Darbe Gecesi FETÖ'yü Delirten Olay!

15 Temmuz saat 00.26'da FETÖ'yü kudurtan olay!

  1. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ  <p>    TÜRKİYE 15 Temmuz 2016 cuma gecesi saatler 22.00'ı gösterirken eşi benzeri olmayan bir darbe girişimine sahne oldu. Peki o gece neler yaşadık! Kabus gibi başlayan gecenin sabahı nasıl aydınlık oldu? 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan darbe gecesinde saat tam 00.26'da darbeninin yönünü değiştiren ne oldu? Gelin saat saat o gece yaşananları ve kırılma noktalarını hatırlayalım;

    15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

    TÜRKİYE 15 Temmuz 2016 cuma gecesi saatler 22.00'ı gösterirken eşi benzeri olmayan bir darbe girişimine sahne oldu. Peki o gece neler yaşadık! Kabus gibi başlayan gecenin sabahı nasıl aydınlık oldu? 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan darbe gecesinde saat tam 00.26'da darbeninin yönünü değiştiren ne oldu? Gelin saat saat o gece yaşananları ve kırılma noktalarını hatırlayalım;

  2. SAAT 22.00 - GENELKURMAY'IN ÖNÜ<p>    ANKARA'da darbe girişiminin ilk başladığı nokta Genelkurmay Başkanlığı oldu. Genelkurmay'ı ablukaya almaya çalışan FETÖ darbecileri gözü dönmüş bir şekilde helikopterle havadan taradılar.

    SAAT 22.00 - GENELKURMAY'IN ÖNÜ

    ANKARA'da darbe girişiminin ilk başladığı nokta Genelkurmay Başkanlığı oldu. Genelkurmay'ı ablukaya almaya çalışan FETÖ darbecileri gözü dönmüş bir şekilde helikopterle havadan taradılar.

  3. JETLER ALÇAK UÇUŞA BAŞLADI<p>    Jetler saat 22.00'da darbeyi haber veren uçuşlara başladı. Korku salmak için çok alçaktan uçuşlar yaparak Ankara semalarını turladılar. Jetler öyle bir ses çıkarıyordu ki camlar titriyor bilmeyenler bir yerlere bomba atıldığını düşünüyordu. O gece F16'ların sesten hızlı uçtuklarında nasıl bir ses çıkardığını Türk halkı deneyimle öğrendi.

    JETLER ALÇAK UÇUŞA BAŞLADI

    Jetler saat 22.00'da darbeyi haber veren uçuşlara başladı. Korku salmak için çok alçaktan uçuşlar yaparak Ankara semalarını turladılar. Jetler öyle bir ses çıkarıyordu ki camlar titriyor bilmeyenler bir yerlere bomba atıldığını düşünüyordu. O gece F16'ların sesten hızlı uçtuklarında nasıl bir ses çıkardığını Türk halkı deneyimle öğrendi.

  4. TRT BİNASINI BASTILAR<p>    Hangi çağda yaşadıklarından habersiz olan darbeciler TRT binasını ele geçirince tüm medyayı susturacaklarını sandılar. Bunun için de ilk işgal oraya oldu. Ne kadar yanıldıklarını ilerleyen saatlerde kapak üstüne kapak yiyerek öğrendiler.

    TRT BİNASINI BASTILAR

    Hangi çağda yaşadıklarından habersiz olan darbeciler TRT binasını ele geçirince tüm medyayı susturacaklarını sandılar. Bunun için de ilk işgal oraya oldu. Ne kadar yanıldıklarını ilerleyen saatlerde kapak üstüne kapak yiyerek öğrendiler.

  5. ANKARA GÖLBAŞI ÖZEL HAREKAT VURULDU<p>    FETÖ darbecileri ne kadar zalim olabileceklerini saat 23.24'te düzenlediği saldırıyla ortaya koydu. Ele geçirdikleri F16 uçakları ile özel harekatın Ankara Gölbaşı'nda merkezini vurdular.

    ANKARA GÖLBAŞI ÖZEL HAREKAT VURULDU

    FETÖ darbecileri ne kadar zalim olabileceklerini saat 23.24'te düzenlediği saldırıyla ortaya koydu. Ele geçirdikleri F16 uçakları ile özel harekatın Ankara Gölbaşı'nda merkezini vurdular.

  6. SAAT 23.30 - BAŞBAKAN'IN İLK İLANI<p>    Ankara'daki silah sesleri ve İstanbul'daki tanklara rağmen kimse saat 23.30'da Başbakan Binali Yıldırım NTV yayınına bağlanana kadar tam olarak ne olduğunu anlayamamıştı. Başbakan 'bunun bir darbe girişimi' olduğunu saatler gece yarısına yaklaşırken ilan etti ve yaşananların ismini koydu.

    SAAT 23.30 - BAŞBAKAN'IN İLK İLANI

    Ankara'daki silah sesleri ve İstanbul'daki tanklara rağmen kimse saat 23.30'da Başbakan Binali Yıldırım NTV yayınına bağlanana kadar tam olarak ne olduğunu anlayamamıştı. Başbakan 'bunun bir darbe girişimi' olduğunu saatler gece yarısına yaklaşırken ilan etti ve yaşananların ismini koydu.

  7. HULUSİ AKAR DARBECİLER TARAFINDAN REHİN ALINDI<p>    FETÖ'nün askerleri eşi benzeri olmayan bir rezillik sergiliyorlardı. Bunlardan biri de emri altında oldukları Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı rehin almalarıydı. Hulusi Akar'ı hazırladıkları darbe bildirisini imzalatmak istemişler ancak 'hayır' yanıtı almışlardı. Hulusi Akar'ı o gece Gülen ile görüştürmeyi de öneren darbeciler ikna da başarılı olamayınca boynuna kemer takıp ölüple sınadılar. Hulusi Akar bununla da ikna olmayınca rehin alıp onu Akıncı üssüne götürdüler.

    HULUSİ AKAR DARBECİLER TARAFINDAN REHİN ALINDI

    FETÖ'nün askerleri eşi benzeri olmayan bir rezillik sergiliyorlardı. Bunlardan biri de emri altında oldukları Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı rehin almalarıydı. Hulusi Akar'ı hazırladıkları darbe bildirisini imzalatmak istemişler ancak 'hayır' yanıtı almışlardı. Hulusi Akar'ı o gece Gülen ile görüştürmeyi de öneren darbeciler ikna da başarılı olamayınca boynuna kemer takıp ölüple sınadılar. Hulusi Akar bununla da ikna olmayınca rehin alıp onu Akıncı üssüne götürdüler.

  8. MİT'E SALDIRI<p>    Darbeciler en kritik noktaları ele geçirmek istiyorlardı. Bunlardan biri de MİT'ti. Kapısına dayandıkları MİT'i bordo bereliler koruyordu. İçeri giremeyeceklerini bildikleri için havadan helikopterle vurmaya kalktılar.

    MİT'E SALDIRI

    Darbeciler en kritik noktaları ele geçirmek istiyorlardı. Bunlardan biri de MİT'ti. Kapısına dayandıkları MİT'i bordo bereliler koruyordu. İçeri giremeyeceklerini bildikleri için havadan helikopterle vurmaya kalktılar.

  9. SAAT 00.11 YER : MARMARİS<p>    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o gece Ankara'da değildi. Marmaris'e gitmişti ve bu da darbecilerin tüm planlarını altüst etmişti. 'İnine girmeye geliyoruz' mesajı dinlemeye takılınca Erdoğan'ın helikopteri hemen Marmaris'teki otelden onu alıp uçağına taşıdı. 15 dakika sonra da FETÖ'cüler oteli bastı. Erdoğan'ın deyimiyle '15 dakika geç kalsa öldüreceklerdi'.

    SAAT 00.11 YER : MARMARİS

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o gece Ankara'da değildi. Marmaris'e gitmişti ve bu da darbecilerin tüm planlarını altüst etmişti. 'İnine girmeye geliyoruz' mesajı dinlemeye takılınca Erdoğan'ın helikopteri hemen Marmaris'teki otelden onu alıp uçağına taşıdı. 15 dakika sonra da FETÖ'cüler oteli bastı. Erdoğan'ın deyimiyle '15 dakika geç kalsa öldüreceklerdi'.

  10. SAAT 00.13 : TRT'DEKİ MALUM BİLDİRİ  <p>  TRT'yi basan darbeciler herkesi yere yatırıp ellerini arkadan kelepçelemişti. Spiker Tijen Karaş silah zoruyla ekrana çıkarıldı ve FETÖ darbe girişiminin bildirisini okudu. FETÖ'cüler bildiriyi Atatürkçü söylemlerle süsleyerek kendilerini kamufle etmeye çalışmışlar sonuna da 'Yurtta Sulh Konseyi' diye imza atmışlardı. Ancak Türk halkı bunu da yemedi.

    SAAT 00.13 : TRT'DEKİ MALUM BİLDİRİ

    TRT'yi basan darbeciler herkesi yere yatırıp ellerini arkadan kelepçelemişti. Spiker Tijen Karaş silah zoruyla ekrana çıkarıldı ve FETÖ darbe girişiminin bildirisini okudu. FETÖ'cüler bildiriyi Atatürkçü söylemlerle süsleyerek kendilerini kamufle etmeye çalışmışlar sonuna da 'Yurtta Sulh Konseyi' diye imza atmışlardı. Ancak Türk halkı bunu da yemedi.

  11. 15 TEMMUZ 2016 SAAT : 00.26<p>    FETÖ'cü darbe girişiminde kırılma noktası işte o andı! CNN Türk beklenmedik bir yayın sergilediği o gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görüntülü cep telefonu ile yayına bağlayıp konuşturdu. Erdoğan'ın yaptığı çağrıyla 'FETÖ darbesine karşı' halkın 'sivil darbesi' başladı. Tüm rüzgar darbecilerden yana eserken bir anda herşey tersine döndü.

    15 TEMMUZ 2016 SAAT : 00.26

    FETÖ'cü darbe girişiminde kırılma noktası işte o andı! CNN Türk beklenmedik bir yayın sergilediği o gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görüntülü cep telefonu ile yayına bağlayıp konuşturdu. Erdoğan'ın yaptığı çağrıyla 'FETÖ darbesine karşı' halkın 'sivil darbesi' başladı. Tüm rüzgar darbecilerden yana eserken bir anda herşey tersine döndü.

  12. HALKIN KARŞI SİVİL DARBESİ  <p>  Çağrıyla sokaklara dökülen Türk halkı meydanlara doğru sel olup aktı. Ne önüne çıkan tanklar ne yol kesen asker durdurabildi. Kalabalık arttıkça tanklar insan seli arasında kayboldu. FETÖ'cülerin tüm planlarını de darbeye direnen Türk halkı çiğneyip geçti.

    HALKIN KARŞI SİVİL DARBESİ

    Çağrıyla sokaklara dökülen Türk halkı meydanlara doğru sel olup aktı. Ne önüne çıkan tanklar ne yol kesen asker durdurabildi. Kalabalık arttıkça tanklar insan seli arasında kayboldu. FETÖ'cülerin tüm planlarını de darbeye direnen Türk halkı çiğneyip geçti.

  13. SAAT 00.57<p>    FETÖ'cüler medyayı susturamadıklarını farketince Türksat uydusunu vurarak tüm yayınları kesmeye çalıştı. CNN Türk binası da o saatlerde işgale uğradı.

    SAAT 00.57

    FETÖ'cüler medyayı susturamadıklarını farketince Türksat uydusunu vurarak tüm yayınları kesmeye çalıştı. CNN Türk binası da o saatlerde işgale uğradı.

  14. BAŞARISIZLIK KORKUSUYLA ZALİMLEŞTİKLERİ ANLAR<p>    Darbe girişiminin başarısızlığa doğru hızla yol aldığını gören FETÖ'cüler kendi halkını, kendi polisini ve kendi ülkesini bombalamaya girişti. F-16 ve helikopterlerle saldırdıkları yer Ankara Emniyet Müdürlüğü oldu.

    BAŞARISIZLIK KORKUSUYLA ZALİMLEŞTİKLERİ ANLAR

    Darbe girişiminin başarısızlığa doğru hızla yol aldığını gören FETÖ'cüler kendi halkını, kendi polisini ve kendi ülkesini bombalamaya girişti. F-16 ve helikopterlerle saldırdıkları yer Ankara Emniyet Müdürlüğü oldu.

  15. BUNU DÜŞMAN BİLE YAPMADI<p>    FETÖ'nün askerleri öylesine kinle doluydular ki düşmanın bile yapmayacağını yaptılar. Meclis tarihinde ilk kez bombalandı. O sırada Bekir Bozdağ darbeye karşı koymak için Meclis'e koşup gelenlere hitap ediyordu. Bombalar düştükçe o da sesini yükseltti : 'Bomba da atsanız burdayız!'

    BUNU DÜŞMAN BİLE YAPMADI

    FETÖ'nün askerleri öylesine kinle doluydular ki düşmanın bile yapmayacağını yaptılar. Meclis tarihinde ilk kez bombalandı. O sırada Bekir Bozdağ darbeye karşı koymak için Meclis'e koşup gelenlere hitap ediyordu. Bombalar düştükçe o da sesini yükseltti : 'Bomba da atsanız burdayız!'

  16. VE HERŞEYİN TERSİNE DÖNDÜĞÜ AN<p>    Saatler 02.00'ı gösterirken darbeyle halkı ezmeye çıkanlar teslim olmaya başlamışlardı. Önce kullanıldığını anlayan sıradan erler silah bıraktı. Ardından devamı geldi.

    VE HERŞEYİN TERSİNE DÖNDÜĞÜ AN

    Saatler 02.00'ı gösterirken darbeyle halkı ezmeye çıkanlar teslim olmaya başlamışlardı. Önce kullanıldığını anlayan sıradan erler silah bıraktı. Ardından devamı geldi.

  17. ATATÜRK HAVALİMANI<p>    Atatürk havalimanına da tanklarla askeri birlikler yollanmıştı. Vatandaş havaalanına yürüyüp bu tankları kuşattı askerleri teslim aldı.

    ATATÜRK HAVALİMANI

    Atatürk havalimanına da tanklarla askeri birlikler yollanmıştı. Vatandaş havaalanına yürüyüp bu tankları kuşattı askerleri teslim aldı.

  18. 02.20 - FETÖ KUDURDU<p>    Darbenin başarısız olacağı artık kesinleşmişti. Heryerde birlikler teslim oluyor, tanklar halkın eline geçiyordu. FETÖ işte o anlarda kudurdu. Ankara Gölbaşı'ndaki özel harekatı havadan bombalattı. Tam 50 özel harekat polisi Fethullah Gülen'in darbecileri tarafından şehit edildi.

    02.20 - FETÖ KUDURDU

    Darbenin başarısız olacağı artık kesinleşmişti. Heryerde birlikler teslim oluyor, tanklar halkın eline geçiyordu. FETÖ işte o anlarda kudurdu. Ankara Gölbaşı'ndaki özel harekatı havadan bombalattı. Tam 50 özel harekat polisi Fethullah Gülen'in darbecileri tarafından şehit edildi.

  19. TRT'DE KARŞI DARBE<p>    Türk halkı ne yaparlarsa yapsınlar durmadı. FETÖ'cülerin tankla, jetle ele geçirdikleri yerleri tek bir kurşun bile atmadan varlığıyla geri aldı. O yerlerden biri de TRT binasıydı.

    TRT'DE KARŞI DARBE

    Türk halkı ne yaparlarsa yapsınlar durmadı. FETÖ'cülerin tankla, jetle ele geçirdikleri yerleri tek bir kurşun bile atmadan varlığıyla geri aldı. O yerlerden biri de TRT binasıydı.

  20. MECLİS'İ YERLE BİR EDECEKLERDİ  Yenilginin acısını duvarlarında 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindin' yazan Meclis'i bombalayarak çıkarmak istediler. Tekrar tekrar jetlerle bombalanan meclis binasında Başbakan'ın ofisi de vuruldu. FETÖ yaptırdığı her sorti ile halkın gözünde kendini yok etti.

    MECLİS'İ YERLE BİR EDECEKLERDİ Yenilginin acısını duvarlarında 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindin' yazan Meclis'i bombalayarak çıkarmak istediler. Tekrar tekrar jetlerle bombalanan meclis binasında Başbakan'ın ofisi de vuruldu. FETÖ yaptırdığı her sorti ile halkın gözünde kendini yok etti.

  21. SAAT 03.00 - YER : TRT<p>    FETÖ'cüler halktan yedikleri tokatla kayıplara karışırken TRT yeniden yayınlarına başladı. Süleyman Soylu da oradaydı ve halkla birlikte devletin kanalını FETÖ'den geri almıştı.

    SAAT 03.00 - YER : TRT

    FETÖ'cüler halktan yedikleri tokatla kayıplara karışırken TRT yeniden yayınlarına başladı. Süleyman Soylu da oradaydı ve halkla birlikte devletin kanalını FETÖ'den geri almıştı.

  22. SAAT : 03.20<p>    Marmaris'teki FETÖ'cülerin suikast baskınından kurtulan Erdoğan Ankara'ya gitmek yerine İstanbul'a geldi. 1. Ordu komutanı ilk andan itibaren darbeye karşı duruş sergilemiş ve Erdoğan'ı da arayarak 'İstanbul'a gelin ben sizi korurum' demişti.

    SAAT : 03.20

    Marmaris'teki FETÖ'cülerin suikast baskınından kurtulan Erdoğan Ankara'ya gitmek yerine İstanbul'a geldi. 1. Ordu komutanı ilk andan itibaren darbeye karşı duruş sergilemiş ve Erdoğan'ı da arayarak 'İstanbul'a gelin ben sizi korurum' demişti.