Akla Hayale Gelmeyecek Dolandırıcılık Yöntemleri

İşte dolandırıcılık yöntemleri

  1. Yaygın olduğu şehirler: Avrupa (genel)   <br>  Karmaşık otomatlar ya da ATM&#8217;ler için orada bekleyen sahtekar size iyi niyetiyle yardımcı olma teklifinde bulunur. Bazıları sonrasında bu servisi için para talep eder. Bazıları kredi kartı şifrenizi görüp sonradan cüzdanınızı çaldığında kullanmak için hafızasına atar.

    Yaygın olduğu şehirler: Avrupa (genel)
    Karmaşık otomatlar ya da ATM’ler için orada bekleyen sahtekar size iyi niyetiyle yardımcı olma teklifinde bulunur. Bazıları sonrasında bu servisi için para talep eder. Bazıları kredi kartı şifrenizi görüp sonradan cüzdanınızı çaldığında kullanmak için hafızasına atar.

  2. Yaygın olduğu şehirler: Mexico City, Bükreş, Bogota  <br>  Polis kılığındaki sahtekar yanınıza gelip bölgede sahte banknotların dolaştığı uyarısını yapar ve cüzdanınızı kontrol etmek ister. Cüzdanı kontrol edip geri verdiğinde maalesef paranız eksiktir.

    Yaygın olduğu şehirler: Mexico City, Bükreş, Bogota
    Polis kılığındaki sahtekar yanınıza gelip bölgede sahte banknotların dolaştığı uyarısını yapar ve cüzdanınızı kontrol etmek ister. Cüzdanı kontrol edip geri verdiğinde maalesef paranız eksiktir.

  3. Yaygın olduğu şehirler: Paris, Londra  <br>  Herhangi bir etkinlik için bilet kuyruğunda beklerken, sahtekar yanınıza görevli kılığında gelir ve sırayı bypass edebilecek özel bir bilet teklifinde bulunur. Bu bilet normalden pahalı olduğu gibi, sahtedir de

    Yaygın olduğu şehirler: Paris, Londra
    Herhangi bir etkinlik için bilet kuyruğunda beklerken, sahtekar yanınıza görevli kılığında gelir ve sırayı bypass edebilecek özel bir bilet teklifinde bulunur. Bu bilet normalden pahalı olduğu gibi, sahtedir de

  4. Paranın üstünü yavaş verme sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Avrupa (genel)<br>    Sahtekar kasiyer para üstünü çok yavaş biçimde, çıkışmıyormuş gibi beklete beklete verir. Amacı sizin sıkılıp çıktığı kadar para üstünü almayı kabul etmenizdir.

    Paranın üstünü yavaş verme sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Avrupa (genel)
    Sahtekar kasiyer para üstünü çok yavaş biçimde, çıkışmıyormuş gibi beklete beklete verir. Amacı sizin sıkılıp çıktığı kadar para üstünü almayı kabul etmenizdir.

  5. Taksi bagaj sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Las Vegas, Avrupa (genel)<br>    Sahtekar taksiciler bagaja yüklediğiniz çantalarınızı sizin için hızlıca indirir ve gider. Aslında küçük ve gözden kaçabilecek olan bir çanta ya da poşedi bagajda bırakmıştır. Yine bazı taksiciler, sizden yasal olmadığı halde bagaj parası talep eder.

    Taksi bagaj sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Las Vegas, Avrupa (genel)
    Sahtekar taksiciler bagaja yüklediğiniz çantalarınızı sizin için hızlıca indirir ve gider. Aslında küçük ve gözden kaçabilecek olan bir çanta ya da poşedi bagajda bırakmıştır. Yine bazı taksiciler, sizden yasal olmadığı halde bagaj parası talep eder.

  6. Telefonla oynayan kasiyer sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Barcelona<br>    Sahtekar kasiyer telefonuyla oynuyormuş gibi yapar. Aslında yaptığı kredi kartınızın fotoğrafını çekip sonradan kopyalatmaktır.

    Telefonla oynayan kasiyer sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Barcelona
    Sahtekar kasiyer telefonuyla oynuyormuş gibi yapar. Aslında yaptığı kredi kartınızın fotoğrafını çekip sonradan kopyalatmaktır.

  7. Taksimetre sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Tüm dünya<br>    Taksici, şehri bilmemenizden istifade ederek sizi bol bol dolaştırır. Hatta bazıları taksimetrelerini manipüle edecek sistemlere sahiptir.

    Taksimetre sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Tüm dünya
    Taksici, şehri bilmemenizden istifade ederek sizi bol bol dolaştırır. Hatta bazıları taksimetrelerini manipüle edecek sistemlere sahiptir.

  8. Tren ve metro sahtekarlığı  <br>  Yaygın olduğu şehirler: Avrupa (genel)<br>    Kalabalık tren ve metrolarda çok sayıda yankesici vardır.

    Tren ve metro sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Avrupa (genel)
    Kalabalık tren ve metrolarda çok sayıda yankesici vardır.

  9. Sahtekar müzisyen  <br>  Yaygın olduğu şehirler: New York<br>    Müzisyen görünen sahtekar kendini amatör bir müzisyen olarak tanıtır ve elindeki CD&#8217;yi size verip memleketinizde fırsat buldukça çalmanızı ister. CD&#8217;yi alırsanız para talep eder. Vermeyi reddederseniz sizi tehdit etmekte başlar

    Sahtekar müzisyen
    Yaygın olduğu şehirler: New York
    Müzisyen görünen sahtekar kendini amatör bir müzisyen olarak tanıtır ve elindeki CD’yi size verip memleketinizde fırsat buldukça çalmanızı ister. CD’yi alırsanız para talep eder. Vermeyi reddederseniz sizi tehdit etmekte başlar

  10. Sahte polis sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Asya (genel)<br>    Sahtekar yanınıza yaklaşıp size uyuşturucu temin edebileceğini söyler. Kabul ederseniz birden sahte bir polis peyda olur ve hakkınızda işlem yapma tehdidiyle sizden rüşvet talep eder.

    Sahte polis sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Asya (genel)
    Sahtekar yanınıza yaklaşıp size uyuşturucu temin edebileceğini söyler. Kabul ederseniz birden sahte bir polis peyda olur ve hakkınızda işlem yapma tehdidiyle sizden rüşvet talep eder.

  11. Leke bulaştırma sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Brezilya ve Arjantin (genel)<br>    Sahtekarlar leke yapacak bir maddeyi (ketçap vs.) üzerinize yanlışlıkla dökmüş gibi yapar ve özür dileyerek temizlemek ister. Temizlik esnasında ceplerinizi yoklar ve bulduğu şeyleri aşırmaya çalışır.

    Leke bulaştırma sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Brezilya ve Arjantin (genel)
    Sahtekarlar leke yapacak bir maddeyi (ketçap vs.) üzerinize yanlışlıkla dökmüş gibi yapar ve özür dileyerek temizlemek ister. Temizlik esnasında ceplerinizi yoklar ve bulduğu şeyleri aşırmaya çalışır.

  12. Bebek fırlatma sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Roma<br>    Sahtekarlar elindeki bebeği (genelde oyuncak bebektir) size birden fırlatır. Siz şok olmuş vaziyette bebeği tutarken bir başka ekip ceplerinizdeki değerli eşyaları aşırma girişiminde bulunur.

    Bebek fırlatma sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Roma
    Sahtekarlar elindeki bebeği (genelde oyuncak bebektir) size birden fırlatır. Siz şok olmuş vaziyette bebeği tutarken bir başka ekip ceplerinizdeki değerli eşyaları aşırma girişiminde bulunur.

  13. Yerdeki cüzdan sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Roma, Ukrayna (genel)<br>    Sahtekarlar yere bir cüzdan bırakır. Yoldan geçenler de manzarayı görünce refleks olarak cüzdanlarını kontrol ederler. Uzaktan seyreden ve cüzdanların asıl yerlerini öğrenen dümenci, o noktadan itibaren yankesicilik yapabilmek için gerekli bilgiyi sağlamıştır.

    Yerdeki cüzdan sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Roma, Ukrayna (genel)
    Sahtekarlar yere bir cüzdan bırakır. Yoldan geçenler de manzarayı görünce refleks olarak cüzdanlarını kontrol ederler. Uzaktan seyreden ve cüzdanların asıl yerlerini öğrenen dümenci, o noktadan itibaren yankesicilik yapabilmek için gerekli bilgiyi sağlamıştır.

  14. Yaygın olduğu şehirler: Atina<br>    Çekici görünümlü bir kadın, yalnız geziyorsanız yanınızda bitip sizinle flört etmeye başlar. Ardından ona bir içki ısmarlamanızı ister ya da birlikte bir bara gitme teklifinde bulunur. Gecenin sonunda gelen hesap, astronomiktir.

    Yaygın olduğu şehirler: Atina
    Çekici görünümlü bir kadın, yalnız geziyorsanız yanınızda bitip sizinle flört etmeye başlar. Ardından ona bir içki ısmarlamanızı ister ya da birlikte bir bara gitme teklifinde bulunur. Gecenin sonunda gelen hesap, astronomiktir.

  15. Bul karayı, al parayı sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Paris, Londra<br>    Sahtekarlar sokakta bul karayı al parayı oynatmaktadır. Kalabalık toplanınca, ekibin geri kalanı cüzdanları ve değerleri eşyaları ceplerden aşırır.

    Bul karayı, al parayı sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Paris, Londra
    Sahtekarlar sokakta bul karayı al parayı oynatmaktadır. Kalabalık toplanınca, ekibin geri kalanı cüzdanları ve değerleri eşyaları ceplerden aşırır.

  16. Yüzük sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Paris<br>    Paris&#8217;in meşhur sahtekarlığı. Buna göre yanınızdan geçen dümenci yerde bir yüzük bulmuş gibi yapar ve size ait olup olmadığını sorar. Sizin olmadığını öğrendiğinde de yüzüğün gerçek altın olduğunu fark etmiş gibi yapar (ki değildir) ve size uygun fiyattan satmak ister.

    Yüzük sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Paris
    Paris’in meşhur sahtekarlığı. Buna göre yanınızdan geçen dümenci yerde bir yüzük bulmuş gibi yapar ve size ait olup olmadığını sorar. Sizin olmadığını öğrendiğinde de yüzüğün gerçek altın olduğunu fark etmiş gibi yapar (ki değildir) ve size uygun fiyattan satmak ister.

  17. Örgü bileklik (Dostluk bilekliği) sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Paris, Roma, Barcelona, Kahire<br>    Sahtekarlar yanınıza yaklaşır ve size örme bileklik yapma teklifinde bulunur. Ne derseniz deyin bileğinizi kavrayıp yapmaya başlar ve sonrasında para talep eder. Bazı durumlarda bunun dikkat dağıtma amaçlı kullanıldığı ve cüzdanınızın aşırılma ihtimali olduğunu da unutmayın.

    Örgü bileklik (Dostluk bilekliği) sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Paris, Roma, Barcelona, Kahire
    Sahtekarlar yanınıza yaklaşır ve size örme bileklik yapma teklifinde bulunur. Ne derseniz deyin bileğinizi kavrayıp yapmaya başlar ve sonrasında para talep eder. Bazı durumlarda bunun dikkat dağıtma amaçlı kullanıldığı ve cüzdanınızın aşırılma ihtimali olduğunu da unutmayın.

  18. Gül sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Paris, Roma, Barselona, İstanbul<br>    Çift olarak dolaşıyorsunuzdur. Sahtekarlar yanınıza gelir ve elindeki gülden ısrarla satın almanızı ister. Reddederseniz partnerinizin yanında sizi aşağılayacak cümleler ve hareketlerde bulunur.

    Gül sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Paris, Roma, Barselona, İstanbul
    Çift olarak dolaşıyorsunuzdur. Sahtekarlar yanınıza gelir ve elindeki gülden ısrarla satın almanızı ister. Reddederseniz partnerinizin yanında sizi aşağılayacak cümleler ve hareketlerde bulunur.

  19. Fotoğrafınızı çekeyim sahtekarlığı    <br>Yaygın olduğu şehirler: Avrupa (genel)<br>    Grup olarak fotoğraf çekinirken sahtekarlar iyi niyetliymiş gibi yanınıza yaklaşıp fotoğrafınızı çekme teklifinde bulunur. Sonrasında ya para talep eder, ya da cihanızı alıp kaçar.

    Fotoğrafınızı çekeyim sahtekarlığı
    Yaygın olduğu şehirler: Avrupa (genel)
    Grup olarak fotoğraf çekinirken sahtekarlar iyi niyetliymiş gibi yanınıza yaklaşıp fotoğrafınızı çekme teklifinde bulunur. Sonrasında ya para talep eder, ya da cihanızı alıp kaçar.

  20. Kırık kamera sahtekarlığı    <br>Bir grup sahtekar sizden fotoğraflarını çekmenizi ister. Kamerayı geri verdiğinizde tutmayarak düşmesine sebep olurlar ve parasını talep ederler.

    Kırık kamera sahtekarlığı
    Bir grup sahtekar sizden fotoğraflarını çekmenizi ister. Kamerayı geri verdiğinizde tutmayarak düşmesine sebep olurlar ve parasını talep ederler.