FETÖ Okulundaki Gizli Bölmeden Bakın Ne Çıktı!

İşte gizli bölmeden çıkanlar...

  1. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ'nün faaliyetlerinin ve örgüt yapısının deşifre edilmesi ve suça karışanlar hakkında yasal işlemlerin yapılması amacıyla başlatılan soruşturma devam ediyor.

    Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ'nün faaliyetlerinin ve örgüt yapısının deşifre edilmesi ve suça karışanlar hakkında yasal işlemlerin yapılması amacıyla başlatılan soruşturma devam ediyor.

  2. Soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen eğitim kurumlarında inceleme yaptı.

    Soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen eğitim kurumlarında inceleme yaptı.

  3. Palandöken ilçesinde FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen Özel Aziziye Kolejine giden ekipler, yaptıkları araştırmada önemli bulgulara ulaştı.

    Palandöken ilçesinde FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen Özel Aziziye Kolejine giden ekipler, yaptıkları araştırmada önemli bulgulara ulaştı.

  4. Kolejin kuzey cephesindeki binayı kontrol edilen polis, özel anahtarla kilitlenmiş kapıdan girilen ve 5 ile 6. katların birleştirilmesiyle oluşturulmuş özel bir bölüm tespit etti.

    Kolejin kuzey cephesindeki binayı kontrol edilen polis, özel anahtarla kilitlenmiş kapıdan girilen ve 5 ile 6. katların birleştirilmesiyle oluşturulmuş özel bir bölüm tespit etti.

  5. Söz konusu bölümdeki incelemede, örgüt tarafından adeta "kozmik oda" olarak kullanılan, önünde bekleme alanı olan ve özel locaların yer aldığı iki katlı oval bir salona ulaşıldı.

    Söz konusu bölümdeki incelemede, örgüt tarafından adeta "kozmik oda" olarak kullanılan, önünde bekleme alanı olan ve özel locaların yer aldığı iki katlı oval bir salona ulaşıldı.

  6. İçerisinde koltuklar ile küçük bir sahne bulunan ve örgütün "himmet" toplantılarının yapıldığı anlaşılan salonun tavanında ise içinde dünya haritasının olduğu sekizgen şekil yer alıyor.

    İçerisinde koltuklar ile küçük bir sahne bulunan ve örgütün "himmet" toplantılarının yapıldığı anlaşılan salonun tavanında ise içinde dünya haritasının olduğu sekizgen şekil yer alıyor.

  7. Özel bölümün ikinci katına çıkan polis, çok daha büyük bir sürprizle karşılaştı. Burada yapılan kontrollerde ise gelen kişiler için hazırlanan iki ve üçer kişilik yatak odaları ile mutfak, küçük toplantı salonları ve restoran olduğu belirlendi.

    Özel bölümün ikinci katına çıkan polis, çok daha büyük bir sürprizle karşılaştı. Burada yapılan kontrollerde ise gelen kişiler için hazırlanan iki ve üçer kişilik yatak odaları ile mutfak, küçük toplantı salonları ve restoran olduğu belirlendi.

  8. Aynı katta restoranın içinden girilen bölümde de birbiriyle bağlantılı şeklinde tasarlanmış, içlerinde mutfak, banyo ve bekleme kısımlarının olduğu özel olarak hazırlanmış süit odalar ortaya çıkarıldı.

    Aynı katta restoranın içinden girilen bölümde de birbiriyle bağlantılı şeklinde tasarlanmış, içlerinde mutfak, banyo ve bekleme kısımlarının olduğu özel olarak hazırlanmış süit odalar ortaya çıkarıldı.

  9. Bunun üzerine gerekli incelemeleri yapan ve polis, delilleri topladıktan sonra koleji mühürledi.

    Bunun üzerine gerekli incelemeleri yapan ve polis, delilleri topladıktan sonra koleji mühürledi.

  10. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü de KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen, oldukça büyük bir alana kurulu bu koleji, daha sonra 4 ayrı okula çevirdi.

    Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü de KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen, oldukça büyük bir alana kurulu bu koleji, daha sonra 4 ayrı okula çevirdi.

  11. Bu alandaki binaların düzenlenmesi sonucu "Millet Okulları" adı verilen yerleşkede Şehit Murat Ellik İlkokulu, Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi, Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu adıyla okullar açıldı.

    Bu alandaki binaların düzenlenmesi sonucu "Millet Okulları" adı verilen yerleşkede Şehit Murat Ellik İlkokulu, Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi, Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu adıyla okullar açıldı.