarı ile ikiye bölününce, ortaya ilginç bir görüntü çıktı

    Rize'de Taşlıdere üzerinde 60 metre uzunluğundaki asma köprü, yapımı devam eden duble yol inşaatı kapsamındaki istinat duvarı ile ikiye bölününce, ortaya ilginç bir görüntü çıktı

  87. Rize- Güneysu duble karayolu inşaatı nedeniyle Akarsu Köyü'nde yol genişletme ve istinat duvarı yapımına başlandı.

    Rize- Güneysu duble karayolu inşaatı nedeniyle Akarsu Köyü'nde yol genişletme ve istinat duvarı yapımına başlandı.

  88. Taşlıdere üzerinde 60 metre uzunluğundaki asma köprü duble yol kapsamında yapılan istinat duvarı ile ortadan ikiye bölündü.

    Taşlıdere üzerinde 60 metre uzunluğundaki asma köprü duble yol kapsamında yapılan istinat duvarı ile ortadan ikiye bölündü.

  89. Köylüler şimdi asma köprüden karşıdan karşıya geçerken duvarın üzerinden atlamak zorunda kalıyor. Köy muhtarlığı durumu Karayolları Rize 103'üncü Şube Şefliğine bildirerek önlem alınmasını istedi.

    Köylüler şimdi asma köprüden karşıdan karşıya geçerken duvarın üzerinden atlamak zorunda kalıyor. Köy muhtarlığı durumu Karayolları Rize 103'üncü Şube Şefliğine bildirerek önlem alınmasını istedi.

  90. Vatandaşlar ise istinat duvarının yapılışı sırasında önlem alınması gerektiğini belirterek ortaya çıkan manzara karşısında kendilerinin de şaşırdığını söylediler.

    Vatandaşlar ise istinat duvarının yapılışı sırasında önlem alınması gerektiğini belirterek ortaya çıkan manzara karşısında kendilerinin de şaşırdığını söylediler.

  91. Çalışmalar sonunda istinat duvarı ile bölünen dere yatağının bir kısmı doldurularak yeni duble yolda kullanılacak. Dere yatağı ise istinat duvarını diğer bölümüne alınmış durumda.

    Çalışmalar sonunda istinat duvarı ile bölünen dere yatağının bir kısmı doldurularak yeni duble yolda kullanılacak. Dere yatağı ise istinat duvarını diğer bölümüne alınmış durumda.

  92. Yol çalışmaları tamamlandığı zaman köprünün yol tarafında kalan kısmı da ortadan kalkacak.

    Yol çalışmaları tamamlandığı zaman köprünün yol tarafında kalan kısmı da ortadan kalkacak.

  93. Küçük esnafın Alışveriş Merkezleri karşısında korunmamasına isyan eden Bursalı pastacı, işyerinin girişine, "Bu işyerine siyasiler ve oda başkanları giremez" yazısını asarak protesto yapıyor.

    Küçük esnafın Alışveriş Merkezleri karşısında korunmamasına isyan eden Bursalı pastacı, işyerinin girişine, "Bu işyerine siyasiler ve oda başkanları giremez" yazısını asarak protesto yapıyor.

  94. Yeşil Caddesi'nin 31 yıllık esnaflarından Yüksel Cihan, dükkanına astığı yazı ile dikkatleri üzerine topladı.

    Yeşil Caddesi'nin 31 yıllık esnaflarından Yüksel Cihan, dükkanına astığı yazı ile dikkatleri üzerine topladı.

  95. Zonguldak'ta, 65 yaşındaki Nevzat Topçuoğlu, işlettiği kahvehanenin girişine, 'Grip olan kahvehaneye gelmesin' yazısı asarak, hastalığın müşterilerine bulaşmaması için önlem aldı.

    Zonguldak'ta, 65 yaşındaki Nevzat Topçuoğlu, işlettiği kahvehanenin girişine, 'Grip olan kahvehaneye gelmesin' yazısı asarak, hastalığın müşterilerine bulaşmaması için önlem aldı.

  96. İncivez Mahallesi'nde 4 yıldır kahvehane işleten Nevzat Topçuoğlu, son günlerde mahallede ve çevresinde grip hastalığının yaygınlaşması üzerine hazırladığı, 'Grip olan kahvehaneye gelmesin' yazısını işyerinin girişine astı.

    İncivez Mahallesi'nde 4 yıldır kahvehane işleten Nevzat Topçuoğlu, son günlerde mahallede ve çevresinde grip hastalığının yaygınlaşması üzerine hazırladığı, 'Grip olan kahvehaneye gelmesin' yazısını işyerinin girişine astı.

  97. Topçuoğlu, "Burası mahalle kahvesi. Ve mahallede hemen hemen herkes grip olmuş durumda. Buraya sürekli gelen müşterilerimin de çoğu aynı şekilde grip. Bu yüzden bu yazıyı asmak zorunda kaldım. Grip olanlar bu yazıyı görünce içeriye girmiyor.

    Topçuoğlu, "Burası mahalle kahvesi. Ve mahallede hemen hemen herkes grip olmuş durumda. Buraya sürekli gelen müşterilerimin de çoğu aynı şekilde grip. Bu yüzden bu yazıyı asmak zorunda kaldım. Grip olanlar bu yazıyı görünce içeriye girmiyor.

  98. Dışarıda çay içip gidiyorlar. Bu, salgının diğer müşterilerime bulaşmaması için aldığım bir önlem. Grip hastalığı da özellikle yaşlı insanları çok etkiliyor. İnsanlar bilinçlensin. Hastalığı taşıyan, hastalığı atlattıktan sonra evinden çıksın" dedi.

    Dışarıda çay içip gidiyorlar. Bu, salgının diğer müşterilerime bulaşmaması için aldığım bir önlem. Grip hastalığı da özellikle yaşlı insanları çok etkiliyor. İnsanlar bilinçlensin. Hastalığı taşıyan, hastalığı atlattıktan sonra evinden çıksın" dedi.

  99. Bursa'nın İznik İlçesi'nde, 5 ay evli kaldıktan sonra boşanma davası açan 26 yaşındaki Hasan A., adliye binasına aracının arkasına 'Boşanıyorum, çok mutluyum' yazdırdığı otomobille geldi.

    Bursa'nın İznik İlçesi'nde, 5 ay evli kaldıktan sonra boşanma davası açan 26 yaşındaki Hasan A., adliye binasına aracının arkasına 'Boşanıyorum, çok mutluyum' yazdırdığı otomobille geldi.

  100. Dava için İznik'e gelen Hasan A. bir çiçekçide otomobilini gelin arabası gibi süsleterek arkasına 'Boşanıyorum, çok mutluyum' yazdırdı. Bu araçla adliyeye giden Hasan A. ile 5 ay evli kaldığı N.A. tek celsede boşandı.

    Dava için İznik'e gelen Hasan A. bir çiçekçide otomobilini gelin arabası gibi süsleterek arkasına 'Boşanıyorum, çok mutluyum' yazdırdı. Bu araçla adliyeye giden Hasan A. ile 5 ay evli kaldığı N.A. tek celsede boşandı.

  101. Malatya-Adıyaman Karayolu'nun Suçatı mevkiin de seyir halindeki bir araçtan çekilen görüntüde, bir otomobilin üzerine yerleştirilerek taşınan mermer mezar görenleri şaşırttı.

    Malatya-Adıyaman Karayolu'nun Suçatı mevkiin de seyir halindeki bir araçtan çekilen görüntüde, bir otomobilin üzerine yerleştirilerek taşınan mermer mezar görenleri şaşırttı.

  102. Otomobilin üzerinde taşınan mezar karısında görenler, "Mezar yola düşmüş" esprisini yaptılar.

    Otomobilin üzerinde taşınan mezar karısında görenler, "Mezar yola düşmüş" esprisini yaptılar.

  103. SU AKMAYINCA... Karadeniz'den Edirne'nin Uzunköprü ilçesine taşınan Arabacı ailesi, ilçede 10 gündür su akmadığı için çamaşırlarını yıkayamayınca ilginç çözüm üretti.

    SU AKMAYINCA... Karadeniz'den Edirne'nin Uzunköprü ilçesine taşınan Arabacı ailesi, ilçede 10 gündür su akmadığı için çamaşırlarını yıkayamayınca ilginç çözüm üretti.

  104. Karadenizli aile çamaşır makinesini evin bahçesinde bulunan kuyuya bağlayarak mahallenin çamaşırlarını yıkamaya başladı.

    Karadenizli aile çamaşır makinesini evin bahçesinde bulunan kuyuya bağlayarak mahallenin çamaşırlarını yıkamaya başladı.

  105. Karpuzları gazete kağıdıyla güneşten koruyor<br>  Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde çiftçilik yapan Mithat Soylu, 50 dönüm tarlasında ekili karpuzları güneşten korumak için tek tek gazete kağıdına sardırdı.

    Karpuzları gazete kağıdıyla güneşten koruyor
    Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde çiftçilik yapan Mithat Soylu, 50 dönüm tarlasında ekili karpuzları güneşten korumak için tek tek gazete kağıdına sardırdı.

  106. Bu önlem sayesinde daha rahat ettiğini belirten Soylu, "Hem üretici olarak ben rahat ediyorum hem de pazarlamasını yapan arkadaşlar karpuzlarımı sıkıntı çekmeden gönül rahatlığıyla satabiliyorlar. Bütün çiftçi arkadaşlarıma da bunu öneriyorum." dedi.

    Bu önlem sayesinde daha rahat ettiğini belirten Soylu, "Hem üretici olarak ben rahat ediyorum hem de pazarlamasını yapan arkadaşlar karpuzlarımı sıkıntı çekmeden gönül rahatlığıyla satabiliyorlar. Bütün çiftçi arkadaşlarıma da bunu öneriyorum." dedi.

  107. Gaziantep&#8217;te bir evin çatısına kurulan konteyner evler mültecilere kiralandı. Şahinbey ilçesine bağlı İnönü Caddesi'nde bulunan bir evin çatısına kurulan 3 tane konteyner içerisinde Suriyeliler yaşıyor.

    Gaziantep’te bir evin çatısına kurulan konteyner evler mültecilere kiralandı. Şahinbey ilçesine bağlı İnönü Caddesi'nde bulunan bir evin çatısına kurulan 3 tane konteyner içerisinde Suriyeliler yaşıyor.

  108. Bina sahibinin çatıya koyduğu konteynerlerin bir tanesini Suriyelilere 600 liraya kiraya verdiği öğrenildi.

    Bina sahibinin çatıya koyduğu konteynerlerin bir tanesini Suriyelilere 600 liraya kiraya verdiği öğrenildi.

  109. İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, alt yapı hizmetlerinin bulunmadığı kırsal, dağlık bölgede hayvancılık yapanlara ve çobanlara güneş enerjisinden elektrik üreten sistemi hayata geçirdi.

    İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, alt yapı hizmetlerinin bulunmadığı kırsal, dağlık bölgede hayvancılık yapanlara ve çobanlara güneş enerjisinden elektrik üreten sistemi hayata geçirdi.

  110. Yerine göre yerleşik, yerine göre ise seyyar olarak eşek sırtında da taşınabilen sistem sayesinde çobanlar cep telefonlarını, diz üstü bilgisayarını şarj edip radyo dinleyebiliyor, elektriğin her türlü nimetinden faydalanabiliyor.

    Yerine göre yerleşik, yerine göre ise seyyar olarak eşek sırtında da taşınabilen sistem sayesinde çobanlar cep telefonlarını, diz üstü bilgisayarını şarj edip radyo dinleyebiliyor, elektriğin her türlü nimetinden faydalanabiliyor.

  111. Kocaeli&#8217;nin Gebze İlçesi&#8217;nde, inşaatı birkaç ay önce biten 5 katlı bir apartman, yanında başlatılan yeni inşaatın temel kazısı nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

    Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde, inşaatı birkaç ay önce biten 5 katlı bir apartman, yanında başlatılan yeni inşaatın temel kazısı nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

  112. Durumu fark eden müteahhit, apartmanın yan yatmaması için çareyi 2 vincin kollarını binanın duvarına destek yapmakla buldu.

    Durumu fark eden müteahhit, apartmanın yan yatmaması için çareyi 2 vincin kollarını binanın duvarına destek yapmakla buldu.

  113. Birçok yerinde çatlaklar oluşmasına rağmen gidecek yerleri olmadığı için apartmanın ilk 3 katında yaşayanlar olması dikkat çekti.

    Birçok yerinde çatlaklar oluşmasına rağmen gidecek yerleri olmadığı için apartmanın ilk 3 katında yaşayanlar olması dikkat çekti.

  114. ÖLÜME MEYDAN OKUYANLAR!  Adana'da hayrete düşüren görüntüler kameraya yansıdı.Baba küçük kızını omuzuna alıp bisiklet sürdü.

    ÖLÜME MEYDAN OKUYANLAR! Adana'da hayrete düşüren görüntüler kameraya yansıdı.Baba küçük kızını omuzuna alıp bisiklet sürdü.

  115. Olay , Merkez Seyhan ilçesine bağlı Baraj Yolu Caddesi'nde meydana geldi.Bir kişi çocuğu olduğu iddia edilen küçük kızı omuzlarına alarak bisiklet sürdü.

    Olay , Merkez Seyhan ilçesine bağlı Baraj Yolu Caddesi'nde meydana geldi.Bir kişi çocuğu olduğu iddia edilen küçük kızı omuzlarına alarak bisiklet sürdü.

  116. Küçük kız çocuğu ise babasının sadece saçından tutarak tutunmaya çalıştı. Baba tehlikeye aldırmadan sürücülerin şaşkın bakışları arasında yoluna devam etti. Kaza tehlikesi de atlatan baba basın mensubunun "Kızınız böyle düşmez mi" sorusuna sadece güldü.

    Küçük kız çocuğu ise babasının sadece saçından tutarak tutunmaya çalıştı. Baba tehlikeye aldırmadan sürücülerin şaşkın bakışları arasında yoluna devam etti. Kaza tehlikesi de atlatan baba basın mensubunun "Kızınız böyle düşmez mi" sorusuna sadece güldü.

  117. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bir turistik tesis işletmesinin önündeki elektrik direğinden yapılan minare ilgi çekiyor.

    Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bir turistik tesis işletmesinin önündeki elektrik direğinden yapılan minare ilgi çekiyor.

  118. Tesisin yan tarafındaki bahçede atıl durumda bulunan elektrik direğine araba lastiklerini geçirip LED ışığıyla donatan ve minare şeklini veren işletme sahibi, daha sonra 200 metre ötedeki ahşap mescidi de buraya taşıdı.

    Tesisin yan tarafındaki bahçede atıl durumda bulunan elektrik direğine araba lastiklerini geçirip LED ışığıyla donatan ve minare şeklini veren işletme sahibi, daha sonra 200 metre ötedeki ahşap mescidi de buraya taşıdı.

  119. Tesis işletmecisi Yaşar Çavuşoğlu, "Burada bir elektrik direği vardı. Mescidi taşıdık buraya ve direği de minare olarak değerlendirdik. Laz olduğumuz için biraz tabii Laz işi oldu." dedi

    Tesis işletmecisi Yaşar Çavuşoğlu, "Burada bir elektrik direği vardı. Mescidi taşıdık buraya ve direği de minare olarak değerlendirdik. Laz olduğumuz için biraz tabii Laz işi oldu." dedi

  120. Minarenin şerefesini araba lastiğinden yaptıkları için gelen geçenin ilgisini çektiğini de söyleyen Çavuşoğlu, "Şerefeyi araba lastiklerinden yaptık. Maliyetsiz, güzel bir şey oldu." diye konuştu

    Minarenin şerefesini araba lastiğinden yaptıkları için gelen geçenin ilgisini çektiğini de söyleyen Çavuşoğlu, "Şerefeyi araba lastiklerinden yaptık. Maliyetsiz, güzel bir şey oldu." diye konuştu

  121. Karadeniz Bölgesi'nde görmeye alıştığımız olayların son örneği bu kez Kayseri'de yaşandı. Kayseri'nin Akkışla ilçesinde Hükümet Konağı'na yapılan ek bina inşaatının ikinci katına çıkan merdivenler kapıya değil pencereye çıkıyor.

    Karadeniz Bölgesi'nde görmeye alıştığımız olayların son örneği bu kez Kayseri'de yaşandı. Kayseri'nin Akkışla ilçesinde Hükümet Konağı'na yapılan ek bina inşaatının ikinci katına çıkan merdivenler kapıya değil pencereye çıkıyor.

  122. Görünlerin şanşkınlığını gizleyemediği binanın ilk planlarında son halinde pencere olan yerinde kapı olduğu ancak daha sonra planda değişiklik yapıldığı öğrenildi.

    Görünlerin şanşkınlığını gizleyemediği binanın ilk planlarında son halinde pencere olan yerinde kapı olduğu ancak daha sonra planda değişiklik yapıldığı öğrenildi.

  123. Muğla'da ahşap çatının kamyonla taşınması ilginç bir görüntü oluşturdu.

    Muğla'da ahşap çatının kamyonla taşınması ilginç bir görüntü oluşturdu.

  124. Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde bir kişi çocukları otomobilinin bagajında taşıdı. Bu tehlikeli yolculuğu bir vatandaş cep telefonuyla fotoğrafladı.

    Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde bir kişi çocukları otomobilinin bagajında taşıdı. Bu tehlikeli yolculuğu bir vatandaş cep telefonuyla fotoğrafladı.

  125. İskenderun'un en işlek yollarından biri olan Adana-İskenderun-Hatay karayoluna seyir halinde olan plakası alınamayan bir otomobilin bagajındaki 4 çocuk görenleri hayrete düşürdü.

    İskenderun'un en işlek yollarından biri olan Adana-İskenderun-Hatay karayoluna seyir halinde olan plakası alınamayan bir otomobilin bagajındaki 4 çocuk görenleri hayrete düşürdü.

  126. 5-7 yaşlarında olduğu tahmin edilen 4 çocuk bagajda sıkışmış ve ayaklarını bagajın dışına sarkıtmış bir şekilde seyahat ederken tehlikeye davetiye çıkaran bu durum yolda seyir halindeki bir başka vatandaş tarafından fotoğraflandı.

    5-7 yaşlarında olduğu tahmin edilen 4 çocuk bagajda sıkışmış ve ayaklarını bagajın dışına sarkıtmış bir şekilde seyahat ederken tehlikeye davetiye çıkaran bu durum yolda seyir halindeki bir başka vatandaş tarafından fotoğraflandı.

  127. Muş'ta Sibirya soğuklarından korunmak isteyen Hüseyin Arme, akrabalarıyla birlikte yaşadıkları beş katlı apartmanın üç katını naylonla kapladı.

    Muş'ta Sibirya soğuklarından korunmak isteyen Hüseyin Arme, akrabalarıyla birlikte yaşadıkları beş katlı apartmanın üç katını naylonla kapladı.

  128. Şiddetli soğuklara karşı önlem için önce internetten araştırma yaptığını söyleyen 45 yaşındaki beş çocuk babası Hüseyin Arme, çözümü ailece oturdukları binayı naylonla kaplamakta buldu.

    Şiddetli soğuklara karşı önlem için önce internetten araştırma yaptığını söyleyen 45 yaşındaki beş çocuk babası Hüseyin Arme, çözümü ailece oturdukları binayı naylonla kaplamakta buldu.

  129. Karşıyaka Mahallesi'ndeki apartmanda babası, çocukları ve kardeşleriyle yaşadıklarını kaydeden Arme, "Binayı tek parça naylonla tamamen kaplamak istedik. Ancak 12 metre genişliğinde 40 metre boyunda naylon bulabildik.

    Karşıyaka Mahallesi'ndeki apartmanda babası, çocukları ve kardeşleriyle yaşadıklarını kaydeden Arme, "Binayı tek parça naylonla tamamen kaplamak istedik. Ancak 12 metre genişliğinde 40 metre boyunda naylon bulabildik.

  130. Bu nedenle apartamının alttan üç katını naylonla kaplayabildik. Bu işlemi yaptıktan sonra evimiz ısınmaya başladı. Yüzde 30 yakıt tasarrufu elde ettik. Naylonun rüzgardan yırtılmaması için de demir çubuklarla güçlendirdik." dedi.

    Bu nedenle apartamının alttan üç katını naylonla kaplayabildik. Bu işlemi yaptıktan sonra evimiz ısınmaya başladı. Yüzde 30 yakıt tasarrufu elde ettik. Naylonun rüzgardan yırtılmaması için de demir çubuklarla güçlendirdik." dedi.

  131. Bartın'da bir banka şubesinin geçici olarak hizmet verdiği binada ATM&#8217;ler rahatlıkla erişilemeyecek yükseklikte kalınca, bazı vatandaşlar sandalyenin üzerine çıkarak işlemlerini yapıp para çekti.

    Bartın'da bir banka şubesinin geçici olarak hizmet verdiği binada ATM’ler rahatlıkla erişilemeyecek yükseklikte kalınca, bazı vatandaşlar sandalyenin üzerine çıkarak işlemlerini yapıp para çekti.

  132. Böyle Promosyon Görülmedi Artvin&#8217;in Borçka ilçesinde 7 yıldır mermercilik işiyle uğraşan Ali Nalbant işlerinin daha iyi gitmesi amacıyla &#8220;Ölüm yılını bilene mermerden mezar&#8221; bedava kapıyor. Borçka-Hopa karayolu üzerinde bulunun mermer atölyesinde yaklaşık 2 yıl önce bir kampanya başlatan Ali Nalbant bugüne kadar 87 kişinin kampanyaya katıldığını ancak kimsenin ölüm yılını bilemediğini söyledi.

    Böyle Promosyon Görülmedi Artvin’in Borçka ilçesinde 7 yıldır mermercilik işiyle uğraşan Ali Nalbant işlerinin daha iyi gitmesi amacıyla “Ölüm yılını bilene mermerden mezar” bedava kapıyor. Borçka-Hopa karayolu üzerinde bulunun mermer atölyesinde yaklaşık 2 yıl önce bir kampanya başlatan Ali Nalbant bugüne kadar 87 kişinin kampanyaya katıldığını ancak kimsenin ölüm yılını bilemediğini söyledi.

  133. İtina İle Çamaşır Kurutulur! Trabzon'da son 1 haftadır etkili olan sağanak yağışlar ev hanımlarını da zor durumda bıraktı. Erdoğdu Mahallesi'nde bir apartmanın penceresine kuruması için asılan çamaşırların yağan yağmurdan ıslanmaması için üzerlerine 4 şemsiye açıldı. Elbiseleri yağmur yağdıkça içeri alıp yağmur dinince yeniden asmaktan usandığı sanılan ev sahibinin, çamaşır ipine kurutmak için astığı kıyafetleri 4 şemsiye ile yağmurdan korumaya çalışması görenleri gülümsetiyor.

    İtina İle Çamaşır Kurutulur! Trabzon'da son 1 haftadır etkili olan sağanak yağışlar ev hanımlarını da zor durumda bıraktı. Erdoğdu Mahallesi'nde bir apartmanın penceresine kuruması için asılan çamaşırların yağan yağmurdan ıslanmaması için üzerlerine 4 şemsiye açıldı. Elbiseleri yağmur yağdıkça içeri alıp yağmur dinince yeniden asmaktan usandığı sanılan ev sahibinin, çamaşır ipine kurutmak için astığı kıyafetleri 4 şemsiye ile yağmurdan korumaya çalışması görenleri gülümsetiyor.

  134. İki Damla Su Dökün! Gümüşhane kent merkezinde bir tuvalete "yurdum insanı" dedirtecek türden bir ilan asıldı. İl merkezindeki bir işhanının tuvaletine giren vatandaşlar, işyeri sahibinin yüksek su faturalarından muzdarip olduğu anlaşılan bir ilanla karşılaşıyor. Tuvalet kapısının tam karşısına asılan ilanda "Su parası cebinden çıkmıyor, iki damla su dökün. Görmek istediğin gibi bırak" ifadeleri yer alıyor.

    İki Damla Su Dökün! Gümüşhane kent merkezinde bir tuvalete "yurdum insanı" dedirtecek türden bir ilan asıldı. İl merkezindeki bir işhanının tuvaletine giren vatandaşlar, işyeri sahibinin yüksek su faturalarından muzdarip olduğu anlaşılan bir ilanla karşılaşıyor. Tuvalet kapısının tam karşısına asılan ilanda "Su parası cebinden çıkmıyor, iki damla su dökün. Görmek istediğin gibi bırak" ifadeleri yer alıyor.

  135. Bayan Eleman Aranıyor! Teknolojideki baş döndüren değişim Türkiye'ye en çok fotoğraf ve video alanında yansıdı. Çoğu zaman kurguya bile gerek kalmadı, zaten memlekette birçok şey kendiliğinden insanı güldürüyordu. Yazım hatalarından kameralı cep telefonlarıyla defile defile gezen delikanlılara 2000'li yıllardan bugünlere Türkiye'nin hal-i pür melali...

    Bayan Eleman Aranıyor! Teknolojideki baş döndüren değişim Türkiye'ye en çok fotoğraf ve video alanında yansıdı. Çoğu zaman kurguya bile gerek kalmadı, zaten memlekette birçok şey kendiliğinden insanı güldürüyordu. Yazım hatalarından kameralı cep telefonlarıyla defile defile gezen delikanlılara 2000'li yıllardan bugünlere Türkiye'nin hal-i pür melali...

  136. Manisa&#8217;da bir motosiklet tamircisi, geri manevra için itmek zorunda olduğu motosikletine &#8220;geri vitesli sistem&#8221; kurdu.

    Manisa’da bir motosiklet tamircisi, geri manevra için itmek zorunda olduğu motosikletine “geri vitesli sistem” kurdu.

  137. İlçede 30 yıldır motosiklet tamiratı yaptığını söyleyen Mehmet Erkal, &#8220;Elektrikli motosiklet sistemlerine merak duyduğum için motosikletin bütün motor aksamını söktüm.

    İlçede 30 yıldır motosiklet tamiratı yaptığını söyleyen Mehmet Erkal, “Elektrikli motosiklet sistemlerine merak duyduğum için motosikletin bütün motor aksamını söktüm.

  138. İşyerimde bulunan atıl vaziyetteki akü ve diğer elektronik parçalarla motosikleti elektrikle çalışır hale getirdim&#8221; dedi. Erkal, motosikletinin 8 saatte tam şarj olduğunu ve 60 kilometre yol kat edebildiğini söyledi.

    İşyerimde bulunan atıl vaziyetteki akü ve diğer elektronik parçalarla motosikleti elektrikle çalışır hale getirdim” dedi. Erkal, motosikletinin 8 saatte tam şarj olduğunu ve 60 kilometre yol kat edebildiğini söyledi.

  139. Anadolu Ajansı'nın geçtiği bu görüntüler İngiliz Daily Mail gazetesine haber oldu.

    Anadolu Ajansı'nın geçtiği bu görüntüler İngiliz Daily Mail gazetesine haber oldu.

  140. Van'ın Başkale ilçesine bağlı Tahıl köyünde yaşayan vatandaşlar, GSM hatları çekmediği için köye yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki su deposunun üzerine çıkarak cep telefonları ile görüşüyor.

    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Tahıl köyünde yaşayan vatandaşlar, GSM hatları çekmediği için köye yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki su deposunun üzerine çıkarak cep telefonları ile görüşüyor.

  141. Kent merkezine 120 kilometre uzaklıkta bulunan ve kış aylarında yolu sürekli kar nedeniyle kapanan köyde, ev telefonlarının bulunmaması ve...

    Kent merkezine 120 kilometre uzaklıkta bulunan ve kış aylarında yolu sürekli kar nedeniyle kapanan köyde, ev telefonlarının bulunmaması ve...

  142. GSM hatlarının da çekmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar, telefon görüşmesi yapabilmek için zorlu şartlara rağmen köye hakim tepeye kurulan su deposuna gitmek zorunda kalıyor.

    GSM hatlarının da çekmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar, telefon görüşmesi yapabilmek için zorlu şartlara rağmen köye hakim tepeye kurulan su deposuna gitmek zorunda kalıyor.

  143. Karlı, yağışlı ve fırtınalı günlerde tepeye gidemedikleri için dış dünyayla irtibatları kesilen, acil durumlarda da sağlık ekiplerine ulaşamayan köylüler, tüm zorluklara rağmen yaşamlarına devam ederken...

    Karlı, yağışlı ve fırtınalı günlerde tepeye gidemedikleri için dış dünyayla irtibatları kesilen, acil durumlarda da sağlık ekiplerine ulaşamayan köylüler, tüm zorluklara rağmen yaşamlarına devam ederken...

  144. Zorluklara katlanamayanlar da çareyi kent merkezine ya da başka bölgelere göç etmekte buldu.

    Zorluklara katlanamayanlar da çareyi kent merkezine ya da başka bölgelere göç etmekte buldu.

  145. Bazıları için evlenmek kolay değilUğur USLUBAŞ/AHT Bursa&#8217;nın Mudanya İlçesi&#8217;ne bağlı İpekyayla Köyü&#8217;nde damatlık çağına gelen delikanlıları, işkence gibi gelenekler bekliyor.

    Bazıları için evlenmek kolay değilUğur USLUBAŞ/AHT Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı İpekyayla Köyü’nde damatlık çağına gelen delikanlıları, işkence gibi gelenekler bekliyor.

  146. Geleneklerin gazabına uğrayanlardan son kişi ise Hayri Korkmaz (22) oldu.

    Geleneklerin gazabına uğrayanlardan son kişi ise Hayri Korkmaz (22) oldu.

  147. Korkmaz&#8217;ın başına gelenler, &#8220;Bu kadar da olmaz ki&#8221; dedirtti.

    Korkmaz’ın başına gelenler, “Bu kadar da olmaz ki” dedirtti.

  148. Köyde 150 yıldır devam eden gelenek nedeniyle sabah köy kahvehanesinde bir araya gelen köyün gençleri, damadın gelmesiyle birlikte üzerindeki kıyafetleri yırtmaya başladı.

    Köyde 150 yıldır devam eden gelenek nedeniyle sabah köy kahvehanesinde bir araya gelen köyün gençleri, damadın gelmesiyle birlikte üzerindeki kıyafetleri yırtmaya başladı.

  149. Yarı çıplak kalan damat, o halde çiftetelli oynadı.

    Yarı çıplak kalan damat, o halde çiftetelli oynadı.

  150. ETEKLE ÇİFTETELLİ  Daha sonra damadın evine giden arkadaşları, camların ve sandalyelerin birkaçını kırdı.

    ETEKLE ÇİFTETELLİ Daha sonra damadın evine giden arkadaşları, camların ve sandalyelerin birkaçını kırdı.

  151. Arkadaşları, kafasında yumurta kırıp un döktükleri damadı, daha sonra leğenin içine oturtup fırçayla yıkadı.

    Arkadaşları, kafasında yumurta kırıp un döktükleri damadı, daha sonra leğenin içine oturtup fırçayla yıkadı.

  152. Arkadaşları, daha sonra damadı meydanda bulunan çeşmenin havuzuna yatırdı.

    Arkadaşları, daha sonra damadı meydanda bulunan çeşmenin havuzuna yatırdı.

  153. Burada ıslatılan damada, kadın kıyafetleri giydirilerek, kollarına su şişeleri bağlanıp çiftetelli oynatıldı.

    Burada ıslatılan damada, kadın kıyafetleri giydirilerek, kollarına su şişeleri bağlanıp çiftetelli oynatıldı.

  154. Sabahtan akşama kadar süren eğlencenin sonunda arkadaşları, damada damatlıklığını giydirip gelini almaya gitti.

    Sabahtan akşama kadar süren eğlencenin sonunda arkadaşları, damada damatlıklığını giydirip gelini almaya gitti.

  155. BUNLARI DA GÖRDÜK!  Türkiye'deki ilginçlikler saymakla bitmiyor! İşte yurdum insanından, en az bu "talihsiz damat" kadar şaşırtan bazı manzaralar:

    BUNLARI DA GÖRDÜK! Türkiye'deki ilginçlikler saymakla bitmiyor! İşte yurdum insanından, en az bu "talihsiz damat" kadar şaşırtan bazı manzaralar: