Şekeri Düşüren Mucize Baharat

İşte mucize baharat

  1. Sumak çok az tüketiliyor ama en şifalı baharatlar arasında... Birçok hastalığa iyi gelen sumak aslında ülkemizde bolca var.İşte sumak bitkisinin yetiştirilmesi ve tüketimi...

    Sumak çok az tüketiliyor ama en şifalı baharatlar arasında... Birçok hastalığa iyi gelen sumak aslında ülkemizde bolca var.İşte sumak bitkisinin yetiştirilmesi ve tüketimi...

  2. Sumak (Rhus), çalı görünümünde bir bitki cinsi. Sumak bitkisinin meyvesi küre biçiminde, kırmızımsı, ekşi lezzette olur.    Uygun yöntemlerle kurutulduktan sonra, sofra tuzuyla karıştırılıp öğütülür ve baharat olarak kullanılan ‘sumak’ elde edilir.

    Sumak (Rhus), çalı görünümünde bir bitki cinsi. Sumak bitkisinin meyvesi küre biçiminde, kırmızımsı, ekşi lezzette olur. Uygun yöntemlerle kurutulduktan sonra, sofra tuzuyla karıştırılıp öğütülür ve baharat olarak kullanılan ‘sumak’ elde edilir.

  3. Özellikle kokuyu azalttığı için soğan salatalarında tercih edilir.

    Özellikle kokuyu azalttığı için soğan salatalarında tercih edilir.

  4. Sıcak bölgelerde yetişen, yükseklik olarak nar ağacına benzeyen bir ağaçtır sumak. Meyvesi mercimeği andıran sumak bitkisinin, 150 kadar türü mevcut. Kışın yaprak döken veya her mevsimde yeşil kalan bir ağaççık.    Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi dışında her yerde yetişir.

    Sıcak bölgelerde yetişen, yükseklik olarak nar ağacına benzeyen bir ağaçtır sumak. Meyvesi mercimeği andıran sumak bitkisinin, 150 kadar türü mevcut. Kışın yaprak döken veya her mevsimde yeşil kalan bir ağaççık. Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi dışında her yerde yetişir.

  5. Çok hafif bir kokusu olmasına rağmen sumağın damakta hafif buruk tat bırakan ekşi bir çeşnisi vardır. Ekşi tadı münasebetiyle, limon bulunmadığında onun yerine alternatif olarak rahatlıkla kullanılabilir.

    Çok hafif bir kokusu olmasına rağmen sumağın damakta hafif buruk tat bırakan ekşi bir çeşnisi vardır. Ekşi tadı münasebetiyle, limon bulunmadığında onun yerine alternatif olarak rahatlıkla kullanılabilir.

  6. Peki baharatların en şifalısı sumak'ın faydaları neler? İşte Sumak'ın faydaları...

    Peki baharatların en şifalısı sumak'ın faydaları neler? İşte Sumak'ın faydaları...

  7. Hazımsızlığı ve iştahsızlığı giderir.

    Hazımsızlığı ve iştahsızlığı giderir.

  8. Kandaki şeker miktarını düşürür.

    Kandaki şeker miktarını düşürür.

  9. Ekşi tadı ile iştah açıcı bir baharattır.

    Ekşi tadı ile iştah açıcı bir baharattır.

  10. Kusmayı ve ishali keser.

    Kusmayı ve ishali keser.

  11. Ateş düşürücü özelliği vardır.

    Ateş düşürücü özelliği vardır.

  12. Kokulu sumak, idrar tutamama hastalığına iyi gelir.

    Kokulu sumak, idrar tutamama hastalığına iyi gelir.

  13. Antioksidan etkiye sahiptir.

    Antioksidan etkiye sahiptir.

  14. Damarları büzerek kanamayı durdurmaya yardımcı olur.

    Damarları büzerek kanamayı durdurmaya yardımcı olur.

  15. Sumak suyu ile gargara yapıldığında, boğaz ve diş eti hastalıklarına iyi gelir.

    Sumak suyu ile gargara yapıldığında, boğaz ve diş eti hastalıklarına iyi gelir.

  16. Tane sumak, demlenip suyu içilirse zehirlenmelerde faydalı olmaktadır.

    Tane sumak, demlenip suyu içilirse zehirlenmelerde faydalı olmaktadır.

  17. Sumak, gıdaların bozulmadan daha uzun süre dayanmasını ve tazeliklerini korumasını sağlar.

    Sumak, gıdaların bozulmadan daha uzun süre dayanmasını ve tazeliklerini korumasını sağlar.

  18. Sumak yaprağından elde edilen su, sirke ve balla macun haline getirilip dolamaya sürüldüğünde dolamanın çabuk iyileşmesini sağlar ve tekrarını önler.

    Sumak yaprağından elde edilen su, sirke ve balla macun haline getirilip dolamaya sürüldüğünde dolamanın çabuk iyileşmesini sağlar ve tekrarını önler.

  19. Kaynatılmış sumağın suyu, ciltteki sivilcelere iyi gelir.

    Kaynatılmış sumağın suyu, ciltteki sivilcelere iyi gelir.

  20. Elbette sumak suyunu bir kez kullanmakla bu faydanın elde edilmesi mümkün değildir. Düzenli olarak her sabah ya da akşam cilt temizlendikten sonra, kaynatılan sumak suyuna temiz bir pamuk batırılıp sivilcelere kompres yapılması gerekir.

    Elbette sumak suyunu bir kez kullanmakla bu faydanın elde edilmesi mümkün değildir. Düzenli olarak her sabah ya da akşam cilt temizlendikten sonra, kaynatılan sumak suyuna temiz bir pamuk batırılıp sivilcelere kompres yapılması gerekir.

  21. Faydaları saymakla bitmeyen Sumak'ın kullanımı...

    Faydaları saymakla bitmeyen Sumak'ın kullanımı...

  22. Sumak en fazla salatalara konarak tüketilir.Ekşi tadı ile salatalarda sevilerek yenen bir baharattır.

    Sumak en fazla salatalara konarak tüketilir.Ekşi tadı ile salatalarda sevilerek yenen bir baharattır.

  23. Tıbbi olarak da faydalı bir bitki olan sumak bitkisinin yaprağı su ile kaynatılarak içilmek süretiyle ya da gargara olarak kullanılır. Gargara yapılırsa boğaz ve dişeti hastalıklarına iyi gelir.Sumak kaynatılıp suyu içilirse zehirlenmelerde faydası görülür. 1 litre kaynar suyun içerisine 100 gr sumak katılıp 10 dakika demlenir ve günde 3 bardak içilir veya gargara olarak kullanılır.

    Tıbbi olarak da faydalı bir bitki olan sumak bitkisinin yaprağı su ile kaynatılarak içilmek süretiyle ya da gargara olarak kullanılır. Gargara yapılırsa boğaz ve dişeti hastalıklarına iyi gelir.Sumak kaynatılıp suyu içilirse zehirlenmelerde faydası görülür. 1 litre kaynar suyun içerisine 100 gr sumak katılıp 10 dakika demlenir ve günde 3 bardak içilir veya gargara olarak kullanılır.