Unutulmayan İkililer

İşte hafızalarımızda efsaneleşen o ikililer...

  1. Onlar sahne, sinema ve şov dünyasının yıldızları... Partnerleri ile birlikte rol aldıkları filmler, sundukları programlar, söyledikleri şarkılarla her biri izleyicinin gönlünde ayrı bir yere sahip oldu.  <br>  Aradan geçen yıllarda kimisi partneri ile yollarını ayırdı, kimisi düşman oldu, kimisi ise hayallerindeki aşkı onunla yaşamayı tercih etti....  <br>  İşte biri olmadan diğerini düşünemediğimiz ve hafızalarımızda efsaneleşen o ikililer...

    Onlar sahne, sinema ve şov dünyasının yıldızları... Partnerleri ile birlikte rol aldıkları filmler, sundukları programlar, söyledikleri şarkılarla her biri izleyicinin gönlünde ayrı bir yere sahip oldu.
    Aradan geçen yıllarda kimisi partneri ile yollarını ayırdı, kimisi düşman oldu, kimisi ise hayallerindeki aşkı onunla yaşamayı tercih etti....
    İşte biri olmadan diğerini düşünemediğimiz ve hafızalarımızda efsaneleşen o ikililer...

  2. AYHAN IŞIK - BELGİN DORUK    Yeşilçam'ın en unutulmaz ikililerinden biri Belgin Doruk ve Ayhan Işık...

    AYHAN IŞIK - BELGİN DORUK Yeşilçam'ın en unutulmaz ikililerinden biri Belgin Doruk ve Ayhan Işık...

  3. Yolları ilk kez 'Küçük Hanım Efendi' serisinde kesişen iki ünlü oyuncu bu yapım sayesinde büyük bir başarıya da imza attı.

    Yolları ilk kez 'Küçük Hanım Efendi' serisinde kesişen iki ünlü oyuncu bu yapım sayesinde büyük bir başarıya da imza attı.

  4. Sinemanın aranılan isimleri haline gelen Ayhan Işık ve Belgin Doruk, sonrasında da bir çok filmde de birlikte rol aldı.

    Sinemanın aranılan isimleri haline gelen Ayhan Işık ve Belgin Doruk, sonrasında da bir çok filmde de birlikte rol aldı.

  5. Yıldız ikiliden önce Ayhan Işık geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti, 1995 yılında da Belgin Doruk İstanbul'daki evinde hayat gözlerini yumdu.

    Yıldız ikiliden önce Ayhan Işık geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti, 1995 yılında da Belgin Doruk İstanbul'daki evinde hayat gözlerini yumdu.

  6. ÇİĞDEM TUNÇ - MEHMET ALİ ERBİL    Mehmet Ali Erbil ve Çiğdem Tunç, 80'li yılların en popüler isimlerinden...

    ÇİĞDEM TUNÇ - MEHMET ALİ ERBİL Mehmet Ali Erbil ve Çiğdem Tunç, 80'li yılların en popüler isimlerinden...

  7. Televizyon programlarının aranılan çifti, 'Biz İkimiz' adlı albümleri ile hem göze hem kulağa hitap etmeyi amaçladılar. Ancak albüm beklenen ilgiyi görmedi ve kelimenin tam anlamıyla hüsranla sonuçlandı.

    Televizyon programlarının aranılan çifti, 'Biz İkimiz' adlı albümleri ile hem göze hem kulağa hitap etmeyi amaçladılar. Ancak albüm beklenen ilgiyi görmedi ve kelimenin tam anlamıyla hüsranla sonuçlandı.

  8. Yıllar sonra Tunç ve Erbil'in yolları ayrıldı. Çiğdem Tunç, katıldığı bir programda ayrılığın perde arkasını 'Mehmet Ali'nin çevresindekiler `Ne kadar reyting istiyorsan o kadar yoldan çıkmalısın, iğrençleşmelisin... Çiğdem kültürünü çok belli ediyor. Kaliteyi savunuyor` dedi.Mehmet Ali, arayışa girdi bizim de yollarımız ayrıldı.' sözleriyle açıkladı.

    Yıllar sonra Tunç ve Erbil'in yolları ayrıldı. Çiğdem Tunç, katıldığı bir programda ayrılığın perde arkasını 'Mehmet Ali'nin çevresindekiler `Ne kadar reyting istiyorsan o kadar yoldan çıkmalısın, iğrençleşmelisin... Çiğdem kültürünü çok belli ediyor. Kaliteyi savunuyor` dedi.Mehmet Ali, arayışa girdi bizim de yollarımız ayrıldı.' sözleriyle açıkladı.

  9. FATMA GİRİK - CÜNEYT ARKIN    Beyazperdeye uzun yıllar emek veren Fatma Girik ve Cüneyt Arkın, sinema izleyicisinin birlikte görmeye alışık olduğu isimlerden.

    FATMA GİRİK - CÜNEYT ARKIN Beyazperdeye uzun yıllar emek veren Fatma Girik ve Cüneyt Arkın, sinema izleyicisinin birlikte görmeye alışık olduğu isimlerden.

  10. İkili ilk olarak yönetmenliğini Memduh Ün'ün yaptığı Gelincik filmi ile izleyici karşısına çıktı.

    İkili ilk olarak yönetmenliğini Memduh Ün'ün yaptığı Gelincik filmi ile izleyici karşısına çıktı.

  11. Büyük gişe başarısı elde eden filmin ardından Girik ve Arkın; 'Büyük Yemin', 'Gönülden Yaralılar', 'Kolsuz Kahraman' ve 'Köroğlu' başta olmak üzere bir çok filmde birlikte kamera karşısına geçti.

    Büyük gişe başarısı elde eden filmin ardından Girik ve Arkın; 'Büyük Yemin', 'Gönülden Yaralılar', 'Kolsuz Kahraman' ve 'Köroğlu' başta olmak üzere bir çok filmde birlikte kamera karşısına geçti.

  12. Şimdilerde setlere uzak olan ünlü isimler, Yeşilçam'ın hafızalara kazınan ikililerinden...

    Şimdilerde setlere uzak olan ünlü isimler, Yeşilçam'ın hafızalara kazınan ikililerinden...

  13. FERDİ TAYFUR - NECLA NAZIR    Kimi zaman zengin kız fakir çocuk ilişkisini, kimi zaman ise sanatçı ile sosyetik güzel aşkını anlattı Ferdi Tayfur ve Necla Nazır...

    FERDİ TAYFUR - NECLA NAZIR Kimi zaman zengin kız fakir çocuk ilişkisini, kimi zaman ise sanatçı ile sosyetik güzel aşkını anlattı Ferdi Tayfur ve Necla Nazır...

  14. İkilinin yolları ilk kez yönetmenliğini Temel Gürsu'nun yaptığı 'Çeşme' filmi ile kesişti.

    İkilinin yolları ilk kez yönetmenliğini Temel Gürsu'nun yaptığı 'Çeşme' filmi ile kesişti.

  15. Olmaz Olsun, İnsan Sevince, Affet Allah'ım başta olmak üzere bir çok yapımda birlikte kamera karşısına geçen ikili, iş hayatlarındaki beraberliği özel hayatlarına da taşıdı. Ferdi Tayfur ve Necla Nazır sadece filmlerin değil aynı zamanda büyük bir aşkın da kahramanı oldu.

    Olmaz Olsun, İnsan Sevince, Affet Allah'ım başta olmak üzere bir çok yapımda birlikte kamera karşısına geçen ikili, iş hayatlarındaki beraberliği özel hayatlarına da taşıdı. Ferdi Tayfur ve Necla Nazır sadece filmlerin değil aynı zamanda büyük bir aşkın da kahramanı oldu.

  16. Ferdi Tayfur ve Necla Nazır'ın 30 yıl süren ilişkisi, Tayfur'un Habibe Ünyani Demir ile yaşadığı aşkın gün yüzüne çıkması ile son buldu. Bir döneme damga vuran ikiliden geriye ise birlikte rol aldıkları filmleri kaldı.

    Ferdi Tayfur ve Necla Nazır'ın 30 yıl süren ilişkisi, Tayfur'un Habibe Ünyani Demir ile yaşadığı aşkın gün yüzüne çıkması ile son buldu. Bir döneme damga vuran ikiliden geriye ise birlikte rol aldıkları filmleri kaldı.

  17. HÜLYA KOÇYİĞİT - EDİZ HUN    Katıldığı bir yarışma ile şöhret kapısını aralayan Ediz Hun ve 1963 yapımı Susuz YAz ile Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran Hülya Koçyiğit de yeşilçam'ın unutulmaz çiftlerinden.

    HÜLYA KOÇYİĞİT - EDİZ HUN Katıldığı bir yarışma ile şöhret kapısını aralayan Ediz Hun ve 1963 yapımı Susuz YAz ile Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran Hülya Koçyiğit de yeşilçam'ın unutulmaz çiftlerinden.

  18. Zengin kız, fakir aşık temasını başarılı bir şekilde izleyiciye ulaştıran ikili sayısız filmde rol aldı.

    Zengin kız, fakir aşık temasını başarılı bir şekilde izleyiciye ulaştıran ikili sayısız filmde rol aldı.

  19. İş hayatlarındaki başarılarını özel hayatlarına taşımayı amaçlayan ve 1965 yılında evlilik kararı alan Ediz Hun - Hülya Koçyiğit ikilisinin ilişkisi Koçyiğit'in annesinden onay görmedi.

    İş hayatlarındaki başarılarını özel hayatlarına taşımayı amaçlayan ve 1965 yılında evlilik kararı alan Ediz Hun - Hülya Koçyiğit ikilisinin ilişkisi Koçyiğit'in annesinden onay görmedi.

  20. görmedi. Dönemin ünlü yönetmenlerinden Temel Gürsu katıldığı 'Arşivlik Muhabbetler/Yeşilçam'ı Yaratanlara Saygı' gecesinde bu durumu '1965'te Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun evlenmeye karar vermişti. Ancak Koçyiğit'in annesi bu evliliğe onay vermedi'sözleriyle özetledi.Bunun Üzerine Hun ve Koçyiğit yollarına sadece iş arkadaşı olarak devam etti.

    görmedi. Dönemin ünlü yönetmenlerinden Temel Gürsu katıldığı 'Arşivlik Muhabbetler/Yeşilçam'ı Yaratanlara Saygı' gecesinde bu durumu '1965'te Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun evlenmeye karar vermişti. Ancak Koçyiğit'in annesi bu evliliğe onay vermedi'sözleriyle özetledi.Bunun Üzerine Hun ve Koçyiğit yollarına sadece iş arkadaşı olarak devam etti.

  21. İBRAHİM TATLISES - HÜLYA AVŞAR    Hülya Avşar ve İbrahim Tatlıses uzun yıllardır içinde oldukları sanat camiasının en çok konuşulan isimleri.

    İBRAHİM TATLISES - HÜLYA AVŞAR Hülya Avşar ve İbrahim Tatlıses uzun yıllardır içinde oldukları sanat camiasının en çok konuşulan isimleri.

  22. İlk olarak Ayşem filmi için kamera karşısına geçen Avşar ve Tatlıses'in filmleri büyük ilgi gördü.

    İlk olarak Ayşem filmi için kamera karşısına geçen Avşar ve Tatlıses'in filmleri büyük ilgi gördü.

  23. Peşpeşe çelkilen yönetmenliğini İbrahim Tatlıses'in yaptığı Mavi Mavi, Aşıksın, Hülya filmlerinde de iki oyuncu birlikte rol aldı.

    Peşpeşe çelkilen yönetmenliğini İbrahim Tatlıses'in yaptığı Mavi Mavi, Aşıksın, Hülya filmlerinde de iki oyuncu birlikte rol aldı.

  24. KEMAL SUNAL - ŞENER ŞEN    Komedi deyince ilk akla gelen isim olan Kemal Sunal ve Şener Şen, bir çok filmde birlikte rol aldı.

    KEMAL SUNAL - ŞENER ŞEN Komedi deyince ilk akla gelen isim olan Kemal Sunal ve Şener Şen, bir çok filmde birlikte rol aldı.

  25. Oyunculukları ile sinemada yeni bir çığır açan ikili Türk izleyicisinin gönlünde ayrı bir yere sahip.

    Oyunculukları ile sinemada yeni bir çığır açan ikili Türk izleyicisinin gönlünde ayrı bir yere sahip.

  26. Daha çok köylü tiplemeleri ile izleyici karşısına çıkan Sunal ve Şen'in Kibar Feyzo, Hababam Sınıfı, Çöpçüler Kralı başta olmak üzere bir çok projede yer aldı.

    Daha çok köylü tiplemeleri ile izleyici karşısına çıkan Sunal ve Şen'in Kibar Feyzo, Hababam Sınıfı, Çöpçüler Kralı başta olmak üzere bir çok projede yer aldı.

  27. 2000 yılında hayatını kaybeden Kemal Sunal ve Şener Şen'in birlikte rol aldığı son film Davaro...

    2000 yılında hayatını kaybeden Kemal Sunal ve Şener Şen'in birlikte rol aldığı son film Davaro...

  28. ADİLE NAŞİT - MÜNİR ÖZKUL    Sinemaya uzun yıllar emek veren Adile Naşit ve Münir Özkul, beyazperdenin unutulmayan ikililerinden...

    ADİLE NAŞİT - MÜNİR ÖZKUL Sinemaya uzun yıllar emek veren Adile Naşit ve Münir Özkul, beyazperdenin unutulmayan ikililerinden...

  29. Hayatın zorluklarına karşı evlatlarını bir arada tutmaya çalışan anne ve babanın mücadelesini anlatan filmleri ile Naşit ve Özkul, Türk sinemasında ayrı bir yer edindi.

    Hayatın zorluklarına karşı evlatlarını bir arada tutmaya çalışan anne ve babanın mücadelesini anlatan filmleri ile Naşit ve Özkul, Türk sinemasında ayrı bir yer edindi.

  30. Yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı Hababam Sınıfı Serisinde de usta sanatçılar birlikte boy gösterdi.

    Yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı Hababam Sınıfı Serisinde de usta sanatçılar birlikte boy gösterdi.

  31. Efsane ikiliden Adile Naşit 1987 yılında hayata gözlerini yumdu, Münir Özkul ise özel bir hastanede tedavi altında...

    Efsane ikiliden Adile Naşit 1987 yılında hayata gözlerini yumdu, Münir Özkul ise özel bir hastanede tedavi altında...

  32. GÜLŞEN BUBİKOĞLU - TARIK AKAN    Bir dönem Yeşilçam'da fırtınalar estiren Gülşen Bubikoğlu, filmlerinde daha çok Tarık Akan ile kamera karşısına geçti.Ses dergisinin düzenlediği yarışma ile sinemaya adım atan iki ünlü isim kısa sürede büyük beğeni topladı.

    GÜLŞEN BUBİKOĞLU - TARIK AKAN Bir dönem Yeşilçam'da fırtınalar estiren Gülşen Bubikoğlu, filmlerinde daha çok Tarık Akan ile kamera karşısına geçti.Ses dergisinin düzenlediği yarışma ile sinemaya adım atan iki ünlü isim kısa sürede büyük beğeni topladı.

  33. Uzun süredir aynı projede yer almayan usta oyuncular unutulmaz ikililer arasına isimlerini yazdırdı.

    Uzun süredir aynı projede yer almayan usta oyuncular unutulmaz ikililer arasına isimlerini yazdırdı.

  34. TÜRKAN ŞORAY - KADİR İNANIR    Biri Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray, diğeri ise efsane jönlerden biri olan Kadir İnanır...

    TÜRKAN ŞORAY - KADİR İNANIR Biri Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray, diğeri ise efsane jönlerden biri olan Kadir İnanır...

  35. Usta oyuncular, sinema tarihinin unutulmaz ikililerinden biri olacaklarının ilk sinyelini, başrolü paylaştıkları 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmi ile verdi.

    Usta oyuncular, sinema tarihinin unutulmaz ikililerinden biri olacaklarının ilk sinyelini, başrolü paylaştıkları 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmi ile verdi.

  36. Dillere destam bir aşkın anlatıldığı 'Dila Hanım' da da birlikte rol alan İnanır ve Şoray aynı zamanda beyazperdenin birbirine en çok yakıştırılan çiftiydi.

    Dillere destam bir aşkın anlatıldığı 'Dila Hanım' da da birlikte rol alan İnanır ve Şoray aynı zamanda beyazperdenin birbirine en çok yakıştırılan çiftiydi.

  37. Sinema izleyicisinin 'evlilik' haberlerini beklediği iki ünlü isim geçtiğimiz yıllarda uzun süren bir küslük yaşadı.

    Sinema izleyicisinin 'evlilik' haberlerini beklediği iki ünlü isim geçtiğimiz yıllarda uzun süren bir küslük yaşadı.

  38. MELİKE ÖCALAN - VATAN ŞAŞMAZ    Yıllarca birlikte sundukları sabah programı ile izleyici karşısına çıktı Melike Öcalan ve Vatan Şaşmaz...

    MELİKE ÖCALAN - VATAN ŞAŞMAZ Yıllarca birlikte sundukları sabah programı ile izleyici karşısına çıktı Melike Öcalan ve Vatan Şaşmaz...

  39. Hergün farklı bir konuğun ağırlandığı 'Sabah Keyfi' atv ekranlarında yayınlandı.

    Hergün farklı bir konuğun ağırlandığı 'Sabah Keyfi' atv ekranlarında yayınlandı.

  40. Dönemin en çok izlenen sabah kuşağı ğprogramları arasında yerini alan yapım, Vatan Şaşmaz'ın askerliği nedeniyle bitti.

    Dönemin en çok izlenen sabah kuşağı ğprogramları arasında yerini alan yapım, Vatan Şaşmaz'ın askerliği nedeniyle bitti.

  41. Sonrasında oyunculuk yapmayan başlayan Melike Öcalan ve Vatan Şaşmaz televizyon dünyasının unutulmaz ikilileri arasında.

    Sonrasında oyunculuk yapmayan başlayan Melike Öcalan ve Vatan Şaşmaz televizyon dünyasının unutulmaz ikilileri arasında.

  42. YASEMİN KOŞAL - TARIK TARCAN    Türk televizyonlarının en uzun soluklu yarışmalarından biri Çarkıfelek.

    YASEMİN KOŞAL - TARIK TARCAN Türk televizyonlarının en uzun soluklu yarışmalarından biri Çarkıfelek.

  43. Bir çok ünlü ismin sunuculuk yaptığı program ilk olarak Tarık Tarcan'ın sunumu ile ekranlara geldi.

    Bir çok ünlü ismin sunuculuk yaptığı program ilk olarak Tarık Tarcan'ın sunumu ile ekranlara geldi.

  44. Çarkıfelek'te Tarcan'a Yasemin Koşal eşlik etti.

    Çarkıfelek'te Tarcan'a Yasemin Koşal eşlik etti.

  45. ZEKİ ALASYA - METİN AKPINAR    Yeşilçam'ın iki usta ismi Zeki Alasya ve Metin Akpınar beyazperdenin en unutulmaz simalarından..

    ZEKİ ALASYA - METİN AKPINAR Yeşilçam'ın iki usta ismi Zeki Alasya ve Metin Akpınar beyazperdenin en unutulmaz simalarından..

  46. Birlikte sayısız projede rol alan ikili kısa sürede aranılan isimler haline geldi.

    Birlikte sayısız projede rol alan ikili kısa sürede aranılan isimler haline geldi.

  47. İki usta ismin yükselen başarısı sonrasında rol aldıkları sahne oyunları ile daha da perçinlendi.

    İki usta ismin yükselen başarısı sonrasında rol aldıkları sahne oyunları ile daha da perçinlendi.

  48. Metin Akpınar, bir dönem kırgınlık yaşadığı Zeki Alasya ölünce 'Zeki ve Metin şimdi ayrıldı' demişti...

    Metin Akpınar, bir dönem kırgınlık yaşadığı Zeki Alasya ölünce 'Zeki ve Metin şimdi ayrıldı' demişti...