Putin Erdoğan'ı Ağırladığı Sarayın Sırrı

İşte Erdoğan'ın ağırladığı sarayın sırrı

  1. St. Petersburg'un 19 kilometre uzaklığında bulunan Konstantin Sarayı, 2013 yılındaki G-20 Zirvesi'nden bu yana Kongreler Sarayı olarak anılıyor.

    St. Petersburg'un 19 kilometre uzaklığında bulunan Konstantin Sarayı, 2013 yılındaki G-20 Zirvesi'nden bu yana Kongreler Sarayı olarak anılıyor.

  2. Saray, “Çarlar köyü” olarak bilinen “Strelna” bölgesinde yer alıyor.

    Saray, “Çarlar köyü” olarak bilinen “Strelna” bölgesinde yer alıyor.

  3. Saray'ın lüks mimarisi, eşsiz doğası ve zengin resim koleksiyonu üst düzey müzakerelere elverişli havayı sağlamak için özel olarak tasarlanmış. Detayla da yabancı konukları etkilemek için dizayn edilmiş.

    Saray'ın lüks mimarisi, eşsiz doğası ve zengin resim koleksiyonu üst düzey müzakerelere elverişli havayı sağlamak için özel olarak tasarlanmış. Detayla da yabancı konukları etkilemek için dizayn edilmiş.

  4. Fin Körfezi’nin kıyısındaki saray, 19. yüzyılda imparatorun kardeşleri olan Grandük Konstantin Pavloviç sonra da Grandük Konstantin Nikolayeviç’in malikanesi olarak kullanıldı.

    Fin Körfezi’nin kıyısındaki saray, 19. yüzyılda imparatorun kardeşleri olan Grandük Konstantin Pavloviç sonra da Grandük Konstantin Nikolayeviç’in malikanesi olarak kullanıldı.

  5. Bu iki kişinin anısına Saray'a Konstantin adı verildi. 20. yüzyılda neredeyse harap hale gelen Saray, İkinci Dünya Savaşı sırasında maruz kaldığı top ateşi ve yangınların ardından sadece taş iskelete dönüşmüştü.

    Bu iki kişinin anısına Saray'a Konstantin adı verildi. 20. yüzyılda neredeyse harap hale gelen Saray, İkinci Dünya Savaşı sırasında maruz kaldığı top ateşi ve yangınların ardından sadece taş iskelete dönüşmüştü.

  6. Saray, 2000’li yıllarda restore edilerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in deniz rezidansı olarak ilan edildi.

    Saray, 2000’li yıllarda restore edilerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in deniz rezidansı olarak ilan edildi.

  7. Saray günümüzde hem turistleri hem de üst düzey konukları ağırlıyor.

    Saray günümüzde hem turistleri hem de üst düzey konukları ağırlıyor.

  8. Konstantin Sarayı&#8217;nın restorasyon çalışmalarına katılan mimar Rafael Dayanov, Saray hakkında şu bilgileri veriyor:    <br>&#8220;Sarayın yapısı çok ilginç ve örneğin Versay Sarayı&#8217;nı anımsarsak belki de Avrupa için geleneksel bir yapıya sahip, ancak Rusya&#8217;da her şey biraz farklı. Ön kapıya geliyorsunuz, sarayın içinden geçiyorsunuz ve arka terastan su ve parkın muhteşem manzarasını görüyorsunuz. Konuklara Rusya&#8217;nın, bizim durumumuzda St. Peterburg&#8217;un muhteşem manzaralı harika bir kent olduğunu göstermek huyumuza özgü bir şey.&#8221;

    Konstantin Sarayı’nın restorasyon çalışmalarına katılan mimar Rafael Dayanov, Saray hakkında şu bilgileri veriyor:
    “Sarayın yapısı çok ilginç ve örneğin Versay Sarayı’nı anımsarsak belki de Avrupa için geleneksel bir yapıya sahip, ancak Rusya’da her şey biraz farklı. Ön kapıya geliyorsunuz, sarayın içinden geçiyorsunuz ve arka terastan su ve parkın muhteşem manzarasını görüyorsunuz. Konuklara Rusya’nın, bizim durumumuzda St. Peterburg’un muhteşem manzaralı harika bir kent olduğunu göstermek huyumuza özgü bir şey.”

  9. Fin Körfezi kıyısındaki Saray'a bağlı bir Konsolosluk Köyü bulunuyor. Köy, 20 VIP evden oluşuyor. Evler kentlerin adlarını taşıyor.

    Fin Körfezi kıyısındaki Saray'a bağlı bir Konsolosluk Köyü bulunuyor. Köy, 20 VIP evden oluşuyor. Evler kentlerin adlarını taşıyor.

  10. Evlerin iç taksimatı aynı, ancak iç tasarımda her kente özgü motifler kullanılmış durumda. Örneğin, Tula kentine özgü motifler, semaverler ve silahlar veya Vologda kentine özgü danteller.

    Evlerin iç taksimatı aynı, ancak iç tasarımda her kente özgü motifler kullanılmış durumda. Örneğin, Tula kentine özgü motifler, semaverler ve silahlar veya Vologda kentine özgü danteller.

  11. Konstantin Sarayı dünyanın dikkatini 2013 yılında düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'yle çekmişti.

    Konstantin Sarayı dünyanın dikkatini 2013 yılında düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'yle çekmişti.

  12. Dünyanın önde gelen 20 büyük ekonomisinin sahibi liderler Konstantin Sarayı'nda görüşmelerini yapmış, Konsoloslar Köyü'nde konaklamışlardı.

    Dünyanın önde gelen 20 büyük ekonomisinin sahibi liderler Konstantin Sarayı'nda görüşmelerini yapmış, Konsoloslar Köyü'nde konaklamışlardı.

  13. G-20 Zirvesi'nde hiçbir lüksten kaçınılmamış, detaylar uzun süre konuşulmuştu.

    G-20 Zirvesi'nde hiçbir lüksten kaçınılmamış, detaylar uzun süre konuşulmuştu.