Suriye'de Çocuk Olmak

Suriye'deki Yüz binlerce çocuğun savaşın tam ortasında yaşamaya çalıştığı hayat...

  1. Uzun süredir çocuk olmanın en zor olduğu yerlerin başında Suriye geliyor.

    Uzun süredir çocuk olmanın en zor olduğu yerlerin başında Suriye geliyor.

  2. Suriye’de süren savaş altıncı yılına girerken, dün ajanslara düşen 5 yaşındaki Ümran Dakneş'in fotoğrafı savaşın Suriyeli çocukları nasıl etkilediğini yeniden hatırlamamızı sağladı.

    Suriye’de süren savaş altıncı yılına girerken, dün ajanslara düşen 5 yaşındaki Ümran Dakneş'in fotoğrafı savaşın Suriyeli çocukları nasıl etkilediğini yeniden hatırlamamızı sağladı.

  3. Savaş nedeniyle Suriye’de bütün bir neslin neredeyse 5 buçuk milyon çocuğun sağlık, eğitim ve psikolojik yönden yıkıcı bir şekilde etkilendiği belirtiliyor.

    Savaş nedeniyle Suriye’de bütün bir neslin neredeyse 5 buçuk milyon çocuğun sağlık, eğitim ve psikolojik yönden yıkıcı bir şekilde etkilendiği belirtiliyor.

  4. Ülkelerinden uzakta mülteci kamplarında yaşamak zorunda kalan çocuklar ise yeterli eğitim alamıyor:

    Ülkelerinden uzakta mülteci kamplarında yaşamak zorunda kalan çocuklar ise yeterli eğitim alamıyor:

  5. Raporları göre savaş süresince 10 binden fazla çocuk çatışmalarda öldürüldü.  Fakat UNICEF’e göre muhtemelen gerçek rakamlar çok daha yüksek.

    Raporları göre savaş süresince 10 binden fazla çocuk çatışmalarda öldürüldü. Fakat UNICEF’e göre muhtemelen gerçek rakamlar çok daha yüksek.

  6. Fotoğraf makinesini silah sanıp ellerini kaldıran Suriyeli küçük kızın fotoğrafında bir çocuğun gözlerindeki savaş izleri görülüyor

    Fotoğraf makinesini silah sanıp ellerini kaldıran Suriyeli küçük kızın fotoğrafında bir çocuğun gözlerindeki savaş izleri görülüyor