Tarık Akan Hayatını Kaybetti

Tarık Akan hayatını kaybetti

  1. Tarık Akan13 Aralık 1949, İstanbul'da doğdu. 1970'li yıllarda oynadığı filmlerle adından sıkça söz ettiren oyuncu, boyu, giyinişi ve saç stili ile 70'li yıllara damgasını vurarak Yeşilçam'ın büyük jönleri arasına adını yazdırdı.

    Tarık Akan13 Aralık 1949, İstanbul'da doğdu. 1970'li yıllarda oynadığı filmlerle adından sıkça söz ettiren oyuncu, boyu, giyinişi ve saç stili ile 70'li yıllara damgasını vurarak Yeşilçam'ın büyük jönleri arasına adını yazdırdı.

  2. Yeşilçam'ın 'cici çocuğu' olarak bilinen Akan, 1977 yılında Zeki Ökten'in yönetmenliğini üstlendiği, başrollerini Melike Demirağ ve Tuncel Kurtiz ile paylaştığı “Sürü” adlı filmde oynadı.

    Yeşilçam'ın 'cici çocuğu' olarak bilinen Akan, 1977 yılında Zeki Ökten'in yönetmenliğini üstlendiği, başrollerini Melike Demirağ ve Tuncel Kurtiz ile paylaştığı “Sürü” adlı filmde oynadı.

  3. 70'li yıllardaki tarzından uzak ve artık genelde bıyıklı olarak film çekti. “Sürü” filmi ile çok büyük başarı sağlayan Akan, 1978 yılında Cüneyt Arkın ile beraber başrol oynadığı “Maden” adlı filmle artık her türlü filmde oynayabileceğini kanıtladı.

    70'li yıllardaki tarzından uzak ve artık genelde bıyıklı olarak film çekti. “Sürü” filmi ile çok büyük başarı sağlayan Akan, 1978 yılında Cüneyt Arkın ile beraber başrol oynadığı “Maden” adlı filmle artık her türlü filmde oynayabileceğini kanıtladı.

  4. 120'ye yakın film ve dizi projesinde yer alan Tarık Akan'ın yaklaşık 11 ödülü bulunuyor. Bu ödüller ise şöyle:

    120'ye yakın film ve dizi projesinde yer alan Tarık Akan'ın yaklaşık 11 ödülü bulunuyor. Bu ödüller ise şöyle: