Hayran Bırakan Kara Uzantıları

Hayran bırakan kara uzantıları

  1. Romalılar tarafından Palus, Endülüs Emevileri tarafından Al Buhayrat Al Qsarand olarak adlandırılan bu kara uzantısı önemli bir tarihi de sahip.

    Romalılar tarafından Palus, Endülüs Emevileri tarafından Al Buhayrat Al Qsarand olarak adlandırılan bu kara uzantısı önemli bir tarihi de sahip.

  2. 1960 yılında kadar hiç dokunulmamış olan bu kara parçası turistler tarafından keşfediliyor ve bir süre sonra işlek bir turizm merkezine dönüşüyor.

    1960 yılında kadar hiç dokunulmamış olan bu kara parçası turistler tarafından keşfediliyor ve bir süre sonra işlek bir turizm merkezine dönüşüyor.

  3. Cadiz Penunsula, İspanya`da bulunuyor. 157.000 nüfusu olan Cadiz Penunsula uzunluğu 10.58 km olan küçük ve dar bir kara parçası.

    Cadiz Penunsula, İspanya`da bulunuyor. 157.000 nüfusu olan Cadiz Penunsula uzunluğu 10.58 km olan küçük ve dar bir kara parçası.

  4. Hayran bırakan kara uzantıları...

    Hayran bırakan kara uzantıları...

  5. Amerika`da bulunan Homer kara uzantısı Homer limanına da ev sahipliği yapıyor. Alaska`da bulunan Homer, derin bir bölge ve 1500`e yakın ticari gemi ve bot burada hizmet veriyor.

    Amerika`da bulunan Homer kara uzantısı Homer limanına da ev sahipliği yapıyor. Alaska`da bulunan Homer, derin bir bölge ve 1500`e yakın ticari gemi ve bot burada hizmet veriyor.

  6. Hayran bırakan kara uzantıları...

    Hayran bırakan kara uzantıları...

  7. Farewell Yeni Zelanda`nın en uzun kumdan kara uzantısı. Bu kara uzantısı kayaların erozyona uğramasından dolayı altın renkli bir kuma sahip.

    Farewell Yeni Zelanda`nın en uzun kumdan kara uzantısı. Bu kara uzantısı kayaların erozyona uğramasından dolayı altın renkli bir kuma sahip.

  8. Polonya`da bulunan Hel Peninsula 35 km uzunluğunda bir sahile sahip. Büyük bir kumsalı olan ada kışın fırtınalardan ötürü bu özelliğini kaybediyor.

    Polonya`da bulunan Hel Peninsula 35 km uzunluğunda bir sahile sahip. Büyük bir kumsalı olan ada kışın fırtınalardan ötürü bu özelliğini kaybediyor.

  9. Turistler için oldukça popüler bir yer olan Hel Peninsula Baltik denizi ile Puck Körfezi`ni birbirinden ayırıyor.

    Turistler için oldukça popüler bir yer olan Hel Peninsula Baltik denizi ile Puck Körfezi`ni birbirinden ayırıyor.

  10. Amerika`da bulunan okyanus şehri birçok kişi tarafından OC ( ocean City) olarak adlandırılıyor. Maryland eyaletinde bulunan bu kara uzantısı tatilcilerin en uğrak noktalarından biri.

    Amerika`da bulunan okyanus şehri birçok kişi tarafından OC ( ocean City) olarak adlandırılıyor. Maryland eyaletinde bulunan bu kara uzantısı tatilcilerin en uğrak noktalarından biri.

  11. 2010`da nüfusu 7.102 olarak belirlenen Ocean City`nin yazın nüfusu 320.000 ile 345.000 arasıda değişiyor. Yaz mevsiminde Maryland`ın en popüler ikinci yeri oluyor burası.

    2010`da nüfusu 7.102 olarak belirlenen Ocean City`nin yazın nüfusu 320.000 ile 345.000 arasıda değişiyor. Yaz mevsiminde Maryland`ın en popüler ikinci yeri oluyor burası.

  12. Rusya`da bulunan Curonian kara parçası 98 km uzunluğunda ve etrafı kumlarla çevrelenmiş durumda. Litvanya ve Rusya olamk üzere iki şehir ile bağlantısı bulunan Curonian Unesco`nun koruması altında.

    Rusya`da bulunan Curonian kara parçası 98 km uzunluğunda ve etrafı kumlarla çevrelenmiş durumda. Litvanya ve Rusya olamk üzere iki şehir ile bağlantısı bulunan Curonian Unesco`nun koruması altında.

  13. Curonian`da 35 metre yüksekliğinde kum tepecikleri bulunuyor ve göç mevsiminde 10-20 milyon arasında kuş buradan geçiyor ve duraklıyor. Curonian, Almanyalı ve Litvanyalı turistler tarafından sıkça ziyaret edilen popüler yerlerden biri.

    Curonian`da 35 metre yüksekliğinde kum tepecikleri bulunuyor ve göç mevsiminde 10-20 milyon arasında kuş buradan geçiyor ve duraklıyor. Curonian, Almanyalı ve Litvanyalı turistler tarafından sıkça ziyaret edilen popüler yerlerden biri.

  14. Kanada`da bulunan La Dune de Bouctouche kara uzantısı buraya ilk yerleşenler tarafından küçük liman olarak adlandırılmış. İnanların bisiklete binip, yürüyüşe geldiği La Dune de Bouctouche 1.1 km uzunluğunda kumdan bir yola sahip.

    Kanada`da bulunan La Dune de Bouctouche kara uzantısı buraya ilk yerleşenler tarafından küçük liman olarak adlandırılmış. İnanların bisiklete binip, yürüyüşe geldiği La Dune de Bouctouche 1.1 km uzunluğunda kumdan bir yola sahip.

  15. La Dune de Bouctouche kara uzantısı sadece üzerinde yaşayan insanlara değil birçok bitki ve hayvan türüne, göç eden kuşlara ev sahipliği yapıyor.

    La Dune de Bouctouche kara uzantısı sadece üzerinde yaşayan insanlara değil birçok bitki ve hayvan türüne, göç eden kuşlara ev sahipliği yapıyor.

  16. Dungeness kara parçası Amerika`da bulunuyor. 8.9 km uzunluğunda olan Dungeness, Amerika2daki en uzun doğal kum uzantısı.

    Dungeness kara parçası Amerika`da bulunuyor. 8.9 km uzunluğunda olan Dungeness, Amerika2daki en uzun doğal kum uzantısı.

  17. Amerika`da bulunan Minnesota Point uzun ve dar bir kumsala sahip. Point, Superior gölünü Dulut limanı ve Superior köfrezinden ayırıyor. Dünyanın en büyük tatlı su sahiline sahip ayrıca.

    Amerika`da bulunan Minnesota Point uzun ve dar bir kumsala sahip. Point, Superior gölünü Dulut limanı ve Superior köfrezinden ayırıyor. Dünyanın en büyük tatlı su sahiline sahip ayrıca.

  18. Hayran bırakan kara uzantıları...

    Hayran bırakan kara uzantıları...

  19. Hayran bırakan kara uzantıları...

    Hayran bırakan kara uzantıları...