Türkiyede 600 Bin Kişi Alzheimer Hastası

Bugün 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü. Uzmanlara göre yaşın ilerlemesiyle ortaya çıkan bu hastalık, 65 yaş üstünde her 10, 85 yaş üzerinde ise her 2 kişiden birinde görülüyor. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde 600 bin, dünya genelinde ise yaklaşık 20 milyon kişi alzheimer hastası.

  1. Alzheimer, yaş ilerledikçe unutkanlıkla ortaya çıkan, hafıza, konuşma gibi durumlarda sorunlar yaşanan, günlük yaşamın gereklerini uygulayamama gibi problemlere yol açan bir hastalık olarak tanımlanıyor.

    Alzheimer, yaş ilerledikçe unutkanlıkla ortaya çıkan, hafıza, konuşma gibi durumlarda sorunlar yaşanan, günlük yaşamın gereklerini uygulayamama gibi problemlere yol açan bir hastalık olarak tanımlanıyor.

  2. Yapılan araştırmalara göre dünya genelinde 47 milyon, ülkemizde ise 600 bin kişinin alzheimer hastası var.

    Yapılan araştırmalara göre dünya genelinde 47 milyon, ülkemizde ise 600 bin kişinin alzheimer hastası var.

  3. Tedaviye geç kalındığında, hastanın zamanla yakın çevresinden uzaklaşabildiğini, anılarının hafızasından silinebildiğini ve giderek yalnızlaşabildiğini, tedaviyle hastalık ortadan kaldırılamasa da ilerlemesi yavaşlatılabilir.

    Tedaviye geç kalındığında, hastanın zamanla yakın çevresinden uzaklaşabildiğini, anılarının hafızasından silinebildiğini ve giderek yalnızlaşabildiğini, tedaviyle hastalık ortadan kaldırılamasa da ilerlemesi yavaşlatılabilir.

  4. bu hastalarda hafıza ve konuşma bozukluğu, kelime bulmada zorlanma, önceden yapabildiklerini yapamama, cisimleri ve kişileri tanımakta zorlanma gibi sorunlar görünüyor.

    bu hastalarda hafıza ve konuşma bozukluğu, kelime bulmada zorlanma, önceden yapabildiklerini yapamama, cisimleri ve kişileri tanımakta zorlanma gibi sorunlar görünüyor.

  5. Kişilik ve davranış değişiklikleri gibi belirgin belirtileri olan bu hastalıkta, bilişsel yıkım dereceli olarak artış gösterir.

    Kişilik ve davranış değişiklikleri gibi belirgin belirtileri olan bu hastalıkta, bilişsel yıkım dereceli olarak artış gösterir.